Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
HASS000 |
İletim - 21/01/2008 : 23:05:12 Ankara Kızılay DNR'da orijinal EA oyunları 50 YTL diye duydum. Sadece EA Sports oyunları da olabilir, emin değilim.
Güzel bir fırsat.
Sanmam ki daha ucuza oyun almak mümkün olsun, örneğin bir çok bilgisayar parçasının fiyatlarını yurt dışı ile kıyaslarsak, DNR'daki fiyatlar son derece makul. Şimdi biliyorum birileri çıkacak "50 YTL çok pahalı, öğrenciyiz, fiyatları daha da düşürmezlerse korsan almaya devam edeceğim" diye vıdı vıdı yapacaklar ama...
1- Öğrenci isen oyunu baban alacak, annen alacak. Artık alır ya da almaz, o seninle ailen arasındaki mesele.
2- Fiyatlar ülkemiz açısından çok uygun.
3- Yine de gücün yetmiyorsa almayacaksın, ya da harçlığından biriktireceksin, az yiyeceksin. Ekran kartına yüzlerce dolar bayılan, monitöre işlemciye yüzlerce YTL say, sonra kalk oyunlar 10 YTL olsun, alamıyorum de... insanda haysiyet ve şeref olur.
4- Halen de alacak paran yoksa, oynamayacaksın. Bu adamlar sen bedavaya oyna diye değil, para kazanmak için çalışıyorlar.
Onun dışında, Ankaralılar'a duyurulur, İstanbul'daki durumu bilmiyorum. |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
RoM3o |
İletim - 25/01/2008 : 18:21:42 alıntı: HASS000 tarafından yazılan:
Ankara Kızılay DNR'da orijinal EA oyunları 50 YTL diye duydum. Sadece EA Sports oyunları da olabilir, emin değilim.
Güzel bir fırsat.
Sanmam ki daha ucuza oyun almak mümkün olsun, örneğin bir çok bilgisayar parçasının fiyatlarını yurt dışı ile kıyaslarsak, DNR'daki fiyatlar son derece makul. Şimdi biliyorum birileri çıkacak "50 YTL çok pahalı, öğrenciyiz, fiyatları daha da düşürmezlerse korsan almaya devam edeceğim" diye vıdı vıdı yapacaklar ama...
1- Öğrenci isen oyunu baban alacak, annen alacak. Artık alır ya da almaz, o seninle ailen arasındaki mesele.
2- Fiyatlar ülkemiz açısından çok uygun.
3- Yine de gücün yetmiyorsa almayacaksın, ya da harçlığından biriktireceksin, az yiyeceksin. Ekran kartına yüzlerce dolar bayılan, monitöre işlemciye yüzlerce YTL say, sonra kalk oyunlar 10 YTL olsun, alamıyorum de... insanda haysiyet ve şeref olur.
4- Halen de alacak paran yoksa, oynamayacaksın. Bu adamlar sen bedavaya oyna diye değil, para kazanmak için çalışıyorlar.
Onun dışında, Ankaralılar'a duyurulur, İstanbul'daki durumu bilmiyorum.
Hocam bu yazdıklarının hepsine harfi harfine katılıyorum..Şahsen aylık aldığım harçlığım var oyun alacağım zaman kendime bi tane beğeniyorum o ay paramı arttırıp öyle alıyorum korsan oyun alınca vijdanım el vermiyo bi kere.Hele birde oyun güzel bir oyunsa.Dediğin çok doğru ya orjinalini alın yada oynamayın! |
Berk1905 |
İletim - 25/01/2008 : 14:03:27 D&R a gittim.Annem 40 YTL Hak vedi.Bende reyonda Most Wanted ve Harry Potter Ateş Kadehini gördüm.Koştum,sordum,şok oldum.Adam ikiside 10 ar YTL dedi.Bende seve seve aldım.D%R çoook yaşaaaa... |
ShiLMyrO |
İletim - 25/01/2008 : 00:06:53 alıntı: CrAzY_IVAN tarafından yazılan:
Yuh artık, orijinal oyun fiyatları 10-15 YTL'ye düşse yine almayacaksınız. Bu ülkede 3 kişiden biri sigara içiyordur herhalde. Bana biri sigaranın aylık maliyetini söyleyebilir mi?
Peki niye "oyun" denilince ağız burun kırılıyor da, sahtesini ucuza alabilmek "meşru"ymuş gibi gösterilebiliyor. Param olsa çatır çatır alırım orijinal, buyrun almıyorum işte. Ne korsan piyasasını zengin etmeye niyetim var ne de Deamon tools, image vb. şeylerle uğraşıp bilgisayarımı bozmaya...
Konuya biraz geç dahil oldum.Bütün yazılanları okudum.Bu yazım hem genel görüşümü hemde fiyatlarla hem de sizin yazdıklarınızı yorumlama tadında olacak.
Şimdi ilk olarak oyunlar neden bu kadar pahalı?Çünkü oyunların hiçbiri Türkiye'de üretilmiyor.Ayrıca sanırsam gümrükteki vergiler ve Türkiye'deki lüks vergisi (bir ara kitaptada vardı o ayrı bir konu) olmasıdır.Ha ucuz oyun yok mudur?Vardır ama ucuz oyun kime göre neye göre ucuzdur.Bu aynı siz gidip nike ayakkabıya 120 ytl vermezsiniz gider onun aynı modelinin başka markasını alırsınız ucuza.Ama ben giderim ya da benim çevrem gide ayakkabıyı alır.Yani devletin memuru karnını zor doyururken gidip 50 ytl oyuna harcaması abes kaçar.Onun yerine onun oğlu gider 5 ytl'ye korsan kaçak oyun alır.
İkincisi orjinal oyunlar 15 ytl'de olsa 10 ytl'de olsa insanlar gidip yine korsan alırlar.Çünkü insanlar bu korsan oyunları gidip büyük dükkanlardan alıyor.Ana caddelerin üzerinde çok fazla kopya cd satıcısı var hepsi tıkır tıkır işliyor dükkanları.İnsanlar korsan oyunları sanki orjinal oyunmuş gibi alıyor kısacası ayakları alışmış.
Üçüncüsü, oyunlar 15 ytl oldu.Ben varoş kesimde oturuyorum ve para biriktirdim orjinal oyun alacağım.Acaba bu oyunu mahallemde nereden alacağım?Ya da mahallenin en işlek caddesine çıktım orda da yok.Ben gidip illa alışveriş merkezinden almalıyım oyunu.Gidiş geliş İstanbul'da trafik yol parası.Ayrıca hayatımda belkide hiç büyük alışveriş merkezine gitmedim.Bende 1-2 sokak yürür ve korsan oyun alırım.
Bu kadar basit.Bu olay direk gelir adeletsizliğinden oluyor.Ülkemizde ya çok zengin ya çok fakir var. |
CrAzY_IVAN |
İletim - 24/01/2008 : 19:00:03 Karışmış sanki frekanslar :) |
Berk1905 |
İletim - 24/01/2008 : 18:14:21 Ceberruh a katılıyorum.Monitörlere,ekran kartlarına Yüzlerce YTL sayabilen bir insan oyunada 50 YTL sayabilir. |
|
|
|