AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Oyun Yapımı
 yardımmm

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
gamer91 İletim - 08/06/2006 : 15:11:46
c++ ta class ta private protected ve publicin farkları nedir? Sonra kitapta okurken classları oop olarak gösteriolar. OOP ile alakası warmı classların. Ben class yapıom. Ortada sadece yazılar war MS-DOS formatında bi kare çizeblirmiyiz oop ile. Yoksa sadece yazılara mahkummu kalcaz
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
gamer91 İletim - 15/06/2006 : 11:59:26
çok sağol
Dreamwalker İletim - 15/06/2006 : 03:27:30
Yazmissin demissinde, daha once belirttigim gibi ilk kod bana ait degil.

1. stdlib.h yani "STanDart LIBrary . Header" demek.
Kullanacagin cogu basit (ve guclu) fonksiyonlari icerir. Sayi tahmin ettirdik bilgisayara, tam sayi islemleri yaptirdik. Bunlar icin stdlib.h e ihtiyacimiz var. Tam icerigi icin:
http://www.opengroup.org/pubs/online/7908799/xsh/stdlib.h.html

2. switch case bakiyor kullanicinin girdigi degere (yani o degeri "c" ye atadik ya) 1,2 yada 3 ise zorluk seviyesini seciyor. Eger degilse oyuncu baska bir tusa bastigindan dolayi cikiyor. Default orada "eger yukaridaki kosullardan hic birisi gerceklesmedi ise" manasinda.
Aynen If else olayi gibi.. 3 kere if yapabilirdik (1, 2 yada 3 mu diye) . en sonada ELSE koyabilirdik. Yani cesit olsun sen baska komutu ogren diye koydum iste :)

3. stdlib.h sagolsun gene..
clscrn i his kullanmadim. Sanirim bu link sana olayi daha guzel anlatacaktir.
http://support.microsoft.com/kb/q99261/
Eger borland kullaniyorsan clrscr() ile ekrani silebilirsin. Eger visual C ise, yukaridaki linkteki ornegi kullanabilirsin.

SYSTEM("CLS") ( Unix icin system("clear"); ) kullanmanda simdilik sorun yok. Ancak bu komut bir DOS sistem komutu olan "CLS" i calistirir. Buda senin kodunu buyuk oldude platform bagimli yapar. Ayrica bu komut buyuk ihtimalle senden benden yasli oldugu icin biraz yavastir. (yok benden yasli degil :P) Yani kullandigin sisteme gore baska bir sekilde ekrani temizlemen tavsiyedir.
Son urun bir program asla ve asla bunu kullanmaz. Sebebi olarak, dusunsene birinin cls.com diye bir program yazdigini ve HD yi formatladigini... Senin yazdigin oyun/program la dagittigini... buyuk bir guvenlik acigi kisacasi.

4. Bilgisayar rasgele sayi seciyorya.. (RAND ile) nasil seciyor bu sayiyi? Bilgisayar dusunebilen bir nesne olmadigindan asla ve asla bir insan gibi rasgele bir sayi dusunemez. O yuzden sectigi sayilar bir paterni takip eder. 1,5,9,2,6,10,3,7,11 gibi... iste oradaki SRAND bilgisayara bir "seed" veriyor ki bu patern olayi cok daha genislesin. Sonucta genede bir patern var...

5. RAND rasgele sayi bulmak icindir. enyuksek degiskeni sectigin zorluga gore bir deger aliyor. diyelimki 30 degerini aldi. O zaman bilgisayar 0 ile 30 arasinda rasgele bir sayi secer.

6. Diyelimki a=5 b=6

a==b FALSE yani gecersizdir, cunki 5, 6 ya esit degildir. If gibi dongulerde yada fonksiyonlarda kullanilir.

a=b dediginde ise "a" degiskeni "b" nin degerini alir. Yani hem a hemde b 6 degerine sahip olur.
gamer91 İletim - 13/06/2006 : 20:46:28
kodları anlaşılır biçimde yazmışın ama kodların içinde anlamadıım bir iki şey war.
1. <stdlib.h> kodun içinde ne için çaırılmış
2. default tam olarak ne işe yarıo. Switch case i anladım defaultta gittim.
3. system("CLS"), clscrn() le aynı işimi yapıor
4. srand( (unsigned)time( NULL ) ) burdaki mantğı anlamadım
5. rand() % enyuksek burdaki rand() nedir ve % işaretini tam olarak bilmiyorum
6. son olarak a==b ile a=b nin ne farkı war
Dreamwalker İletim - 12/06/2006 : 08:09:09
http://rapidshare.de/files/22839400/c.zip.html
gamer91 İletim - 11/06/2006 : 11:36:16
kardeş linkte sayfa görüntülenemedi diye çıkıyor. Rapidsharee koysan daha iyi olur

0.03 Snitz Forums 2000