|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
dwarf-old |
İletim - 26/08/2005 : 12:19:13 Lvl atlamak büyü yapmak balta kullanmak gibi özelliklerden ibaret olmaması lazım rpglerin bunlaraa boca örnek var!!Wow,knight vb!!Sizce ne olması lazım bir rpg içerisinde?? |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
nazgul_doukan |
İletim - 15/09/2005 : 15:32:17 ii konu söylüyonuz da frp oynarken zorluk olmazsa kyf olmaz kii....
düsünce,öneri,sikayet icindir:doukann_nazzgguull@hotmail.com |
dwarf-old |
İletim - 29/08/2005 : 21:40:56 bence kendi krallığımızı falan kursak yanımızda kendimiz için savasan npcler bulunsa!!Bunlar hoş olur tabi bir rpg için! |
madfight |
İletim - 27/08/2005 : 10:47:04 eğer c-rpg oyununda ise aradığımız yenilikler bence kahramanımız kendi gücü savaştıkca vücudu kaslanmalı ve savaşlarda yara almalı bence bir c-rpg oyununu gerçekçi kılan budur |
shadowwalker |
İletim - 26/08/2005 : 15:36:23 aslında iyi bir rpg en iyi hayat similasyonu yapabilen rpgdir. (tabi burada bahsi geçen c-rpgdir). kendi karakterimden ziyade etraftaki insan (ve bilimum diğer ırklar) benim için daha önemli. npcler en basit anlamda temel ihtiyaçlarını gidermeli. yani yemek yemeli, uyumaya gitmeli, yorulduğunda oturmalı dinlenmeli. canı sıkıldığında etrafta gezinmeli. bu temel anlamda yeterli bir tatmin verir ancak birde programcı abilerimiz npc-npc arasında ilişki kurmayı başarabilirse deymeyin keyfime. mesela iki npcnin birbine aşık olup evlenmesi -hatta çocuk sahibi olmaları (benim bunla alakalı bir görevim olmasa bile mesela düğünlerine bir davet almam yada (oyunda kahramanlık seviyesine ulaşmışsam) cocuklarına isim babalığı yapmam beni oyuna daha bağlar.). en kıl olduğum olaylardan biri bir dükkana girdiğim zaman sadece alışveriş yapanın ben olduğunu bilmem mesela. diğer npclerde alışveriş yapmalı, onlardanda "adventurer" çıkmalı. onlarda oyunda olan herşeyi kullanmalı. ancak bende iş güç sahibi olabilmeliyim. mesela bir kayık satın alıp başında beklediğim zaman bir npc gelip "abi falanca yere gidermi bu kayık?" demeli.. ne güzel olur :). yaratıkların spawn olması iyi olur hatta mümkünse oyunda bir "random quest generator" olmalı ve oyunun ana görevi bittikten sonra birbirinden faklı onlarca görev değişik yerlerde belirmeli. ama bu görevlere npc adventurerlarda talip olmalı, yani onlarde benim gibi level atlama güdülerini (:D) takip etmeliler. oyunda kendini hissetmek için savaş sırasında benim tek yaptığım fare ile düşmana tıklamak olmamalı. klavye kombinasyonları ile kombolar çizebilmeliyim. aslında burada amaç savaşı benim yaptığım izlenimini bana vermesi oyunun. özelliklerim ne olursa olsun karakterim ben düşmana tılayınca npc gibi bir yapay zaka izleyip düşmanı öldürüyorsa, ondan ben bir süre sonra sıkılırım (bu yönden turn-based oyunlar daha yavaş olmasına rağmen daha tatmin edici geliyor bana bunun haricinde gothic savaşı ben yapıyormuşum izlenimi veren nadir rpglerden birisi). her ne kadar oyun oynanış kolaylığı açısından oyuna bazı olmaması gereken şeyler eklensede (mesela görev verecek adamın kafasında bir soru işareti olması :O)ekran aslında olabildiğince temiz olmalı. faraza can barım bile ekranın bir köşesinde çok dikkati çekmeyecek ancak baktığım zaman görebileceğim bir yerde olmalı. ekran ne kadar bu tip şeylerden temizse o kadar kendimi oyunda hissederim. bu arada bu dediklerim oldukça zor işler birkaç kod ile olmuyor özelliklede yapay zeka sistemi bütün npclerin kendi aralarında ilişkiyi sağlaması ve kadar "variable" kullansanda bir yerde sapıtıyor. bir sürü script yazmak zorunda kalıyorsun ama illada bir yerlerde eksik kalıyor. belki bulanık mantıkla bişeyler yapmak mümkün olabilir ama... zor :) neyse kafamdaki ideal oyunun küçük bir dışardan görüntüsü bu yukarda yazdıklarım işte. umarım birileri buna yaklaşır çünkü bana bırakırlarsa bu işi daha çok beklemeleri lazım eheh :D |
DharkjuNs |
İletim - 26/08/2005 : 14:32:17 oldukçe gerçekçi ögelerin olması yaşantıyı olduğu gibi yansıtmaya çalısması madfight ın dediği gibi gorevlerin mumkunse bitmemesi lazım!.. Naçizane!.. |
|
|
|