AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 İnternet Mecrası
 Google Dosyası :(
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 4

dark_knight
Üye

Turkey
İleti 213

İletim - 16/10/2005 :  22:29:41  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bu sene 7. yaşına giren Google firmasını düne kadar nasıl takdir ediyordum anlatamam. Önce bir arama motoruyla başladı. 2 arkadaş tarafından bir garajda kurulan Google, çok çok hızlı bir şekilde büyüyerek yoluna devam etti.

Geçtiğimiz senelerde GMail isimli mail servisi açıldı. Öyle ki, bu servis hem bedava pop3 desteği hem de 2GB alan vererek en büyük rakiplerinin bile dudaklarını uçuklattı.

Google Desktop Search ve Google Toolbar da hayatımızı değiştirdi. Artık aradığımız şeyleri bulmak zor olmuyordu.

AdSense ise reklam dünyasında bir çığır açtı. İlk defa site sahiplerine, dolandırmadan ve adil bir şekilde para kazanma imkanı verdi. Şu anda reklam denince aklımıza sadece AdSense geliyor.

Ancak benim aklıma bir soru takıldı. Bu büyüme nereye gidiyor? Yani Google gerçekten de göründüğü kadar adil mi? GMail kullanıyoruz, Google'dan arama yapıyoruz, güvenilirliğini sorgulamadan Google Toolbar ve Desktop Search kuruyoruz... Dün internette yaptığım (Google üzerinden ) bir araştırma gerçekten de ilginçti. Öncelikle şunu belirteyim, yazımın kaynağı kulaktan kulağa dolaşan söylentiler değil, Google'ın kurucuları ve yöneticileri tarafından söylenmiş sözler. İsterseniz yazıya başlayalım.

Google’ın CEO’su Eric Schmidt California’daki konuşmasında:

“Kullanıcılarımız dünyanın Google anasayfası kadar basit, temiz ve ulaşılabilir olmasını istiyor. Ve yakında bu gerçekleşecek.” diyerek konuşmasını açtı.

Yeni projeleri olan Google Purge, dünyanın her noktasını, çok yüksek çözünürlüklü sistemlerle dijital dünyaya geçirmeyi amaçlıyor. (İlk başta gayet mantıklı, biliyorum)

Google Purge sisteminin ilk aşaması olarak Google tarafından taranıp arşivlenemeyen bütün telif hakkı alınmış veriler yok edilecek. (Başlıyoruz)

“Bir yıl önce Google, dünyadaki her kitabı arşivleme sözü verdi. Şimdi projeyi daha da genişleterek her şeyi arşivleme sözü veriyoruz” diyen John Battelle, “Google Purge sayesinde yaptığınız aramalarda, bir kitapta bulunan bilgiyi internette bulamama şansımız olmayacak. Çünkü öyle bir kitap olmayacak” diyerek devam etti.

“Kitapları yakmak sadece başlangıç” dedi Larry Page. “Google Sound sistemi dünyadaki bütün sesleri kaydedecek. Bebeğiniz uyuyor mu? Lisedeki sevgiliniz hala sizin hakkınızda mı konuşuyor? Bunların cevabını Google verecek” (Kısacası gizlilik kalkacak)

“Ve Google Purge sağolsun, küresel mikrofon ağımızın algılayamadığı sesler ise özel ‘susturma’ makinaları tarafından susturulacak"

İlk aşama lardan biri olarak (buraya çok çok dikkat) Google sistemi, Google Desktop Search tarafından taranıp arşivlenmeyen hard diskleri temizleyecek. (Anladınız mı? İlerde tutup da bilgilerinizi Google’a vermek istemezseniz bilgisayarınız gidecek!!)

“Biz Google Desktop Search’ün hard diskler ardında kalan bilgileri açığa çıkarmanın en güzel yolu olarak görüyoruz” dedi Schmidt.

Google Purge sistemi bilgileri ya arşivleyecek, ya da yok edecek. Kişisel görüşler, duygular, el yazıları ve diğer gereksiz görülen bilgiler yok edilecek.

Şirketin bir diğer amacı da her insanın gen haritasını, özel lazerlerle donatılmış bir robot ordusuyla taramak.

“Google artık dünyadaki her canlının DNA’sını tarayabilecek bilgiye sahip” dedi Imrah Kahn. “Elbette, bir çok insan DNA’larının taranmasını istemeyecektir. Robot ordusu bunun için var. Çılgınca... zekice...”

