AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Serbest Bölüm
 Kader Ve Alın Yazgısı Var mı?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 4

Brad
Üye

İleti 94

İletim - 15/12/2005 :  19:47:09  Bilgileri Göster  Brad'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Kader ve alın yazısı var mı? yoksa insan kendi mi belirler kader yolunu.

scorpionfa
Seçkin Üye

Turkey
İleti 585

İletim - 15/12/2005 :  20:49:09  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Çok konuşulan ama çoğunlukla yanlış anlaşılan bir konudur. Sorduğun sorundan belli oluyor bu. Kader vardır, inkar edilemez. Ancak "insan kendi kaderini belirler" olayıda bir bakıma doğrudur. Yolu görmek ayrı şeydir. Yolda yürümek ayrı şeydir. Kader yolu görmektir. Bizim yaptığımızsa yolda yürümektir. Tepenin arkasında ne olduğunu bilemeyiz. Orada bir uçurum varsa belki son anda düşeriz. Ama "ben kendi kaderimi belirleri, orada uçurum olsa da düşmem" diyerek usul adımlarla yürümekte ahmaklıktır. Ya da bir başka örnekle; takvimlerde güneş tutulması yazmaktadır. Güneş takvimde yazdığı için tutulmaz, takvimi yapanlar bunu bu günde olcağını bildikleri için yazmışlardır.
Aslında "Kader var mıdır? Kendi kaderimi kendim çizerim." gibi tartışmalar insanların kendilerini kandırmaları için oynadıkları bir oyundur. Kötü bir şey olduğunda insan hemen suçu kadere atar. (Bakınız:Arabesk şarkıları ) İyi bir şey olduğunda ise "ben" yaptım derler. Mesela adam yolun ortasında dikilir, sonra da araba çarpar. Bu demek değildir ki adamın kaderinde arabaya çarpılmak varmış.
Anlıyacağınız hayatınızı bildiğiniz gibi yaşayın, kimse sizi işlemediğiniz bir suçtan dolayı cezalandıramaz. Kafanıza fazla takmayın bu tür konuları, filozof olacak değilseniz tabi. :) Böylece forumda acaip acaip konular açma derdinden kurtulmuş olursunuz. Bizde böyle "fetva" vari cümleler sarf etmemiş oluruz. Hatırlatırırım burası "oyunsitesi", ancak "serbest bölüm"

HL2 Stats:
http://hl2mp.tsgk.com/index.php?mode=playerinfo&player=405730

TF2 Stats:
http://steamcommunity.com/id/scorpionfa/stats/TF2
Sayfanın En Üstüne Git

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 17/12/2005 :  00:44:32  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Geçen Grimm Kardeşler'i izledim. Dün arkadaşla bir daha gittik; ve filmin orta yerinde "şimdi ağaçlar adamı öldürecek" dedim. Ve ağaç, adamı öldürdü...

Ben dediğim için mi ağaç adamı öldürdü? Yoksa ben, ağacın ne yapacağını bildiğim için mi öyle dedim?

Sanırım biraz aydınlatıcı olur ;)

Ayrıca Kader Defteri kapatılmamıştır, Kader değişebilir...
Sayfanın En Üstüne Git

major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122

İletim - 17/12/2005 :  00:55:45  Bilgileri Göster  major'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Kader vardır alın yazısıda vardır. Fakat işin garip kısmıdır ki bunlar sabit değildir. Bizim seçimlerimize bağlı olarak değişir. Örneğin insan çalışmadığı bir sınavdan zayıf alır. Ancak o sınava çalışırsa iyi bir not alabilir.

Tabi bunlar benim düşüncelerim. Kaderin değişebilmesi açısından bakarsak aslında kaderi yokta sayabiliriz. Sonuç olarak bizim seçimlerimize bağlı olarak değişen ve bu yüzden de bizi etkilemeyen birşeyi yok saysakta olur. Aslında tam bir çelişki oluyor ama artık siz düşünün dahasını ;)
Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 17/12/2005 :  01:43:06  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Arada, bu maçı izleseydim veya izlemeseydim sonuç değişir miydi gibi düşünceler geliyor aklıma. Bilmem sizde de oluyor mu? Ayrıca, değişir mi sizce? :)

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 17/12/2005 :  01:51:40  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ah bea... Galatasaray yenildiğinde hep düşünürüm :D :D :D

Bir de şöyle düşünün; Allah'ın varlığına inanıyorsanız evreni O'nun yarattığına da inanıyorsunuz demektir. Öyleyse zaman kavramını da O yaratmıştır. Peki yaratan, yarattığı ile bağlı olur mu? Olmaz, mantığa aykırı en basitinden. Öyleyse Allah, zamana, yani geçmiş ve geleceğe bağlı değildir, olmamalıdır. Fakat biz hep kaderi "geçmişte yazılmış" gibi düşünürüz.

Halbuki zamanda bizler, bir nehirde akan su damlacıkları gibiyiz. Bizim için tek bir nokta vardır, o da bulunduğumuz nokta. Fakat dışarıdan nehre bakan biri için hem biz, hem sonramız, hem de öncemiz vardır. Hatta kara ve hava vardır, yani nehrin dışında kavramlar. Biraz karışık oldu ya neyse.
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 4 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.07 Snitz Forums 2000