AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Müzik
 Türkiye'de Rock'ın yeri??

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
Baygitar İletim - 16/04/2007 : 17:15:09
Sizce rock türkiye'de ne konumda??
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
Avaris İletim - 17/04/2007 : 21:45:08
Biraz elma ile armut karışıyor sanki. Kötü müzik yapanlar para kazanıyorsa bu onların suçu değil. Fakat işlerin sadece Türkiye'de böyle olduğunu düşünmek garip biraz da. Zira siz Türkiye'de yapılan her tür müziğe maruz kalabiliyorsunuz. Ama yabancı müzik size ancak süzülüp geliyor. Danimarka'nın en berbat gruplarından haberiniz olmuyor. O yüzden iki tarafı kıyaslamak çok da doğru değil, elde doğru veriler yokken.

Belli müzikler, özelleştikçe daha az kitleye hitap edecektir. Bu her yerde böyle. Ama yine Pop her yerde popüler olacaktır. Adı üstünde.

Türkiye'de ise Rock anlamında başarılı gruplar zaten var. Yeni yeni de sürekli çıkıyorlar. Eski ile yeniyi kıyaslamaya çalışmayın. Zararlı çıkacaksınız. Şimdiki şartlar çok daha iyi.
CrAzY_IVAN İletim - 17/04/2007 : 21:07:17
Yurtdışında imkânların kolay olması anlaşılır bir durum. Avrupa ve A.B.D içiçe geçmiş durumda ve iyi reklamla çıkarılacak bir albüm dünyaya sunulmuş oluyor. Ama Türkiye'de bu pazar ve yayılmış ağ yok. Ne yazık ki müzik konusunda ülke sınırlarını aşamama gibi bir durumumuz var. İşte yıllardır tek tük isimler var, onlar da "efsane" olabilmiş değiller esasında biz öyle görsek de.

Ana konuya gelirsek, Rock denilince Elvis Presley ve Queen der susarım. Türkiye'de ise Elvis benzeri bir akım yakalayan Erol Büyükburç tam Rock ve Pop müziğin öncülüğünü yapmıştır bence.

Şu an gelinen noktada ise pek üst seviye bir durum yok. İlgi ve dikkat çekebilecek (yani para dönüşümü olacak) albümlere yönelmiş şekilde işliyor piyasa. Küçük kesimler var ki, Blues, Jazz, Rock takip ediyor, dinliyor. Metal de aynı şekilde kendi kitlesiyle yaşamaya devam ediyor. Belki ileride Blues Jazz ve Rock üçlüsü kültürel etkinliklerin birer parçası olarak daha çok hayata girebilir ama Metal 'yeraltı' olarak çizgisini sürdürür sanırım.
Generalll İletim - 17/04/2007 : 19:55:26
alıntı:
Avaris tarafından yazılan:

Para kazanmayı neden kötü gördüğünüzü anlamadım. Bu insanlar profesyonel müzikçiler. Yani bu işten para kazanan, ekmek yiyen adamlar. Sevmeseler zaten yapabilecekleri bir iş değil. Kapitalist dünya düzeni sağolsun bir şekilde para kazanabilmek gerekiyor. Sevdikleri bir işten para kazanabiliyor olmaları da özenilecek bir durum. Neden yerersiniz ki?

Bizim eleştirdiğimiz kötü müzik yapanlarında para kazanması...İyi müzik yapıp yabancıların tabiri ile underground çok fazla grup var...Dinleyince anlıyorsunuz ki albümü olan pek çok gruptan daha sağlam müzik yapıyorlar...Ellerindeki imkanlara rağmen...

Ayrıca ülkemizde müzik yapmak dışarıda yapmaktan çok çok daha zor...Bir kere ekipmanlar 1.5-2 katı fiyatla satılıyor yurtdışı fiyatlarına göre...Çalacak mekan deseniz oda yok...Yapımcı yok.(Buradaki yapımcıdan kastım müziği dünyaya pazarlayacak bir yapımcı)Geniş kapsamlı modern stüdyo yok...(Vardır belki ama bizim paramız yetmez:D)Yok işte yok:D

Bu arada aklıma geldi replikasta tanınan bir gruptur yurtdışında:D
Baygitar İletim - 17/04/2007 : 16:41:08
Açıkcası rock neden gelişmiyorun nedeni türkiye'de müzik neden gelişmiyora dayanıyor...Ben gitar çalıyorum ve amatör sıfatını da geçeli baya zaman oldu.Rock müzigi seven ve dinleyen birisiyim de...Ama rock müzik yapmak için belirli imkanım yok.Yeni yeni nette grup ilanları çıkmaya başladı.Ama onlarda çok az sayıda.Fakat müzik eğitimi almamış bir adam gidiyo ''seninde sesin yanıkmış be güzelim''diye kaseti kapıyor.Bu yuzden pop müzigin hali de ortada.Avrupa'da yapılan pop müzikle türkiye'dekinin arasındaki fark belli.Türkiye'de çok dinlenen pop müzigi yerlerde zaten.Rock nasıl saygı değer bir seviyeye çıkabilir ki.
Avaris İletim - 17/04/2007 : 16:19:02
Para kazanmayı neden kötü gördüğünüzü anlamadım. Bu insanlar profesyonel müzikçiler. Yani bu işten para kazanan, ekmek yiyen adamlar. Sevmeseler zaten yapabilecekleri bir iş değil. Kapitalist dünya düzeni sağolsun bir şekilde para kazanabilmek gerekiyor. Sevdikleri bir işten para kazanabiliyor olmaları da özenilecek bir durum. Neden yerersiniz ki?

0.05 Snitz Forums 2000