AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Spor
 Formula 1
 FORMULA 1 BAŞLIYOORR!!!

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
scrambler İletim - 12/03/2008 : 22:04:58
Evet arkadaşlar. Merakla beklediğimiz Formula 1 bu hafta sonu itibari ile Avustralya GP ile başlıyor. Ve bu sene bazı değişikleri farkedeceğiz. Örneğin; 28 Eylül'deki Singapur GP'si bu organizasyonun tarihinde ilk gece yarışına sahne olacak.2007 sonuna dek Nurburgring Pisti'nde izlediğimiz Avrupa GP'si bundan sonra Valencia Street Circuit'te, yani Valencia sokaklarında gerçekleşecek.
Bu arada Formula 1'in en genç şampiyonu olan Fernando Alonso, McLaren'den ayrılarak dünya şampiyonu olduğu Renault'ta geri döndüğünü; Fin pilot Heikki Kovalainen'in ise Alonso'nun boş bıraktığı direksiyonun başına geçeceğini ve sözleşmesi uzatılmayan Giancarlo Fisichella'nın ise Force India ile anlaşmaya vardığını unutmadan yazmak gerek. Ralf Schumacher, Alexandre Wurz ve Vitantonio Liuzzi'yi artık F1 de göremeyeceğiz.
Bu sene takımlara bazı yeni kurallar da getirildi. Bunlar;

Elektronik Kontrol Ünitesi: McLaren Electonic Systems ve Microsoft'un birlikte geliştirdiği; motoru, vites kutusunu ve debriyajı kontrol eden ECU tüm araçlarda standart olacak.

Motor Değiştirme: Pilotlar, ilk motor değiştirme de 10 sıra geri düşme cezasından kurtuluyor. Üst üste 2 yarışa aynı motorla çıkmak ise zorunlu.

Baş ve Boyun: Yükseltilen kokpit duvarları sayesinde pilotların yandan gelecek darbelere kafa bölgesinin daha iyi korunması amaçlanıyor.

Biyolojik Yakıt: 2008'de F1 takımlarına otomobillerde kullanılacak yakıtın en az yüzde 5.75'inin biyolojil kaynaklardan sağlanma zorunluluğu getirildi.

Yakıt İkmali:Sıralamanın bitişinden yarışa kadar yakıt ihmali yapmak yasak. Ayrıca sıralamada ilk tur 20; ikinci tur 15, final turunun süresi ise 10 dakikaya düşürüldü.

İŞTE TAKIMLAR VE PİLOTLARI...

FERRARİ

Şasi:F2008
Motor:FERRARİ 056
Pilotlar:Kimi Raikkonen ve Felipe Massa

MCLAREN

Şasi:MP4-23
Motor:MERCEDES-BENZ FO 108V
Pilotlar:Lewis Hamilton ve Heikki Kovalainen

BMW SAUBER

Şasi:F1.08
Motor:BMW P86/8
Pilotlar:Nick Heidfeld ve Robert Kubica

REDBULL

Şasi:RB4
Motor:RENAULT RS27
Pilotlar:David Coulthard ve Mark Webber

RENAULT

Şasi:R28
Motor:RENAULT RS27
Pilotlar:Fernando Alonso ve Nelson Piquet

HONDA

Şasi:RA108
Motor:HONDA RA808E
Pilotlar:Jensen Button ve Rubens Barrichello

TORO ROSSO

Şasi:STR2
Motor:FERRARİ 056
Pilotlar:Sebastien Bourdais ve Sebastien Vettel

SUPER AGURİ

Şasi:SA08
Motor:HONDA RA808E
Pilotlar:Takuma Sato ve Anthony Davidson

FORCE INDIA

Şasi:VJM01
Motor:FERRARİ
Pilotlar:Adrian Sutil ve Giancarlo Fisichella

Ben bu sene Ferrari'den Felipe Massa'yı destekliyorum. Ya siz???
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
inter_23 İletim - 28/04/2008 : 20:12:38
Forze Tifosi =)
scrambler İletim - 27/04/2008 : 20:39:38
Dün de dediğim gibi pist çok hızlıydı ve Heidfeld'in dışında fazla bir geçiş izlemedik. Birde Massa'nın start anında Alonso'yu geçmesi dışında. Fakat dün söylediğim gibi ''Yarış fazla heyecanlı geçmeyecek.!! tezim tutmadı. Aksine çok heyecanlı bir yarış izledim ben. Gerçi bizim heyecanlandığımız anlarda onlar ölüm-kalım savaşı veriyorlar. Bu da işin ayrı bir boyutu.

Kısaca yarışın özetini yazacak olursak;

Alonso start anında Massa'ya geçildi ve 3. duruma düştü. Bu arada Hamilton, Kubica'yı geçerek 4. sıraya oturdu.

Renault diğer takımlardan farklı bir Pit-stop stratejisi uygulayarak Alonso'yu erken pite çağırdı. Alonso'da bu erken pite girmenin cezasını Hamilton'un arkasına düşerek ödedi.

