MP3 indirmek diye tabir edilen eylem kanunen yasaktır. Yasadışıdır. Yasaları devlet koyar, kişisel fikirleriniz geçerlilik arz etmez. Yapılan telif yasasının ihlalidir. Bazı dosyalarda ticari amaç gütmemek yasal olabilir ama müzik dosyalarının %99'unda bu durum da yasadışıdır.
Kliplerde ise orijinal klipler yasadışı. Ama TV rip'lerinin yasal olduğunu sanıyorum.
Aynı şekilde remix mp3ler'in büyük kısmı da (mix'leyene bağlı olarak) yasal.
Bir başka husus da, bu ayki PCnet dergisinde konu ile ilgili uzun bir araştırma var. Okumanızı tavsiye ederim.
MP3 indirmek diye tabir edilen eylem kanunen yasaktır. Yasadışıdır.
Aslında bir kaç detay var bu konuda. Eğer indirdiğimiz Mp3leri 24 saat içinde silersek sadece tanıtım amaçlı bir kullanım olur ve bu da yasaldır. Bir detay da elimizde orjinali olan bir şarkıyı internetten indirebiliriz. Bize bu şarkıyı nereden bulduklarını sorunca, internet dışında bir kaynak gösterebilirsek (kaset,cd..) yasal bir kullanım olur. Ancak internetten indirdiğimiz şarkının kalitesinin elimizdeki kaynaktan fazla olmaması gerekir. Bunlar dışındakiler de HASSOOO hocamın da dediği gibi yasadışıdır.
Ya tozu dumana katacaksın, ya da tozu dumanı yutacaksın...
24 saat içerisinde silme kuralı bana hurafe gibi geliyor. Bugüne kadar öyle bir şey okumadım güvenilir kaynaklarda :) Tüketicinin yedekleme hakkı ise saklıdır. TTK'ya göre ülkemizde tüketiciler ellerindeki bilişim ürünün satmamak, sadece kendi kullanımlarında kalmak kaydıyla yedeğini alabilirler.