merhaba arkadaşlar. bu aralar yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. ilk olarak çıkardığım sistem şöyleydi: Asus A8N-Premium AMD Athlon 64 3200+ (veya 3500+) Asus N6600GT silencer HTD 1gb RAM fakat bir arkadaşım amd'lerin uyumlu parçalarla çok çok iyi çalıştığını fakat bileşenler düzgün olmadı mı çok çok kötü olduğunu söyledi. p4 işlemcili bi sistem toplamamı tavsiye etti. tanıdığı biri geçen sene amd 2500+ bi makina toplamış istediği performansı alamayınca da satmak zorunda kalmış. amd'den vazgeçip p4'e mi dönmeliyim? amd cephesinde durum nedir? böyle olumsuz bi durumla karşılaşmam sanırım. sizin parçalar hakkındaki yorumlarınız/tavsiyeleriniz nelerdir? teşekkürler
Sana bu konuda sadece şunu söyleyebilirim; hız ve performans bakımından yeni nesil AMD işlemciler çok iyi. Özellikle multimedya ve oyunlarda çok iyi bir performans sağlıyor(64bit). Ancak bazı programlarda belki ilerde bir problem yaşayabilirsin. Problem demekle de şunu kastediyorum; ilerde kullanacağın bir program AMD ye uygun olmayabilir. Çünkü bazı yazılımılar sistem tabanı bakımından AMD yi desteklemeyebiliyor. Bunun haricinde de herhangi bir sorun çıkarmaz merak etme. Sonuçta seçim senin.
Upgrade konusunda da şunu söyleyebilirim; şu anda piyasadaki en son teknolojiyi alsak bile eninde sonunda eskiyecek ve yeni çıkan sistemlere uygun olmayacak. Ancak senin AMD platformunda 939 pin'i seçmen senin için büyük avantaj olur.
BIRAK BENİM HAYATIM BANA KALSIN, BENİ BENİMLE BAŞBAŞA BIRAK SEN YOLUNA DEVAM ET. SEN BENİ DÜŞÜNMEYİ DÜN BIRAKTIN ZATEN....
ceberruh hocam doğru söylemiş.Şu an multimedya uygulamalarında AMD işlemcilerin bariz üstünlüğü var yani şöyle diyebiliriz;Oyun oynayacaksan AMD almalısın işlemciye gelirsek Venice çekirdekli bir Athlon64 3000+ işini fazlasıyla görecektir.(Venice çekirdekli işlemciler şuan en büyük o\c potansiyeline sahip olan seri).Yazdığın anakartın özelliklerini tam hatırlayamıyorum,kart pci-e destekliyorsa 6600GT yerine 6800LE alabilir ve kapalı olan veriyollarını açarak daha fazla performans alabilirsin(Unutma bu bir kumar her kartın kapalı pipelineleri açalıcak diye bir kural yok ama büyük ihtimal açılır,pci-e 6800LE'ler ddr3 bellek kullandığı için veri yollarını açamasan bile rahat o\c yapabilirsin.Ama AGP olanlar düz ddr bellek kullanıyor ve standartta 6600GT'den daha yavaşlar)
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla
yardımlarınız için teşekkür ederim. büyük ihtimalle ilk mesajda yazdığım gibi bi sistem toplıcam. pci-e 6800LE'ler ddr3 kullanmıyor, 6600GT'de ddr3 bellek var, engine clock ve memory clock değerleri 6800LE'den daha iyi. 6800LE'nin tek avantajı 256bit'lik ram kullanması ve işlemcisi.. bu durumda 6600GT daha iyi bir seçim gibi duruyor. fikirlerinizi paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim.
6800LE'den daha iyi 6600'ün ram değerleri ama o ramler limtte çalışıyor yani overlock potansyeli çok az...2. olarak F.E.A.R gibi oyunlarda 256 mb bellek gerikiyor ekran kartının üzerinde 6600gt'de ise 128 mb bellek var ve F.E.A.R'da çözünürlük biraz yükselince oyun hata veriyor ve donmalar sıklaşıyor...
6800'in overlock potansiyeli cidden yüksek tabi biraz şanslı isen...
düşük hızda çalışan bir rami overclock etmektense yüksek hızda overclocksuz çalışan bir ram daha stabil olmaz mı.. ne kadar limitte çalışırsa çalışsın sonuçta adamlar ona göre ayarlamış olayı.. 6600gt de 256mb bellek kullanıyor bu arada.. 6800LE'yi düşünmüyorum arkadaşlar özellikleri tatmin etmedi beni ve almak mantıklı gelmedi açıkçası.. 6600GT veya 6800GT düşünüyorum..