AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Siyaset Bilimi & Tarih
 TURKLER KİM???

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
dwarf-old İletim - 02/09/2005 : 11:19:04
Bu soruyu tatilde tanıştığım bir yabancı arkadastan duydum!!Sanki bilmiyordu bizi o gücümüzü!Üç kıtaya hukmetmiş medeniyetimizi ve adaletimizi!Galiba bilmiyordu oturup tatilde ona tarih anlatamazdım ama aklımda hep yankılanıyordu bu soru!!!!Asıl sen kimsin???Nesin?Neden geldin buraya ataların geldi ama geldikleri gibi geri gitmediler mi?Evet hep bunları düşünüyordum!Neden bu soruyu sorduğunuda anlamadım!Tarih ten birşey anlamayan bir salak olmalı diye düşündüm!!Sonra bir arkadaşım daha oldu ve aynı şekilde oda osmanlı imparatorluğunun gücünü çok az biliyordu!Ama biz onların rock gruplarını herşeyini ezberlemiştik!Onlar bizim hiçbir şeyimizi bilmiyorlardı!Daha çok sinirlendim ve bir alman çocuk gördüm!5-6 yaşlarında sarışın bir ufaklık!!Yanında da bir turk onların konuşmalarına daldım!Alman çocugun konuşmalarından ataturku turk arkadaşından daha çok bildiğini anladım!Çocuklar bunu konuşuyordu ama turk belkide ATATURK kim bilmiyordu????Neden bizim bazı değerlerimizi küçümseyip bazı değerlerimizi sahiplenmeye başlıyorlar???????????????????????B
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
HASSOOO İletim - 18/09/2005 : 01:50:05
Şarlken'i bilmek bize ne kaybettirir??

Kimse tarhimizi çocuklarına öğretmek zorunda değil. Hele ilişkilerimizin 19. yy'a kadar son derece kopuk olduğu İngiltereliler hiç değil.

Yunanistan'a demokrasiyi kim getirdi Krallığı yıkıp? İran'da Şah rejimini kim yıktı? Azerbaycan'a 1920lerde kısa süreli de olsa bağımsızlığını kim kazandırdı?

Hadi bakalım, "yakın" komşularımız bunlar, kaçını biliyorsunuz? Geçtim İngiltere'yi, Almanya'yı.

Tarih zaman ister, zaman tanıyın, 100 yıl uzun bir süre değil.
R_Van Der VAARTTT İletim - 16/09/2005 : 17:52:22
Bak kardeşim anlayışım kıt değil ne dediğini pekala anlayabildim inanmayabilirsin ama ben Şarlken'i burda görmeden önce bir İngiliz Prensesi gibi bir şey zannediyordum sen kimsenin genel kültür bilgisine karışamazsın, karışmaya da hakkın yok zaten herkes olayları istediği gibi yorumlar ama sen bu kafayla nereye kadar gidebilirsin bilmiyorum, o ayrı tabii.
WarriorofThrall İletim - 04/09/2005 : 19:02:23
Yahu sen ne diyorsun ben kafalarına silah mı dayıyalım mı dedim. Sen Şarlken i nasıl öğrendin Kanuni'nin batı seferlerinde öğrenmedin mi?
Hani hatta Fransız Kralı'nın anası bize mektup yolluyordu ya kurtar oğlumu Şarlken'nin elinden diye. İşte onlarda şöyle öğrenecek Yüce kralımızın Fransayı yenmesi üzerine Fransız Kraliçesi Türklerden yardım istedi. Yani bu bir zorlama değil adamlar zaten kendi tarihlerini öğrenirken bizi ister istemez tanıyacaklar. Bu sefer anladın mı beni?R_Vander vaarttt
R_Van Der VAARTTT İletim - 04/09/2005 : 13:50:36
alıntı:
WarriorofThrall tarafından yazılan:

Biz Şarlken biliyorsak oda Kanuni'yi bilecek biz Barborossa yı biliyorsak oda Aleaddin Keykubad'ı filan bilecek

Bu kişinin tamamen kendi isteğine bağlı ister Kanuni ister Fatih hakkında hiç birşey bilmesin ama biz onların tarihini bilelim diye bunu haksızlık saymak hangi devirde görülmüş sen yabancının kafasına silah dayayıp biz Şarlken'i biliyoruz hadi git de Yavuz Sultan Selim'i öğren mi diyecen dünyada her şey karşılıklı olsa oh ne ala !
Erci-e@Hanzo İletim - 03/09/2005 : 22:11:38
Bravo iyi yapmışsınız birde adamların kim olduğunu bulursan bana haber ver atlayıp uçağıma rusyaya gidiyom rus başkanı ile mukavemete varım almanyayı yerle bir edecez ...Şaka bir yana gerçektende iyi yaspmışsınız atamıza saygısızlık yok bizi o kurtardı piskopos pisboğaz ların elinden biz onların adolf hitlerine pis tezahüratta bulunuyormuyuz aslında ne kadar küfür etsekazdır şerefsize sırf yahudiler diye öldürttüğü insanları saysak adam cehennem zabanisi yani....................

0.03 Snitz Forums 2000