Geçen Grimm Kardeşler'i izledim. Dün arkadaşla bir daha gittik; ve filmin orta yerinde "şimdi ağaçlar adamı öldürecek" dedim. Ve ağaç, adamı öldürdü...
Ben dediğim için mi ağaç adamı öldürdü? Yoksa ben, ağacın ne yapacağını bildiğim için mi öyle dedim?
Sanırım biraz aydınlatıcı olur ;)
Ayrıca Kader Defteri kapatılmamıştır, Kader değişebilir...
Bu mantıkda şöyle bir boşluk oluşmuyor mu ama? Sen orada filmi izleyensin, peki ya filmin yaratıcısı yönetmeni düşünürsek asıl? O zaman sorunun cevabı değişiyor. -Not düşeyim, amacım kaderi sorgulamak değil, ben zaten inanıyorum :)-
Zaten filmi yöneten adam, aktör ya da ağaç :D bunu bir değerlendiriyoruz. Ya da senarist. Neticede onun öyle olacağını bildiğim için söylüyorum. Tabii bu örnek Yaratıcının müdahalesini tamamen dışlıyor; tam olarak doğru diyemeyiz. Ama insanın davranışlarının kendi iradesinin ürünü olduğunu göstermesi bakımından güzel.
Arada, bu maçı izleseydim veya izlemeseydim sonuç değişir miydi gibi düşünceler geliyor aklıma. Bilmem sizde de oluyor mu? Ayrıca, değişir mi sizce? :)
2-3 sene öncesine kadar tüm izledigim fener maçlarinda yenilirdik. Simdi ise 1zlesem de izlemesem de sonuç belli.. Ama bn de çok s1k düsünüyorum onu.. Hatta bu konu maçlar ve rakamsal degerleri arasinda saçma degerler bulup "tüh bugün izlemiyecektim ya!" deme derecesine kadar gidiyor.
bence yok....çünkü insanaın istekle yada isteksiz sonucu yapmış olduu bilincli hareketlet sonucu bi sonraki olaylar gelişiyo.. insan kendi hayatını kendi yönlendiyo.. illaki etkenler çıkıyo ama buna kader yada alın yazsısı fln dememek lazım.. tabi bu bence...
bedenimdeki bütün yarıkları ben açtım.. ruhumun acısını dindirmek için..