AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Strateji Oyunları
 Strateji Oyunları Genel
 civizlation 4'ün ayıbı
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359

İletim - 28/09/2005 :  17:25:20  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
arkadaşlar haberi gaztede gördüm şok oldum sizlerle paylaşmak istedim:
Dünyanın en ünlü strateji oyunu Civilization'ın (Medeniyet) son versiyonunda 'tarihin en büyük 18 medeniyeti' arasında Türkler'e yer verilmedi. Tepkiler büyüyünce Ermeni lobisine rağmen Türkler'in oyuna eklenebileceği açıklandı

28.09.2005

Bilgisayar tutkunları tarafından gelmiş geçmiş en iyi strateji oyunlarından biri olarak kabul edilen Civilization'ın (Medeniyet)Türk hayranları, oyunun 4'üncü versiyonunun çıkmasına günler kala üretici firmadan gelen açıklamayla hayal kırıklığına uğradı. Oyun içerisindeki 18 medeniyetten birini "tarih öncesinden alıp dünyanın hakimi yapma" amacına dayanan Civilization'un üreticisi Fraxis, bir önceki versiyonda yer almasına rağmen Türk medeniyetini oyundan çıkardıklarını duyurdu.

Mesaj yağdırdılar
Bu haberin üzerine Türk oyuncular oyunun tartışma sitesini protesto yağmuruna tuttu. "Arap, Aztek, Mali gibi uygarlıkların bulunduğu oyunda tarihin en büyük medeniyetlerini kurmuş Türkler'in yer almaması utançtır" yorumları üzerine devreye Ermeni ve Rum lobisi girdi. Oyunun tartışma platformu adeta Türkiye karşıtları ile Türkler arasında savaşa sahne oldu. Sonunda yetkililer konunun amacının dışına çıktığını belirterek sayfayı kapattı. Fraxis'e yakın kaynaklar önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak olan genişleme paketinde Türkler'in de oyuna dahil edileceğini belirtiyor.

4 milyon adet sattı
Bir önceki versiyonu 4 milyon satarak rekor kıran Civilization'un hayran sitesinde yapılan ankette katılımcıların yüzde 41'i "Oyuna Türkler de girsin" derken, yüzde 40'lık kesim "hayır" oyu kullandı. Oyunda Araplar'ın liderliğini yapan Selahattin Eyyubi'nin yüzünün ise kasten Usame Bin Ladin'e benzetildiği öne sürüldü.

Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır

İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...

Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir

bombula
Seçkin Üye

Bahamas
İleti 1191

İletim - 02/10/2005 :  02:29:19  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
İyi guzelde bızı oyuna alsalar ne almasalar ne.Turklerin olmadığı bı tarih kıtabı yazılmadı daha...

3 silahşörler ölmez.Vatan bölünmez
Sayfanın En Üstüne Git

oXY_GeN
Üye

İleti 5

İletim - 02/10/2005 :  10:15:31  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bırak olum turkler kadar yuce bir toplum warmı turkler hem musluman hemde yardım sewer... Ya istiklal yada ölüm...

aSKıN BaNa HıZ WeRiR,aDSL WıZ GeLiRsss.
Sayfanın En Üstüne Git

wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359

İletim - 02/10/2005 :  17:04:21  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
bombula tarafından yazılan:

İyi guzelde bızı oyuna alsalar ne almasalar ne.Turklerin olmadığı bı tarih kıtabı yazılmadı daha...

ama oyunda tarihin en büyük 18 medeniyeti yer almış ve burada türkler yok yani burda türkleri en büyük medeniyetler arasında görmüyorlar

Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır

İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...

Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir
Sayfanın En Üstüne Git

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 03/10/2005 :  01:14:58  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Saçma sapan gazete haberleri. Sansasyon peşinde...

Tepkiler büyüyünce Ermeni lobisine rağmen Türkler'in oyuna eklenebileceği açıklandı

Nerede bu açıklama? Herhangi bir resmi sitede göremedim ben? (Ayrıca ne ermenisi, ne lobisi?)

Civilization'un üreticisi Fraxis, bir önceki versiyonda yer almasına rağmen Türk medeniyetini oyundan çıkardıklarını duyurdu.

Salakça ve yanlış bir gazete haberi daha! Türkler (daha doğrusu Osmanlılar) bir önceki Civ oyununda bir eklenti paketi gelene kadar YOKTU. Civ4 için de muhtemelen aynı şey olacak. Bu basitçe pazarlama stratejisidir. Civ4, 50 medeniyetle de piyasaya sürülebilir elbette ama bunun yerine 18 şimdi, kalanı parça parça eklenti paketleri ile piyasaya sürmek daha uygun bir stratejidir.

Bu haberin üzerine Türk oyuncular oyunun tartışma sitesini protesto yağmuruna tuttu.

Buradan sonra biraz afalladım. Civ'in benim bilmediğim bir tartışma sitesi mi vardı diye epey bir arandım ama bulamadım, çünkü yoktu. Haberi yapan zeki insanlar muhtemelen CivFanatics gibi bir yere atıfta bulunuyorlardı.

"Arap, Aztek, Mali gibi uygarlıkların bulunduğu oyunda tarihin en büyük medeniyetlerini kurmuş Türkler'in yer almaması utançtır" yorumları üzerine devreye Ermeni ve Rum lobisi girdi. Oyunun tartışma platformu adeta Türkiye karşıtları ile Türkler arasında savaşa sahne oldu. Sonunda yetkililer konunun amacının dışına çıktığını belirterek sayfayı kapattı.

Burası daha büyük bir ipucu. CivFanatics forumlarında benzer bir konuya rastlayabiliyorsunuz. (CivFanatics, Firaxis'den bağımsız bir site!) Ermeni ve Rum lobileri de forumdaki birkaç standart kullanıcı oluyor bu durumda.

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git

bombula
Seçkin Üye

Bahamas
İleti 1191

İletim - 03/10/2005 :  19:55:35  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Walla ava diyosa dogrudur.Kardeşimden sonra civ manyagı bı onu bılıyom :)

3 silahşörler ölmez.Vatan bölünmez
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000