Bill Gates'in Bile Açıklama Getiremedigi Bir kod = Rand(200,99) Kodu Yazdıktan Sonra Enter tuşuna Basın (Bunu Microsoft Word Programında Deneyin) Bende bir anlam veremedim ne olduğunu bilen varmı bu yazı 212 sayfa dolusu çıkıyor
Bu bir hata veya bug değil ki. Word programının bir özelliği. Eğer deneme amacıyla sayfalar dolusu yazı yazmak istemiyorsanız bu kodun kullanışlı olacağını düşünmüşler sadece. Ama yinede sevdim bu kodu
Ya tozu dumana katacaksın, ya da tozu dumanı yutacaksın...
Bu "Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar" lafı bana bi yerden tanıdık geliyor. :) Yine word programından sanırım. Bir yazıyı biçimlendirmek istediğinde önizleme olarak böyle bir cümle geliyordu galiba. Sen seçimlerini yaptıkça yazıda biçim değiştiriyordu. Anlıyacağınız bir şey ifade etmiyor. Ha koda gelince onunda bu kadar abartılacak birşey olmadığına eminim.
Aslında bu "Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar"ın hikayesi biraz komik. Bu cümle ingilizcede "Quick brown fox jumps over the lazy dog"dur ve farkettiyseniz alfabenin tüm harflerini içerir. Tabi Windows'u çeviren zeki kişilikler kelime çevirisi yaparak olayı ne hale getirmişler :D
Ya tozu dumana katacaksın, ya da tozu dumanı yutacaksın...
Gerçekten ilginç, ancak burdaki rakamları değiştirirseniz farklı biçimler de çıkabiliyor ortaya. Mesela =Rand(200,01) yazınca da bu sefer cümle, alt alta düzenli bir şekilde sıralanıyor.
BIRAK BENİM HAYATIM BANA KALSIN, BENİ BENİMLE BAŞBAŞA BIRAK SEN YOLUNA DEVAM ET. SEN BENİ DÜŞÜNMEYİ DÜN BIRAKTIN ZATEN....