AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Yazılım & Program
 Format atma

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
ramco17 İletim - 21/07/2005 : 01:45:51
Arkdlar size bir sorum olacaktı;siz pc'ye formatı nerde atarsınız?
Evdemi yoksa pc centerdemi?
ben geçen sene pc kursuna gitmiştim orda bize format çekmeyi öğretmişlerdi ama ben kendi pc de deniyorum olmuyor c sürücüsünde sağ tıklayıp biçimlendir diyorum Windows Nt biçimlendirmeyi yapamıyor açık programları ve sayfaları kapatın diye bir uyarı yazısı geliyor.Aynı işlemi d sürücüsünde denedim hiçbir sorun çıkmadı
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
thakki1 İletim - 10/08/2005 : 01:45:13
bir bilgisayar alıyorsun 3 sene garantili, birde yeni ekran kartı alıyorsun ama taktırabileceğin tek adres yetkili bayi, aslında kendinde takabileceğin birşey için bayiye 20-30 dolar gibi bir para ödemek zorundasın, aksi halde hariçten bir sorun için bayiye götürdüğünde bu makina açılmış ve garanti kapsamı dışındadır cevabını alıyorsun, diğer konuda yazılanlarıda okudum, 2 sene cafe-restoran işlettim, iyi kötü parada kazandım, ama hiçbir zaman müşterilerimi yolunacak kaz gibi görmedim, kendi yiyemeyeceğim yemeği onların önüne koymadım, bilmem anlatabildimmi...
Rappier İletim - 25/07/2005 : 23:24:17
alıntı:
MaVi_OkYaNuS tarafından yazılan:

güzel söylüyorsun dostum bazı konularda bende sana hak veririm.Ama düşündünmü zamanın türkiyesinde kaç tane evde pc var? kaç kişi pc kullanmasını biliyor? bilenlerin kaç tanesi tamire getiriyo pc sini?
dostum şimdiki zamanda herkezin evinde pc yok bu nedemek oluyor yani şu, herkez pc tamire getirmiyo ve biz gibi tamirciler gelen birkaç kişiye bağlı elimiz dükkanın kirası,elektrigi,su vs. vs. helede yanında bir eleman çalıştırıyorsan nasıl karşılıyıcaksın 5 milyon alarakmı? soruyorum sana bunun neresi dolandırıcılık? neresi hırsızlık? asıl hırsızlık sizin bilinçsizliginiz yani yanlış düşünce tarzları ile yanlış yönlendirme umarım anlamışsındır..

İşte orada duracaksın.... Güzel ülkemde her evde bilgisayar olmaması sizlerin insanları göz göre göre kazıklamanızı zorunlu kılmaz. Ben bu işe yıllarımı verdim. Bundan 12-13 sene önce yaşadığım şehirde sadece 3 tane bilgisayar mağazası vardı, fiyatlar hiçte faiş değildi ve dükkan sahipleri o dediğin giderleri rahatça karşılayıp üst seviye bir hayat sürüyordu. Sonra ne olduysa bu işi yapan kişilerin sayısı bir anda mantar gibi çoğaldı. ve pek çoğunun işi bildiğide söylenemezdi. Milletin makinalarını boza boza iş yapmayı öğrenen çok adam tanıyorum ben...
Ekonomide bir kural vardır. Alıcıdan çok satıcı varsa bu satıcıların içerisinden kötü olanları piyasadan silinir. Aynen doğal seleksiyon gibi. Ama güzel ülkemde bilgisayar sektöründe bu olay bir türlü olmuyor, neden ?? Tabiiki satıcıların faiş fiyat uygulamasından.
Güzel ülkemin güzel insanlarıda bilgisayar konusunda kör cahil olunca herşey normalmiş gibi geliyor. Ama doğru olan bu değil. Bunun adı daha öncede söylediğim gibi yasal yoldan dolandırıcılık....
NoD0ubT İletim - 25/07/2005 : 19:10:39
alıntı:

güzel söylüyorsun dostum bazı konularda bende sana hak veririm.Ama düşündünmü zamanın türkiyesinde kaç tane evde pc var? kaç kişi pc kullanmasını biliyor? bilenlerin kaç tanesi tamire getiriyo pc sini?
dostum şimdiki zamanda herkezin evinde pc yok bu nedemek oluyor yani şu, herkez pc tamire getirmiyo ve biz gibi tamirciler gelen birkaç kişiye bağlı elimiz dükkanın kirası,elektrigi,su vs. vs. helede yanında bir eleman çalıştırıyorsan nasıl karşılıyıcaksın 5 milyon alarakmı? soruyorum sana bunun neresi dolandırıcılık? neresi hırsızlık? asıl hırsızlık sizin bilinçsizliginiz yani yanlış düşünce tarzları ile yanlış yönlendirme umarım anlamışsındır..

Türkiye'de bir sürü meslek var, seni zorla bilgisayarcı yapmadı ya bu millet. Sanki seni biz bilgisayarcı yapmışız da sonra yardım etmemişiz... peeh..
MaVi_OkYaNuS İletim - 25/07/2005 : 18:24:27
Rappier İletim - 24/07/2005 : 21:25:59
alıntı:

kesinlikle Rappier ve Krondor'a katılıyorum.aslında şöyle birşeyde var.Mesela ben pc ile ugraşıyorum.Müşteri geliyor format attırmak istiyor pc ye oke dioruz atıyoruz.Adamın pcsine getirdigi gibi formatı atıyoruz.adam attıgımızda yanımızda birşeyler görüyor zannediyorki ben ögrendim gitmiş bir windows cdsi buluyor nerden bulmuşsa sonra formata kalkışıyor.Eninde sonunda yapamadıgı oluyor gene bize getiriyor.Anlamıyorum bu insanları yılda ya birkez yada ikikez format atılıyo pcye onada adamlar onuda poblen görüyorlar.Bu bilgisayara yıllarını vermiş adamlar ekmek yemeyeceklermi? ( benim 4 sene oldu ama idare edin :D )

Baba olaya böyle bakarsan ben başka konuları açarımki bu sizin için hiçte iyi olmaz.
Şimdi güzel ülkemde her zaman gözlemlediğim bir olay var. Adam bilgisayarı alıyor ve uzman bir işyerine götürüyor... Yapılan işlem basit bir format ve üzerine sistem kurumu. Yapılan işlemin müşteriye maliyeti en azından 25-30$ yani yaklaşık olarak 40-50 milyon civarı. Şimdi yapılan işlemle istenilen bedel arasında bir parça uygunluk olması gerektiğine inanırım ve kimse kusura bakmasın ama yapılan işlemden dolayı alınan bedelin Türkçe karşılığı hırsızlıktır.
Size büyük bir genelleme yapacağım ve sözümünde arkasındayım. Bugüne kadar tanıdığım tüm bilgisayar işletmeleri aynı zamanda birer yasalara uygun DOLANDIRICI grubudur. Nedeni çok basit yapılan işlem karşılığı alınan faiş bedeller... Bu kadar kesin ve net konuşuyorum. Ben bunca yıllık bilgisayarcılık hayatımda hakkıyla para kazanan bir bilgisayar yazılım donanım işletmesi görmedim.

0.02 Snitz Forums 2000