Savaş öncesinde karakterlerinizin sağlık durumlarının iyi olmasında fayda var. Eğer durumları yeterli değilse yol kenarında ya da bir inn’de dinlenmek gerekebilir. Savaştan önce saldırı ya da savunma yeteneklerini geçici olarak da olsa arttıran iksirlerden faydalanmak da fena olmayabilir.

Savaşlar bu oyunun belki de en keyifli kısımları. Harika bir şekilde tasarlanmış arayüz sayesinde, herhalde çok az FRP oyununda yapabilen bir şeyi, taktik kurarak savaşmayı gerçekleştirmek mümkün. Genellikle savaşlarda büyücü kritik bir önemde olmakta. Dolayısıyla onu biraz geri çekmek ve böylelikle büyü yaptırtmakta fayda var. Zaten düşmanların yakınındayken büyü yapamamakta. Eğer karşı tarafta bir büyücü varsa, öncelikli olarak karakterlerinizi birer heykele çevirmeden önce, onu saf dışı bırakmak için acele edilmeli. Bunun dışında, üstünlüğün açık ve ezici bir şekilde karşı tarafta olduğu durumlarda, eğer kapana kısılmadıysanız kaçmanız da mümkün. Sıralı düzende oynanan savaş kısmında, haraket sırasını kalp ikonuna tıklayarak bir sonraki kişiye bırakmak da seçenekler arasında. Tavsiye olunmamakla beraber, savaş yönetimini tamamen bilgisayara bırakabilmek de mümkün.

Oyunda ihtiyaç duyduğunuz hemen hemen herşeyi öldürdüğünüz düşmanların üstlerinden bulabilirsiniz. Bunun için cesetlerin üstüne tıklamak, nesneleri istediğiniz karakterinize sürükleyip bırakmak yeterli. Ancak cesetlerin üstünden çıkan yiyecekleri almadan önce sağ tuşla tıklayıp incelenmek gerekiyor. Eğer parantez içinde zehirli ya da bozuk olduğu yazıyorsa bunları almamak gerekir.

Karakterler sık sık hastalanabiliyorlar ya da ölümün eşiğine gelebiliyorlar. Böyle durumlarda iyileştirici iksirler ve otları bulmak önemli oluyor. Bunları satın almak mümkünse de heryerde bulunmamaktalar. Bu yüzden herzaman yanlarında bu tür şeyler taşımalarına dikkat etmeli. Bir seçenek olarak tapınaklardaki rahipler de karakterlerinizi iyileştirebilirler ancak bu en azından oyunun başları için biraz pahalıya oluyor.

Böylesi ayrıntılar yazmakla bitmez. Son olarak genel bir-iki şeyden bahsedilebilir. Örneğin müziğinden. Betrayal at Krondor’un müziklerini besteleyen John Paul Moore’un eseri, böylesi destansı bir oyuna yakışacak şekilde dramatik, görkemli ve olağanüstü nitelikte. Müzik bir ayrıntı olmak bir yana oyunun en akılda kalıcı unsurlarından biri olmuş.

Grafiklere gelince; grafikler bir çokları için hayal kırıklığı olabilir. Ne de olsa, bir oyuna ilişkin ilk izlenimlerimiz grafikleridir. Ancak oyunun dünyası içine girdikten sonra grafikler önemini kaybediyor.

Bir de oyunu oynamak isteyenler bellek problemleri ile boğuşmak zorunda kalabilirler. Eh kabul etmek gerekir ki DOS, ilk çıktığı zaman bile primitif bir işletim sistemiydi. Bunun sıkıntısını en azından klasik oyunlara meraklı bir iki oyuncu çekmeye devam etmesi kaçınılmaz.

Son olarak bu oyunun Sierra tarafından halka bedavaya sunulduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var. İlgilenenler ftp://ftp1.sierra.com/pub/goodies/pc/krondorz.exe adresinden oyunu indirip kurabilirler. Denemesi bedava...

go open why wife cheat
wife cheat how can people cheat read here
what makes women cheat My girlfriend cheated on me open
how many guys cheat catch a cheat why do women cheat on their husbands
how many guys cheat catch a cheat why do women cheat on their husbands
website open read
open read why do wife cheat