AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Serbest Bölüm
 Zıt Renkler ne demektir.
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

murataydemir193
Üye

Turkey
İleti 99

İletim - 23/09/2005 :  23:22:28  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Arkadaşlar ; "Zıt renklerin ne olduğunu yani tanımı" . Bileniniz varsa söyleyebilir mi?

murataydemir193 tarafından 22/01/2014 13:06:59 tarihinde değiştirildi

Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468

İletim - 23/09/2005 :  23:33:22  Bilgileri Göster  Dodo'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Google --> Türkçe Sayfalarda ara --> "zıt renkler"
örn. kırmızı, yeşil. siyah, beyaz... :)

Not: Öğretmenin sizi başından savurmak için böle bişi vermiş.. :)

be the
change
you wish
to see in the
world...

Mahatma Gandhi
Sayfanın En Üstüne Git

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 24/09/2005 :  05:00:46  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
öyle hissettiğin için zıtlardır de. ayrıca felsefede de zıtlık taşırlar, sadece maddesel boyutta kalmamışlardır de.. kusura bakma şu an iyi düşünemiyorum, sabah kalkınca unutmazsam araştırır uygun bir cevap bulurum..
Sayfanın En Üstüne Git

shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637

İletim - 24/09/2005 :  12:56:05  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
fiziksel manada bir açıklama yaparsak: öncelikle reklerin nasıl oluştuğunu belirtmemiz gerekir. bizim gördüğümüz manada renkler güneş ışınlarının (genel manada bir ışık kaynağı düşünülebilir) bir maddeye çarpması sonucu oluşur. her madde güneş ışınlarının bazı kısımlarını emer bazı kısımlarını geri yansıtır. biz bu geri yansıtılan ışınları renk olarak görürüz. reklerin en uç noktası siyah ve beyazdır. siyah renk bütün güneş ışınlarını emer ve dışarı birşey yollamaz; beyaz renk ise tam tersi bütün ışınları geri yansıtır. (konuyla alakalı olmasada bu yüzden yazın siyah kiyafet giyerseniz daha sıcaklarsınız en rahat edeceğiniz giysiler ise beyaz giysilerdir-kışında tam tersi :)). böylelikle renklerin nasıl oluştuğuna baktık. zıt renklerde (örnekte gösterdiğimiz gibi siyah - beyaz arasında) bir renk diğer bir rengin yansıttığı ışınları emip; emdiği ışınları yansıtıyorsa bu renk diğer renğin zıt rengidir denebilir.
tamamen kafadan yazdığım için türkçesi neyim biraz bozuk oldu ama olayın fiziksel açıklaması budur. (birde derin bilgi - aslında gördüğümüz renklerin oluşması için gerekli olan ışık kaynağı güneşdir. mesela karanlık bir ortamda bir lamba altında zaman zaman bazı renkleri tam seçemediğiniz dikkatinizi çekmiştir. pek çok durumda beyin önceden bildiği verilerle renk bilgisini tamamlar ancak güneş ışığı haricinde gördüğümüz renkler çoğunlukla beynimizin bize bir oyunudur. (her zaman doğru değildir bu olayın ışık kaynağının barındırdığı dalga boyları ile yakından alakası vardır)). neyse çok dağıtmayayayım konuyu

The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
Sayfanın En Üstüne Git
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.06 Snitz Forums 2000