Arkadaşlar benim GA-8IPE775-G Intel 865PE+ICH5/ATX Socket 775 / AGP 8X 4 DDR 400 Dual-CH8-CH Audio / 8 USB 2.0 Gigabit LAN / 2 SATA GIGABYTE Marka bir anakartım varmış ben bunun bios ve anakartını güncellemek istiyorum ama nasıl yapıldıgını bilmiyorum. İkisi birden tek defadamı yoksa tektek mi yükleniyor ve nerden güncelleyebilirim sizin için eziyet olmassa bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim. TEŞEKKÜRLER. (YUKARDAKİ ÖZELLİKLERİ MODEL KARTINDA NE YAZIYORSA ÖYLECE YAZDIM)
Kanına isyan etme küçüğüm, Gün olur genlerin hesap sorar senden.
Şimdi yamaco hocam bios anakartın üzerinde bulunan ve sistemin ile ilgili ayarların saklandığı bölümdür(İşlemci hızı,voltajı,ram zamanlamaları vs.)Öncelikle WinXP'de bir başlangıç disketi oluştur daha sonra http://www.gigabyte.com.tw/Download/Download.asp?FileExtName=exe&DownloadPath=/MotherBoard/FileList/BIOS/bios_8ipe775g_f5 şuradan anakartın için çıkan son biosu indir.Daha sonra biosu ve flash programını başlangıç disketine at.Sonra sistemini yeniden başlat ve biostan bilgisayarını floppy'den açılacak şekilde ayarla(Herhalde advanced setup featuers'in içinde falan olur first boot falan diye sen onu floppy yap save et biostan çık daha sonra makina disketen boot ederken F8'e baski alet diğer başlangıç uygulamalırınıda yükleyip bios güncellerken alete yük olmasın)Sonunda komut satırına gelince "FLASH891 8ipe775g.f5"satırını yaz eskisini saklıyım mı diye sorarsa kabul et yer yoksa boşver.Daha sonra bios güncellenirken dua et.Ne olursa olsun makinaya o işini bitirene kadar müdahale etme... Eğer ihtiyacın yoksa bu işe bulaşma derim yeni sürüm bioslar genelde donanım uyuşmazlıklarını gidermek için kullanılır.Performansada az buçuk etkileri vardır ama bu gözle görülemeyecek kadar az olur. Umarım sağ sağlim atlatırsın,bişi olursa beni tanımıyorsun
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla
TURGAY ATACAN, a Benim için bu kadar uğraştıktan sonra pc nin yanacagını bilsem senin hatrına yine yaparım. (yaptım bir problem yaşamadım anlatmayı bilen iyi olunca senide her zaman tanırım) TEŞEKKÜRLER.
Kanına isyan etme küçüğüm, Gün olur genlerin hesap sorar senden.