|
| Yazar |
Konu  |
|
Gambit
Üye

İleti 154 |
İletim - 06/02/2006 : 12:38:23
|
Fikrimin size itici gelmesi beni gerçekten üzdü, ama daha önce dediğim gibi bunu ürünle olan ilişkinize bağlıyorum. Bu duruma dikkat ederek fiyat/performans eleştirilerine ve kıyaslamalarına girmiyor, sadece genel görüşümü açıklıyordum. Diğer taraftan, eleştirilerimi yazmaktan öte inancımı bile söylememe tepkili yaklaşıyorsunuz gibime geliyor!
Lütfen buranın herkese açık bir forum, fikir paylaşımı ortamı olduğunu fakat kesinlikle satış yeriniz olmadığını unutmayın. Bu bağlamda çıkar çatışması nedeniyle, burada yaptığım yorumları da değerlendirirken beni yanlış anladığınızı düşünüyorum.
"insanın birşeyi başarıp başaramayacağı" şeklinde konuyu kişiselleştirmenizi de bununla ilişkilendirdim. Satış rakamları ile ilgili öngörüm kesinlikle sizinle alakalı değil daha önce söylediğim gibi piyasanın yapılanması ve Türkiye'deki müşteri kitlesi ile ilgili bir öngörüydü! GP2X pazarlama stratejilerinizin bu makro boyutlu yapılanmayı mikro etkilerle şekillendiremeyeceğini düşündüğüm için bu şekilde yazmak zorunda kaldım! PSP ile kıyaslama yapmanızı da kendi adıma doğru bulmuyorum, çünkü kendi segmentinde yetenekleri açısından PSP'den daha güçlü rakipleri var...
Daha önce belirttiğim gibi burası açık bir platform, eğer bir ürün hakkında tartışacaksak bunun profesyonel bağlantılardan sıyrılmış olarak yapılması gerektiğini düşünüyorum, özellikle açık kaynak kodunu destekleyen bir üründen bahsederken...
GP2X ile ilgili öğrenmek istediğim konu ise ürün ile beraber yazılım arşivi ve geliştirme pakedi veriyor musunuz?
|
 |
|
|
gp2xtr
Üye

İleti 7 |
İletim - 06/02/2006 : 19:55:16
|
Bizde sizi üzmek istemeyiz. Belki siz de daha yumuşak kelimeler kullanabilitdiniz. "Başaramayacaksınız, satamayacaksınız" yerine "satcağını düşünmüyorum..." gibi. Tabi bu sizin tercihiniz.
Daha önceden dediğim gibi her türlü eleştiriye açığız. Kesinlike burayı satış yeri olarak kullanamaya çalışmıyoruz. Ürünün fiyatını bile söylemedim. Sadece ürünle ilgili bilgi veriyoruz.
Bizim müşteri kitlemiz PSP'nin kitlesinden çok farklı. Bizim cihazımız bir homebrew yazılım cihazı. Bizim kullanıcılarımız çok göz önünde değil daha çok underground bir kitle. Hedef kitlemiz bu tip elektronik cihazlarla uğraşmayı seven tamamen tüketim değil bir ölçüde de üretim yapan bir kitle. Herkesin böyle olmasını bekleyemeyiz tabi. Ama böyle olması temennimiz. İnsanların birşeyler üzerinde çalışması, birşeyler üretmesi... Gelişmiş ülkelerde bu böyle, bizim ülkemizde de yavaş yavaş bu yönde ilerliyoruz. O yğzden PSP ile çok farklı bir cihaz.
Ben profesyonelim. Burada da profesyonel davranırım. Farklı davranırsam iki yüzlülük etmiş olurum. Ama sadece doğru bilgi veremeye çalışırım. Bunda bir sakınca görmüyorum ben.
GP2X, SDK, Çeşitli uygulamalar, oyunlar, kaynak kodları ve kitaplıkları içeren bir CD ile beraber geliyor. Ayrıca isteyenler bütün bunları internet üzerinden de indirebilr. Bu da demek oluyorki sadece GP2X sahipleri değil program yapabilen herkes bu cihaza yazılım yapabilir. |
 |
|
|
Gambit
Üye