Google’ın robot ordusunun 4 milyon tarama ve yoketme biriminden oluşması planlanıyor. Her robotun günde yaklaşık 100 kişiyi taraması düşünülüyor. Sergey Brin bununla ilgili olarak, “Tarama oldukça acısız olacak. Hey, bu Google. Bir Googlebot tarafından taranmak eğlenceli olacak. Ancak insanlar taramaya karşı direnirse robotlar bu kişilerin beyinlerini buharlaştıracak”

“Bu konuşma savaş demektir” dedi Google-Watch.org sitesinin kurucusu Daniel Brandt. “Onları böyle kötü fikirleri olduğu için suçlamıyorum. Ama bu yoketme ve soykırım kampanyası kişilerin gizlilik haklarını çiğniyor”

Brandt ayrıca Google-Watch.org sitesinin sloganını değiştirdi. Önceden “Don’t be evil” olan slogan artık "Don't be evil, unless it's necessary for the greater good" oldu.

Page ve Brin kendi görüşlerin, eleştirenler işten çıkardı.

“Bir çok şirket ileriyi düşünmeden, kısa vadeli hedefler konusunda kaygılanıyor” dedi Page. “Ama biz değil. Biz sadece para kazanmadan daha fazlasını yapmaya odaklandık. Ve biz Google’da teknolojiyi rüyaları gerçekleştirmek için kullanıyoruz”

“Yakında” dedi Brin, “Rüyalar ya tıklanabilir olacak, ya da yok olacak”

Kaynak: http://www.theonion.com/content/node/40076

----------------------------------------
Yazı bu kadar yorum sizin.

Ya tozu dumana katacaksın, ya da tozu dumanı yutacaksın...

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 16/10/2005 :  23:49:13  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bundan güzel bir film senaryosu çıkabilir: Bir takım güçler, dünyanın tüm yazılı kaynaklarını yoketmeye çalışıyor. Doğal olarak bazı gruplar da buna direniyor. Bunun sonucunda "sistem", bu insanları kendi tarafına çekmek için zorluyor. İşi onların beyinlerini buharlaştırmaya kadar bile götürüyorlar. En sonunda esas oğlan(!) sistemin açığını bularak dünyayı kurtarıyor. Mutlu son! Ekranda ABD bayrağı dalgalanırken, izleyiciler yanlarındakilere farkettirmeden yaşlı gözlerini silmeye çalışıyorlar. Bu sırada da monitöründen gözü yaşlı insanları büyük bir keyifle izleyen Sam Amcamızı görüyoruz... İkinci sınıf bir macera filmi konusu olabilir; ama daha çok saçma bir komplo teorisine benziyor. Böyle bir şey olursa, OyunSitesi tayfası olarak Google'a savaş açacağımızdan emin olabilirsin. Ben de esas oğlan olurum Kaale almaya değmez (beni de kaale almayın, tabii sadece bu mesajda )

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 17/10/2005 :  00:07:07  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Yok artık ahahahaha, okurken bu daha çok google'ın ne kadar büyüdüğüne dair ve gidişiyatına göre bir espri, şaka olduğu anlaşılıyor... Yoksa aksi düşünülemez bile, aahahah beyinlerimiz buharlaştırılacak demek eheuheu :)
Sayfanın En Üstüne Git

RoM3o
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1373

İletim - 17/10/2005 :  09:36:11  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
ya anlamadım ben ya şimdi google dünyayı ele geçirmeyemi çalışıyor

Member Since ~ 2004

God is busy, May i help u? :)

Sayfanın En Üstüne Git

ArcHAng3L
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 17/10/2005 :  16:17:27  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Yiyosa yapsınlar:) Zamanla ben de programlama,hack gibi şeyleri öğrenir böyle kımıl zararlılarından neti kurtarıp rahat bir şekilde dolaşmayı sağlarız beraber:) Aklıma gelmişken bi ara brezilya-türkiye maçı olacağı zaman berezilyalılar bikaç gov.tr ile biten siteyi hacklemiş karşılığı 17000 brezilya sitesi:)Ayyıldız Team yapmış.
Sayfanın En Üstüne Git

dark_knight
Üye

Turkey
İleti 213

İletim - 17/10/2005 :  17:12:32  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bunun bir humor yazısı olduğunun farkındayım tabi ki. Ama sizce de biraz emperyalizm kokmuyor mu?

Ya tozu dumana katacaksın, ya da tozu dumanı yutacaksın...
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 4 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000