AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 Gallipoli

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle
   
Mesaj:

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

  İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.
    

K O N U      ı N C E L E M E
R_Van Der VAARTTT İletim - 29/10/2006 : 10:09:04
Dun televizyonda yayinlandi ...

Boyle rezil bir film gormedim. Turkleri resmen barbar olarak gostermisler, sanki bir neden yokken barbarligimizdan dolayi saldirmisiz gibi. Bunun yaninda Ataturk`ten ve Turklerden de cok az bahsedilmis, asil kahramanlar Ingilizlermis gibi. Yonetmeni de eski Deniz Kuvvetleri Amiral`inin oglu diye biliyorum.
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
|KRONDOR| İletim - 04/11/2006 : 01:44:37
Tamam, ben de farklı bir şey demedim zaten. Belgeseli tamamen izledim (DVD'den izlediğim için kamera arkası görüntüleri vs. da dahil), filmi de parça parça izledim. Her iki yapıt hakkındaki görüşlerim de yukarıda mevcut; ancak soruma cevap gelmemiş.
мєятizм™ İletim - 04/11/2006 : 01:26:57
Bahsedilen film:

Yönetmen : Tolga Örnek

“Gelibolu”, Çanakkale Savaşı’nı bugüne kadar anlatılanlardan farklı bir bakış açısıyla ve tamamen tarafsız olarak ele alıyor. Yapımı için yedi ülkede yetmişten fazla arşiv taranan film, gerçek anı ve mektuplardan yola çıkarak siperdeki askerin acılarını, yaşadıklarını, duygularını arşiv, film, fotoğraf ve dramatik canlandırmalar aracılığıyla anlatıyor.



|KRONDOR| İletim - 03/11/2006 : 23:45:24
Filmler karıştırılmış sanırım. Gallipoli, yabancılar tarafından çekilmiş bir film. Yabancı bir film olduğu için de Türklere övgüler dizmelerini beklemek abes kaçar. He, filmi tam olarak izleyemediğim için var mıdır, yok mudur konusunda bir şey söyleyemeyeceğim.

Belgesel olan Gallipoli ise, bana göre, oldukça başarılı bir belgesel. Türklerden fazla bahsedilmemiş olması çok doğal. Çanakkale Savaşı ile ilgili belgelerin çoğu (Mektuplar, anılar, günlükler vs.) yabancı kaynaklıdır. Doğal olarak da belgeselin çoğunluğunda yabancı kaynaklı belgeler gösteriliyor. Türklere ait belgelerin fazla bulunmamasının nedeni ise, o dönemde savaşa katılan atalarımızın eğitim seviyesinin çok düşük olması. Okuma yazma bilmeyen birinin mektup vs. yazmasını bekleyemeyiz elbette.

Hangi gerçeklerin saptırıldığını da merak ettim açıkçası.
мєятizм™ İletim - 31/10/2006 : 17:53:09
Zaten daha film gösterime girmeden ortalık karışmıştı..Gerçekler saptırılmış milli duygudan uzak bir film..İngilizler,Anzaklar sanki çok mathah birşeyler yapmış gibi filmin her karesinde adları geçiyor..Çanakkale zaferinin mimarlarından olan Mustafa Kemal Atatürk sıradan bir insanmış gibi 5-10 dk gibi bir süreye sığdırılmış..Yönetmeni bir de Türk,nasıl bir Türk çok merak ediyorum :/
HighVoltage İletim - 31/10/2006 : 01:48:51
Aynen öyle. O filmi sinemada izlemiştim. Grup olarak gitmiştik. Bu filme milli coşku ile gitmiştik, ancak tüm kafilenin filmden hatırladığı tek sahne karlı sahneydi. Çoğumuz böyle rezil bir filmi sonuna kadar izlemek yerine uyumayı tercih etmiştik sanırım :S Sonuna kadar izlemek için direnenlerin de gece rahat uyuyabildiklerini sanmıyorum :|

0.02 Snitz Forums 2000