war tabe:) kayıtlar başlayınca telefonuna msj gelcek, orda werdii hesaba parayı yatırıp kayıt ettiriceksin(ziraat bankası sanırsam). ama nezman olcak bu iş bilmiorum..
1- Cep telefonunuzda *#06# tuşlarına basıyorsunuz. (Bazen hemen bazen de YES tuşuna bastıktan sonra) ekrana 15 haneli bir numara geliyor. Bu sizin telefonunuzun IMEI numarasıdır.
2- http://imei.tk.gov.tr/ adresine girdiğinizde IMEI sorgulama ekranıyla karşılaşacaksınız. Satıra ara vermeden baştan başlayarak 15 rakamı giriyorsunuz. (Ör: 123456789012345) Sonra sorgula tuşunu tıklıyorsunuz. (Bazen sonda 2 rakam daha çıkabiliyor, bu rakamları girip girmemeniz önemli değil)
3- Aşağıda kayıtlı olup olmadığı çıkıyor. Eğer kayıtlı ise sorun yok. Değilse TK tarafindan ilan edilecek yere 5 YTL yatırıp telefonunuzu kayıt ettiriyorsunuz. Aksi takdirde cep telefonunuza önce bir uyarı mesajı gönderiliyor, sonra da tamamen kapatılıyor ve Türkiye sınırları içinde kullanılamaz oluyor.
Dün aynı şoku yaşadım Krondor'un yazdıklarını milliyet.com.tr okuyunca gözlerim faltaşı gibi açıldı ama numaram kayıtlı çıktı.Ya benim bilgisayarımda bişiy var ya da o sitede.Çok yavaş giriyor tam açıldığında kapanıyor falan bişiy anlayamadım.İnternet cafenin birinde denedim.Orda da yavaş açıldı.