Piquet'in arabasının tehlikeli bir noktada kalması durumunda Güvenlik Aracı piste girdi ve araçlar arası zaman farkı indi.

Bugüne kadar en korktuğun an Kovalainen'in sol ön lastiğinin patlaması sonucu direksiyon hakimeyetini kaybedip lastik bariyerlere girmesi idi. Aracın sadece arka tekerleri dışındaki heryer lastik bariyerlere saplanmıştı. Bunun sonucunda Güvenlik Aracının dışında bugüne kadar görmeye pek alışık olmadığımız Tıbbi Araçta piste girdi. Araç ancak ön kısım kesilerek çıkarıldı ve Kovalainen'e gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra hastaneye sevkedildi. Bu arada Kovalainen'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Güvenlik Aracının piste olmasını değerlendirmek isteyen Heidfeld Pit yolunun kapalı olduğu sırada pite girerek Otur-Kalk cezası ( araç pite girerek kendi alanında durur ve 10 saniye müddetince orada bekler) aldı.

HighVoltage'ın en fazla üzüldüğü yer belki de Alonso'nun motorunun iflas ederek yarış dışı kalması idi:

Damalı bayrağı gören ilk isim Raikkonen oldu.

işte sonuçlar:

Pos Sürücü Takım

1. Raikkonen Ferrari
2. Massa Ferrari
3. Hamilton McLaren-Mercedes
4. Kubica BMW Sauber
5. Webber Red Bull-Renault
6. Button Honda
7. Nakajima Williams-Toyota
8. Trulli Toyota
9. Heidfeld BMW Sauber
10. Fisichella Force India-Ferrari
11. Glock Toyota
12. Coulthard Red Bull-Renault
13. Sato Super Aguri-Honda

Yarış dışı:

Sürücü Takım
Rosberg Williams-Toyota
Alonso Renault
Barrichello Honda
Kovalainen McLaren-Mercedes
Davidson Super Aguri-Honda
Bourdais Toro Rosso-Ferrari
Piquet Renault
Vettel Toro Rosso-Ferrari
Sutil Force India-Ferrari

Puan durumu:

Sürücü:
1. Raikkonen 29
2. Hamilton 20
3. Kubica 19
4. Massa 18
5. Heidfeld 16
6. Kovalainen 14
7. Trulli 9
8. Webber 8
9. Rosberg 7

Puan durumu:

Takımlar:
1. Ferrari 47
2. BMW Sauber 35
3. McLaren-Mercedes 34
4. Williams-Toyota 12
5. Toyota 9
6. Red Bull-Renault 8
7. Renault 6
8. Honda 3
9. Toro Rosso-Ferrari 2

BİR SONRAKİ DURAK İSTANBUL!..

SIRALAMALAR HARİÇ DİĞER TÜM YAZILAR ( YORUMLAR) ŞAHSİYETİME AİTTİR!..
HighVoltage İletim - 27/04/2008 : 14:51:31
Yarışın başlamasına 10 dklık bir zaman kaldı... Her zaman olduğu gibi yine Alonso'yu destekliyorum.
scrambler İletim - 26/04/2008 : 21:09:34
Bir sıralama turuna daha geride bıraktık. Yarın Avrupa GP'sinin ayağı olan Barcelona GP' si bizi bekliyor. Ve Türkiye ayağına gittikçe yaklaşıyor..

Yarın ki yarışın çok fazla heyecanlı geçeceğini pek sanmıyorum. Çünkü Katalunya Pisti hızlanmaya elverişli olmasına rağmen geçişlere pek imkan vermiyor. Biraz heyecen için yağış gerekiyor fakat bu da Barcelona için imkansız gibi birşey gözüküyor. Birde Massa'nın ilk 2 yarışta ( Avustralya ve Malezya'da ) olduğu gibi teknik nedenlerden dolayı yarış dışı kalması var. Herneyse lafı uzatmadan sıralamaların nasıl olduğunu vereyim...

Poz Sürücü Takım
1. Raikkonen Ferrari
2. Massa Ferrari
3. Hamilton McLaren-Mercedes
4. Kubica BMW Sauber
5. Kovalainen McLaren-Mercedes
6. Alonso Renault
7. Piquet Renault
8. Coulthard Red Bull-Renault
9. Heidfeld BMW Sauber
10. Button Honda
11. Glock Toyota
12. Rosberg Williams-Toyota
13. Webber Red Bull-Renault
14. Trulli Toyota
15. Nakajima Williams-Toyota
16. Sutil Force India-Ferrari
17. Fisichella Force India-Ferrari
18. Barrichello Honda
19. Bourdais Toro Rosso-Ferrari
20. Vettel Toro Rosso-Ferrari
21. Sato Super Aguri-Honda
22. Davidson Super Aguri-Honda
HighVoltage İletim - 10/04/2008 : 22:21:15
Zamanı gelince sabitlenir zaten. Siz kafanızı yormayın. Konuya iştirak edin yeter.

0.05 Snitz Forums 2000