|
| Yazar |
Konu  |
|
onuncuköy
Üye

Turkey
İleti 86 |
İletim - 24/12/2005 : 16:15:40
|
| Güzel bir hikaye.İnsanı engelliler hakkında bir kez daha düşünmeye itiyor. |
... yine ağlar geriyor gümüş örümcekler, yine örümcekler için insanlar ölecekler ... Attilâ İLHAN |
 |
|
|
umutcanuguz
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 24/12/2005 : 17:11:09
|
| Bence güzel;güzel olduğu kadarıyla da eğitici bir yazı.Konuşmakla iletişim kurmak;işitmekle duymak,bakmakla görmek arasındaki farkı çok güzel anlatıyor. |
 |
|
|
djocny
Üye

Turkey
İleti 642 |
İletim - 25/12/2005 : 12:58:28
|
| Teşekkürler çok güzel. |
 |
|
|
DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037 |
İletim - 25/12/2005 : 13:15:43
|
alıntı: onuncuköy tarafından yazılan:
Güzel bir hikaye.İnsanı engelliler hakkında bir kez daha düşünmeye itiyor.
...Aslında engellilikle de bir alakası yok sadece insan görmeyi bilicek. Yani üstteki arkadaşın da dediği gibi görmekle bakmak arasındaki farkı çıkarabilecek. |
Yunus YILMAZ (19/07/2005)
|
 |
|
|
nurettinki
Seçkin Üye

Turkey
İleti 187 |
İletim - 25/12/2005 : 22:53:10
|
Herhalde bu durum çok olağandışı değil,yani gözleri görmeyen birinin yapabileceği şeyler bunlar,diğer duyu organlarını dinlemek.Aslında bunu yapmak için bir organınızı yitirmemiz gerekmiyor,ama göz görüyorsa en kolay olanı yapıp aramak,bulmak için gözlerimizi kullanıyoruz. Acaba herkes deneyebilir mi,kulaklarımızın sağır olduğunu varsayıp(bişekilde kapatıp)duymaya çalışalım,gözlerimizi kapatıp görmeye çalışalım.Aslında görme işlemini beyin yapıyor,gözler sadece aracı,eğer gözlerden yeterli bilgi gelmiyorsa diğer duyu organlarını devreye sokuyor. Gözlerimiz görüyorken kulağımızla,tenimizle,burnumuzla görebilmek...bilmiyorum ben sabahtan itibaren sık sık deneyeceğim. Bir de şu var sağlıklı olduğumuzun değerini bilmiyoruz,ciğerler iflas edene kadar sigara içiyoruz(sonra bıraksan ne olur ki?). Çalıştığım işyerinde gürültü önleyici kulaklıklar veriliyor,insanlar zorla kullanıyorlar,gürültü yavaş yavaş sağır ediyor,olay (sigara gibi)yavaş yavaş olunca kimsenin umrunda değil,ama sağır olmak ister misin deyince elbette hayır deniyor,kulakları duymayan biri gibi 1-2 saat yaşamayı denesek,gözleri görmeyen biri gibi 1-2 saat .... |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|