AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Bilim - Teknik - Teknoloji
 uzaylılar doğuyor

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
burakpahsa İletim - 04/01/2006 : 20:50:54
Arkadaşlar evrende bizden başka canlılarda olmak üzere çünkü Venüste karbondioksit var ve bu bişekilde hava olursa ozaman su olur su olusa bitkiler bitkiler olursada canlılar olur.
açıklayabildimmi
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
Smeagol İletim - 17/03/2006 : 10:44:51
Zaman yolculuğu olasıdır. Genel mi özel mi bilmiyorum ama görecelik kanununa göre hızlanan cisimler de zaman kavramı yavaşlar. Yani 299.000 km/sn lik bir hızla dünyadan uzaklaşır ve bir yıl süreyle aynı hızda giderek geri dönerseniz dünyada 10 yıl mı 10000 yıl mı süre geçmiş olurmuş. Yani sadece geleceğe yönelik bir zaman yolculuğu olabilir.

Ayrıca dünyadan uzaklaştıkça saatlerin yavaşladığı (insan metabolizmasının da) da deneysel olarak ispatlanmışmış.
Eren_Ali İletim - 17/03/2006 : 10:35:53
canım ceset çekti heheheh:D
aybüke İletim - 14/03/2006 : 04:30:40
bana kalırsa zaman yolculuğu hadisesi biraz saçma,doğru olması halinde çeşitli paradokslar ortaya çıkacaktır ki Allah'a şükür daha zamanda bir bozukluk yaşadığımızı ya da bunun gibi yine zamanla ilgili akıl almaz olayların yaşandığını sanmıyorum,olsaydı bir şekilde birinin haberi olması lazımdı.bir arkadaş ''incil'de böyle yazmıyor ama'' gibi bir şey yazmış dikkatimi çekti,incilin çeşitli hükümdarlar ve yöneticiler tarafından bozulduğu şüphe götürmz bir gerçek.bunun en büyük kanıtı birden fazla incil bulunmasıdır.bunun yanısıra kur'anı kerim'in ahir zaman kitabı olmasından dolayı belki de;en az değişime uğrayan kutsal kitap olduğu da bir gerçektir.ama gerçekten de bilim ile din yan yana kullanıldığında görüş farklılıkları ortaya çıkabiliyor(ben yine de kur'an'da herşeyin açıklaması olduğuna inanıyorum).
dünyanın dışında canlı organizmaların olduğunu da sanmıyorum,gerçekten zor.ayrıca bizden daha gelişmiş teknolojilerinin olduğunuda kim söyledi?belki de biz en ileri düzeydeyiz kim bilir,ufoların yani farklı uygarlıkların hava araçlarının olması demek sık sık buralara takıldıkları anlamına gelir ki bu da bir muamma,çünkü parmak basacağımız,elle tutulur bir kanıt yok...
bu arada Kızıl Gezegen filmiyle çok uyuşuyor bu konu,orda bu olası canlılar fosforlu böcükler halindeydi,ve CESET YİYORLARDI.böörk...
Smeagol İletim - 14/03/2006 : 00:21:53
Uzayda hayat olabilir tabiiki de. Yanlız bu trilyonlarca yıldız var, o yüzden birinin gezegeninde yaşam da vardır demek kadar kolay değil. Sanırım Isaac Asimov'un bir kitabında okumuştum (Kitabı bulamadım şimdi, bulunca daha ayrıntılı açıklama yapabilirim).

Öncelikle bu yıldızların yaşama uygun yıldızla olması gerekiyor. Yani bizim güneşimiz gibi "zararsız" döneminde olması lazım. Gözlenen yıldızlarda bu tipte olanlaron oranı oldukça düşkmüş.

İkinci olarak tabiiki gezegene sahip olması, ve bu gezegenin kendisine olan uzaklığı uygun olmak zorunda. Bir kaç bin kilometre canlıları yakabilir veya dondurabilir. Yeraltı sıcak su kaynaklaında yaşayan canlılar var am bildiğiniz gibi su en fazla 100 derecede su olarak kalabilir, dolayısıyla dünyamızd 100 dereceden fazla sıcaklıkta yaşayan canlı yok. Bu şartlara uygun olan gezegen orasın da o kadar düşükki (net rakamları veririm bir ara) canlı olma olasılığa sıfıra yaklaşıyor.

Son olarak ta yukarda arkadaşların bahsettiği bazı elementlerin gezegende varolması gerekiyor. Evet olasılığımız sıfır oldu diyebiliriz.

Peki insan gibi, ya da kurbağa gibi karmaşık canlılar için? Öncelikle evrim olabilmesi için dünynın uydusu gibi kendisine oranla aşırı büyük bir uyduy sahip olması gerekiyor (evrimi gelgitlerin başlattığı iddiası).

Evet, uzaylılar bize gelmeycekler, çünkü varolsalar bile bakteri veya bir dna zincirinden başka bir şey olmayacaklar.

Olanaksız olur da , böyle canlılar varolursa, ve bize en yakın yıldızın saniyede 300.000 km hızla gidildiğinde 10 milyon yılda gidileceğini düşünürsek, birbirimizi görmemizin tamamen imkansız olduğunu anlarız.

İlgilenenler için, stephen hawking ve isaac asimov un kitaplarını okumanızı öneririm.
Ufolara inanmaya devam etmek istiyorsanız da tanrıların arabalarını okuyun ve marduk u beklemeye devam edin. Belki bir gün gelir.
Artist İletim - 13/03/2006 : 22:10:58
Eğer mısırda uzay gemisi ve uçak hiyeloglifleri http://www.oyunsitesi.gen.tr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11279 konusundada bahsetildiği gibi gelecekten gelen adamların biz masumlara yaptığı şakadan başka bişey değildir(bence olmayabilir) sorsunlar o gelecekten gelen adama şu güzel soruyu sorsalar ya:
"Marsta hayat var mı?"...(yoksa dahada ileri zamandan mı adamlar şaka yapıyor:D)

0.03 Snitz Forums 2000