AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Bilim - Teknik - Teknoloji
 foton kuşağı
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 6

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 07/01/2006 :  12:03:08  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Valla konuyu okudum. Bana çok ilginç geldi. İlginç gelmesinin sebebi ise bildiğim ve okuduğum bazı şeylerle örtüşmesi... Birinci olarak tarih çok ilginç. Bilindiği gibi maya takvimide 2012'de sona eriyor. Yani konunun başında belirtilen tarih ile aynı. Takvim konusunda dünya medeniyetinin çok çok ilerisindeki Mayaların takviminin 2012'de bitmesi hakkında pekçok spekülasyon yapılıyor ama dediğim gibi tarihlerin aynı olması ilginç.
Ayrıca kıyamet kelimesinin yükseliş anlamına geldiğini bir arkadaşımız belirtmiş (isim aklımda değil ve kim yazmış diye bakmaya üşendim (: ) yani belirtilen kuşağa girince olabilecek şey ile aynı...

Diğer konu olan 10. gezegen yanlış hatırlamıyorsam 5-6 ay önce keşfedilmişti. En azından tv'de izlediğim bir haber programında onun ile ilgili bir haber vardı. Bundan daha önemlisi okuduğum bilimsel bir yazıda güneş çapında bir gezegenin en azıdan 16 gezegeninin olması gerektiğinden bahsediyordu. Bu sav doğruysa daha bulmamız gereken 7 gezegen daha var (10. bulunmadı varsayıyorum)....

Diğer bir mevzu ise Kuran'ı Kerimden bir alıntı. Tam çevirisi 'BİZ SİZİ PEKÇOKLARINDAN AKILLI YARATTIK' şeklinde. Yani bulunduğumuz evrende bizden daha akıllı ve daha ileri teknolojiye sahip en azından bir tane medeniyet kesinlikle mevcut.

Bunu bile kabul etmiyorsanız sorarım sizlere eğer evrende yanlız ise bu kadar yer boşa yaratılmış olmazmı ??
Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 07/01/2006 :  18:36:41  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
peki bu kadar gezegen neden var?kimin için yaratılmış?bilmediğimiz daha kimbilir kaç gezegen var.bunların varlığı ne işe yarıyor.bu gezegenler bizim için mi hazırlandı yoksa evrende olması olası diğer değişik yaşam formları için mi?bu sorular epey aklımı karıştırdı.bu konuda bilgisi ve fikri olan var mı:)?

Neden bir şeyin, illa başka bir şey için var olması gerektiğine inanıyorsunuz ki? Büyük Patlama'dan sonra evren pat diye oluşmadı. Hala da genişlediğine göre, oluşum devam ediyor. Bu oluşum sırasında muhakkak ki "kazalar" oluyor. Birbirine çarpan gezegenler, gezegene çarpan büyük meteorlar vs. yeni gezegenlerin oluşmasını sağlıyor (Tabii başka etmenler de söz konusu). Ogame oynayanlar bilirler, bir savaş yapıyorsun, ay oluşuyor :) Kafa kurcalayacak bir şey yok yani. İşin dini yönüne bakarsak belki "ne gerek vardı bu kadar şeye, bir tanesi yeterliydi" diyerek kafanızı karıştırabilirsiniz; ancak bilimsel yaklaşınca her şey açık oluyor. Tabii benim anlatışım pek bilimsel olmadı. Kendi çapımızda yazdık bir şeyler işte :)

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

Generalll
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1334

İletim - 07/01/2006 :  18:41:25  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Olaya felsefi açıdan da bakmaya başlarsam iş sarpa saracak.O sebepten bakmıyorum:D
Sayfanın En Üstüne Git

major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122

İletim - 07/01/2006 :  18:54:06  Bilgileri Göster  major'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Ya bırakın bu işleri bilgisayarım çalışmazsa ben gösteririm o foton kuşağına.
Sayfanın En Üstüne Git

DarthSelo
Üye

İleti 189

İletim - 07/01/2006 :  19:03:02  Bilgileri Göster  DarthSelo'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
burda her seyin mantıklı bir açıklaması bulunulabilse bile 12 sarmallı dna çok saçma. insan dnasında 4 tane baz var ve eger insan olarak kalmaya ve kalıtıma dewam edeceksek 4 bazlı olarak kalması gerekir.2 sarmallı dna da 4 baz, ikisi aynı olmayacak şekilde birbirine bağlanmış durumdadır. ve hop diye insan dna si 12 sarmallı oldu diyelim. bu 4 bazı 12 sarmallı dna da ikisi aynı olmayacak şekilde baglamak imkansız.12 sarmallı bir dnada en az 24 tane bazı, ikisi aynı olmayacak şekilde birbirine baglayabilirsiniz(tabi bütün bazlar kullanılırken) ki böyle bir yaratık insan yada canlı türevi olamaz. imkansız değil fakat ispat edilemez... 2012 de bu sayfada görüşelim derim:))

---------
Alea Iacta Est
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 6 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000