Kullandığın xp cd'si copy olup orjinalini alman tavsiye olunur. Bu tip korsan cd'lerle uğraşacağınıza bir sefer para verin sorunsuz bir işletim sistemi alın arkadaşlar. Hadi oyunu korsan alıyorsunuz ama lütfen sistem cd'lerini orjinal alın.
benim sorunum xp'nin orjinal veya kopya olmasından kaynaklanmıyor. daha öncede biçok kez xp'yi yüklemiştim.sorun çıkmamıştı.burda sorun 98 ve xp'yi bi arada kullanmak istemem yüzünden oldu.bu ntldr dosyasının kök dizinde bulunması gerekiyormuş.bu kayboldu. bulamıyorum.
xpnin readmesine bir bak sistem dosyalarını geri yükleme ile alakalı bir kod olması lazım. kurtarma konsolunda onu yazmayı dene. farklı nedenlerle oluşan bir sorun olduğundan tam birşey söylemek zor nedenine dair; eski boot sectörünü onarmayıda deneyebilirsin (xp kurtarma konsolu altında). yedek alman tavsiye olunur düzelmesi kadar düzelmemeside ihtimal dahilinde. ancak şünü kesin olarak söyleyebilirim kurtarma konsolunda seni kurtaracak kodlar mevcut (birisi değilse diğeri ama bütün kodlarıda yazıp verilerinden olma). eğer bulamassan ne yapacağını biraz etrafa bakınıp yardımcı olabilirim ama bilgisayardan anlıyorsan; biraz dosla haşır neşirsen bu yazdıklarım yeterli olacaktır kanaatindeyim.
The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
sağolun yinede, sorunum hâlloldu. aynı sorunu yaşayan olursa:
Diskiniz Fat32 ise: 1.Windows 98 sistem disketiyle acip cd rom destegi ile sistemi baslatin.Xp cdsini yerlestirip i386 dizininden adı gecen iki dosyayı c:\ ye kopyalayın. Diskiniz NTFS ise: 1. Windows Xp cdsi ile bilgisayarınızı baslatın. 2. Recovery Consol a gecin (R Tusuyla) 3. Oturum açmak istediginiz windows yuklemesini seçin (genelde 1 nolu yukleme olacaktır) 4. Aşağıdaki komutları girin (X: yerine cd rom surucu harfini koyun) COPY X:\ i386\ NTLDR C\ : COPY X:\ i386\ NTDETECT.COM C:5. Cd romu cikarin sisteminizi yeniden başlatın.
Bence daha kolayı var..bios ayarlarından hard diski devre dışı bırak..ve cd yi tak önyükleme için bir tuşa basın diye bir yazı çıkacak basın ve yükleyin...