|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
uckazaz |
İletim - 10/03/2006 : 20:05:05 Çok sık ileti atmıyorum foruma ama,neredeyse hergün bir göz gezdiririm. Bu göz gezdirme sırasında sinirlenecek bir sürü şey buluyorum açıkçası.Bunun nedeni de durup dururken alakasız şeylerden çıkan tartışmalar. Biri bir şey yazıyor,öbürü ona sataşıyor karşılıklı laf atmaya dönüşüyor iş ve konu (genelde ciddi olmaz bu konular,boş adamlar cevap verme ihtiyacı duyar!) sapıp kavganın arasına girenler ve kavgaya dahil olanlarca alınıp götürülüyor. Bunun en önemli sebebinin yöneticilerin tutumu olduğunu düşünmeye başladım.Çünkü;yöneticilerin karşısındakini sindirmek için kullandıkları ve haklı olarak seviyeyi düşürenleri uyardıkları üslup sert oluyor.Bu sert üslupta haklı oluyor yöneticiler ve kurallar çerçevesinde üyeyi uyarmış oluyorlar.Ancak gördüğüm kadarıyla üyeler de kendi aralarında bu tarzda konuşmaya başladı.Sanıyorlar ki her sert konuşup karşısındakine laf sokan;yöneticiler kadar haklı olacak!Sonuç olarak bazı üyelerin yöneticilere yanlış yönde özendiğini,yöneticilerden laf yemiş olan bazı üyelerin de bir dahaki sefere yöneticiyle dalga geçer bir tarzda abartı saygı cümleleri kullandığını görebiliyorum.Yöneticilerin bu konuyu dikkate almasını,gerekli olanı yapmasını rica ediyorum.
Not:Arkadaşlar,saçma sapan birbirini azarlamalardan,laf sokmaya çalışmaktan vazgeçin lütfen.Bilgisayar başından,sağa sola sataşarak değil de savunduğunuz fikir hakkında laf söylemeniz gerek bence.Bu sırada ufak taş atmalar da yasak değil zaten.Ama ortamı gererek elinize bir şey geçmeyeceği gibi forumun huzurunu da bozmuş olursunuz ve kurallara aykırı gelmiş olursunuz..
Saygılar... |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
uckazaz |
İletim - 13/03/2006 : 22:54:05 Ama sitenin de hitap ettiği kitle o yaş grubu olmalı çünkü en çok oyunu o yaşlarda oynar insan,zaman boldur.Bunun için yapabilecek birşey yok bence,hatta o yaş grubu girerek kaliteli foruma alışırsa,oyunsitesi gelecek için önemli bir yatırım yapmış olur bence.Yanlış mı?  |
major |
İletim - 13/03/2006 : 21:02:41 Belki çok klişe olacak ama ben yine yaş konusunu öne sürüyorum. Sonuç olarak ergenlik çağını atlatamamış arkadaşlarımız, bana göre bazen saygıdan mahrum kalabiliyor yada aşırı alıngan oluyor. Bu da forumda gereksiz tartışmalara neden oluyor. Ha hepsi mi öyledir? Tabi ki değil. |
HighVoltage |
İletim - 13/03/2006 : 18:46:51 Son bahsettiğin konuya kesinlikle katılıyorum.Bazen bende bu tip hatalara düşüyorum.O anki heyecanla insan istemediği şeyler yazabiliyo.Önemli olan yaptığının yanlış olduğunu anlaması ve bir sonraki mesajında telafi etmesidir.Ayrıca ne kadar çok kişi anlayışlı ve fikirlere saygılı davranırsa diğer üyelerde onları örnek alır.Zaten çoğunluğa uymaktan başka şansları kalmaz. |
uckazaz |
İletim - 13/03/2006 : 17:04:13 alıntı: CrAzY_IVAN tarafından yazılan:
Yöneticiler arasında, üslup olarak sert davranmamaya "fazladan" çabalayan -diğer arkadaşlarıma herhangi bir şekilde "onlar serttir" diye bir laf değildir bu ayrıca- biriyim. Çünkü çıkan tartışmalarda dikkat ediyorum ki inanılmaz derecede subjektiflik bulunmakta. Bu yaşı küçük olan arkadaşlarımızın heyecanından mı geliyor, akranlarımızın da karşı tarafı sindirme çabasından mı geliyor bilmiyorum doğrusu. Eh |KRONDOR| ve diğer yönetici arkadaşlar da bu tip durumlara fazla sakin kalamıyorlar. Ayrıca bu forumun yöneticisi olmamız bazı duygularımızdan feragatta bulunduğumuz manasına gelmiyor :). Nedense yöneticilerin sert üslupları yada kimi zaman esprili yaklaşımları göze batabiliyor. Hatırlatmalı ki biz de insanız :))
Sert üslubunuza değildi eleştirim.Bu tutumda haklı olduğunuzu belirtmeye de çalıştım ama bu üslup artık işe yaramıyor gibi gelmeye başladı.Belirttiğiniz gibi herkes sizden önce müdahele ediyor ve üsluplarında da size özeniyor.Ne yapılabilir bilmiyorum ama benim söylemeye çalıştığım da zaten bu.Aslında konuyu açmamdaki amaç da üyeleri eleştirmekti ama bu bölüme açabilmem için sizlerde de suç bulmam gerekiyordu,dürüstçe söylemem gerekirse.Tarzınızdan çok rahatsız olan zaten gidebilir,forumun da bu seviyeyi yıllardır korumasının temel sebebi zaten bu sert tarzdır ama bunun yalnızca yöneticiler tarafından uygulanması gerekir.Bunu da tekeliinize almak sizin elinizde.Yapabildiğim sadece eleştiri;çözüm üretebilmiş değilim.
Ama şöyle olabilir;mesela konu kilitlenecekse ya da uyarılacaksa:doğrudan forum kurallarından alıntı yapılır;üye hiç azarlanmaz.Belki bu sayede baş kaldırmaz,çünkü kaldıramaz forumun kuralı budur;üye olurken kabul etmiştir.Ortada sert bir üslup olmadığından,hiçbir üye de özenmeye kalkmaz.Bu,yöneticileri cidden bir robot gibi gösterecektir ama sanırım duygusuz gibi gözükmek daha etkili.
Son bir konu daha var değinmek istediğim;çoğu üye tartışmayı bile bilmediği için kaliteli cevap verenlerin iletilerini hakaret gibi algılıyorlar.Oysa güvenecek fikirleri olanlar,cevabı verebilecektir.Demek istediğim;üyelerin,cevaplara alınması yanlış.Bizim anlayışlı,fikirlere saygılı ve fikirlerini de savunabilecek üyelere ihtiyacımız var.İnternet kültürüne sahip olmayanlar sanırım forumları;chat merkezi,geyik ortamı olarak görüyorlar.Bunun da yanlış olduğunu belirtmek lazım sanırım... |
|KRONDOR| |
İletim - 12/03/2006 : 22:05:45 "Yani herkes kendini gösterme heveslisi olmadığından, sıradan bir konu olur, kısa sürede unutulurdu."
Bu lafım resimlerini gösterenlere değildi. Yanlış anlaşılma olmasın. Resmini gösterenlere bir şey demiyorum; göstermeyenler için gösterme meraklısı değil diyorum. Garip oluyor; ama kimseye bir şey dediğim yok :) |
|
|
|