İleti 154 |
İletim - 06/02/2006 : 23:38:52
|
Kullandığım kelimelerin biraz sert olmasının nedeni GP2X gibi bir makinanın arkasındaki düşünceye inanmam ve bu aletin alternatif bir PSP olarak sunulması olabilir. Veya neden GP2X alıcılarının PSP müşterileri ile kıyaslanmasından rahatsız olmuş olmam da olabilir, bilemiyorum...
Bedava dağıtılan programları, kernel ve oyunları içeren bir CD vermeniz çok güzel, peki SD kartın dahil olduğu uygun bir bundle fiyatı düşünüyor musunuz?
Kullanıcı kitlenizin tanımladığınız gibi olduğunun farkındayım, bu nedenle de rakibinizin PSP olmadığına katılıyordum zaten! Bence PSP geniş bir kitleye hitap eden bir vitrin, basit bir oyun makinası, fakat unutmamak gerekir ki Playstation Sega Dreamcast karşısında benzer bir strateji ile başarıya ulaştı.
Diğer taraftan kişisel fikrim DS'in yurtdışında hedeflediğiniz bu kitlenin daha çok ilgisini çekeceği ve GP2X için zorlayıcı olacağı yönünde...
Üretici firma bu baskının arkasında durabilecek, altından kalkabilecek mi? |
 |
|
|
gp2xtr
Üye

İleti 7 |
İletim - 10/02/2006 : 11:14:03
|
Böyle bundle fiyatları düşündüğümüz gibi ayrıca SD kartlarıda zateb çok uygun fiyatlar sunuyoruz.
Üretici firma aslında sanıldığı kadar tecrübesiz değil. GP32 modelinin başarısı üzerine böyle bir çalışmaya girildi ve şu anda gerek homebrew yazılımlar olsun gerekse ticari oyun anlaşmalarıyla durumunu daha da güçlendirdi. Sega DC ile bizim ürünümüzün kitlesi oldukça farklı. Bizim ürünümüz taşınabilir bir ünite. Eğer bu ürünü DC ile de karşılaştırmaya kalkarsak o zaman PS2 veya diğer aletlerle de karşılaştırmamız gerekir ki bu da pek mantıklı değil.
Buradaki vurgulanan bu cihazın özgür yazılım cihazı olması. Open Source'dan gücünü alması. Bu yönden bakıldığında bence oldukça farklı bir cihaz. |
 |
|
|
Gambit
Üye

İleti 154 |
İletim - 10/02/2006 : 23:35:02
|
Umarım ilgimi rahatsız edici olarak değerlendirmiyorsunuzdur... :)
DC ile PS karşılaştırması zaten bir benzetmeydi, sonuçta DC diğer oyun üreticisi firmaların desteğini alamayınca zarar etti ve Playstation karşısında kaybetti! Bunu pazar ile ilgili bir örnek olarak vermiştim...
Bu örneğin altında yatan sorum şuydu; GP2X üretim ve arge maliyetlerini uzun dönemde çıkarabilecek mi ve DS ve PSP'nin fiyat indirimleri ile baş edebilecek mi? Sonuçta PSP vitrin ve görüntü olarak, DS ise oynanabilirlik, kalite, altyapı ve işlevsellik açısından çok güçlü aletler! GP2X temel yetenek olarak ne sunmayı hedefliyor, profesyonel oyun firmalarından destek alıyor mu? DS ve PSP ile rakip mi, rakipse rekabet avantajı nedir? Yoksa bu ürünlere göre rekabet stratejileri belirleme gibi herhangi bir düşünce söz konusu değil mi?
|
 |
|
Konu  |
|
|
|
|