AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Siyaset Bilimi & Tarih
 fransız ihtilali

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
archer_elf İletim - 01/02/2006 : 19:17:43
Bu olay iyi birsey mi?Yoksa kotu birsey mi?
Iyı olabilir cunku insanlar arasında esitlik sağlanmıs.(Aslında hala sağlanamadı ama...)
Kotu bisey olabilir cunku insanlar ırkcılıktan ozellikle bugunlerde delirdiler.(bu omasaydıda delirecek bir sey bulurlardı savas yapmak için de...)
Bu konuyu acmamın asıl onemli nedeni bu sinir konunun benim donem odevim olması yardım ederseniz sevinirim!
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
archer_elf İletim - 03/02/2006 : 12:30:15
Bu sanırım fransız ihtilali'lin getirdiği sonucun fransızlarıda vurmasından oluyor.Cunku bu sonuc yuzunden napolyn a kotu dedikleri gibi turklere de barbaar diyorlar!!!Oysa bizde gittigimiz heryere hizmet goturduk!Ama avrupalılar hiçbir zaman yediremezler.Bu seferde fransız ihtilali neden bizden cıkmadı diye kotulemeye calısmıslardır.
HASSOOO İletim - 03/02/2006 : 01:29:04
İsyancılar "bize destek versinler" diye hapishaneleri basıp mahkumları serbest bırakmasaydılar (çünkü bu arada siyasi suçlular da serbest kaldı) ihtilal mihtilal olmayacaktı. Kaldı ki ihtilal kısa bir süre sonra kendi çocuklarını yemeye başladı. İhtilalin bir çok önderi diğer ihtilal liderleri tarafından öldürtüldü, en sonunda Napolyon iktidara yürüdü, kalanları da o temizledi. Fransız ihtilalini Avrupa'ya Napolyon yaydı, oradan da dünyaya sıçradı. Fakat Napolyon savaşlarında "kötü adam" olarka genelde Fransızlar gösterilir. Öyleyse burada bir gariplik yok mu?
archer_elf İletim - 03/02/2006 : 00:03:28
Fikirleriniz için tesekkur ederim ama bende fransız ihtilalinin irkçılık olduğunu dusunmuorum.Sadece bu bir temeldi.Ozellikle bizi(osmanlı'yı)kotu vuran bir temeldi.Son derece hosgoru ile baktığımız azınlıklar bu gorusu kavura kavura birden bire canavara donustu.Ayrıca bu gorusden once hitler gorusu gibi gorusler ortaya cıkmamasdı.
umutcanuguz İletim - 02/02/2006 : 20:07:46
Astinus'un dediği gibi burada doğan milliyetçilik akımı Hitler'in milliyetçilik akımından çok farklı.Buradaki milliyetçilik her ulusun kendi devletini kurması gerektiği yönünde.Tabii bunu yanlış anlayanlar hâlâ anlayamayanlar da vardır elbet.Bence bunu Balkanlarda o kadar tırtıkladılar,evirdiler çevirdiler aşırıya kaçırdılar.Yani balkan halkları arasındaki milliyetçilik neredeyse ırkçılığa dönüştü.Yanlış anlama bu benim görüşüm.
astinus İletim - 02/02/2006 : 19:51:52
fransız ihtilalinin sonuçları arasında milliyetçilik vardı faşizm le milliyetçilik ayrı şeylerdir.
bu milliyetçilik diğer milletlere karşı düşmanlığı ya da küçük görmeyi savunmaz
her milleetin kendi devleitni kurmasını savunur.
faşizm ise apayrıdır
örneğin hitlerin görüşü:alman ırkı en üstün ırktır.bu düşüncenin fransız ihtilalinin doğurduğu düşünceyle bir alakası yoktur.

0.05 Snitz Forums 2000