|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
gamer91 |
İletim - 06/06/2006 : 16:57:16 Arkadaşlar ciddi oyun yapımcılığı konusunda ingilizce bi kitap okuorum şu anda. Eğer ciddi bir oyun yapacaksanız werdiğim şeylere bi bakın. İlk olarak; Bedeava oyun motorları: 1- OGRE (C/C++) 2- Crystal Space (C/C++) 3- Irlicht (C/C++, C#, VB.NET) 4- jME (Java) 5- Reality Factory (C/C++) 6- RealmFoge GDK (C/C++,C#, Delphi,Ada,Fortran,Perl,Python,VB.NET) 7- The nebula device 2 (C/C++) 8- Axiom (C#, VB.NET) bildiğim motorlar bu kadar. Bunları internetten bedavaya bulabilirsiniz.
ikinci olarak; image tools(2d ve 3d) 2d image tool olarak photoshop war. Bunda aklıınıza ne geliyorsa yapabilirsiniz. Dokulardan tutun 3d karakter modelleme bile mümkün. Photoshopla yapılmış çok güzel resimler gördüm. Bulursam siteye koyarım. 3d image tool olarak çok çeşitli seçenekler war ki bunlaın en yaygını we en bilineni 3dsmax. .x formatına dönüşünce direk konulabiliyor koda. Onun dışında fazla kullanmamakla beraber calgari game space light, photo modeller pro, insan modellemesinde kullanılan poser ve son olarak benim en çok sevdiğim ve doğa modellemesinde kullanılan terragen programı war. Kullanımı çok zor değil.
üçüncü ve son olarak; ses araçları 1- Garage band. Şahsen kullandım. Appleın müzik yaratma programı. Kendi müziğini ewde stüdyon warmış gibi yaratıosun. Ayrıntıya girmiyim. 2- Adobe Audition. Bu da başka bir ses düzenleyicisi 3- Creative labs. Creaivein ses düzenleyicisi
şimdi en gereksiz iki öğe; İnstallation programs ve icon editor Installation program adındanda anlayacağınız gibi hane oyun yüklerken setup wizard warya işte onlar. En basitinden bildiğim setup2go ve visual c++ editördeki installatiopn wizard. Daha master bişi arıyorsanız www.mindvision.com PROGRAMIN ADI VISE. Icon editörde bildiğiniz icon yapma programı. Bildiğim Microangelo Toolset war
Programlamaya fazla girmedim. Yan öğeleri belirttim. İnşallah işinize yarar ama şunu bilinkii bu bir copy paste deildir. Yarım saatte kendim yazdım, eleştrilere açığım. En azından emeğe saygı! |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
gamer91 |
İletim - 10/06/2006 : 16:53:08 hayır |
Dreamwalker |
İletim - 10/06/2006 : 14:33:12 Okulda matris ogrendin mi? |
gamer91 |
İletim - 09/06/2006 : 16:59:16 o gördüğüm XoX kodunda matrix diye bişi war. matrix[0][1] böle bişi |
|KRONDOR| |
İletim - 08/06/2006 : 23:15:06 Handsome_BoY, üyeliğin kilitlenmiştir. Adam gibi konuşmayı öğren de gel. |
Dreamwalker |
İletim - 08/06/2006 : 22:54:05 sprite: ekranda gordugun 2D grafikler, mesela platform oyunundaki yonettigin mario turu karakterler gibi.
bitmap: bilgisayar ekraninda gordugun herhangi bir resim. fotograf falan filan. Spritelarda aslinda bitmaptir.
(Baska bir yerde farkli okudugunda gelip bana kizma. Gercek manalari cok daha farklidir, ben sana gunumuzde ki kullanim manalarini yazdim.) |
|
|
|