"Save" denilen şey, oyuna kaldığınız yerden devam etmenizi sağlayan kayıt sitemidir. Eskiden oyunlarda böyle bir problem yoktu, başladınızmı bitinceye kadar oynuyordunuz. Şimdilerde ise karakteriniz yaşamını yitirdiği zaman, ya da yanlış bir şey yaptığınız zaman film şeridi gibi geriye alıp devam edebileceğiniz bir sistem. Hemen hemen her oyunda vardır. Bazılarında anlık, bazılarında ise "check point" sistemiyle işler. Bu dosyalar genelde oyunun klasöründe "save game" şeklinde bulunur. Eğer doğru yere kopyalarsan çalışır. Ne bu ya ? Ben de oturdum ciddi ciddi anlatıyorum. En azından hayatında 2 oyun oynamış biri bile bilir bunları! İyice kafanız bulanıklaştı herhalde sevgili forum üyeleri? Açılan başlığa, konuya bakın, birde son durumuna.
evet şu save dosasi gerçektende çok işe yarıyormuş oyuna bir nevi kolaylık sağlıyor ama bilmeyenler için zor tabi ne demişler bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır bizde bu forum sayesinde birçok şey öğreniyoruz. tşk
oyunun save dosyaları c/document and settings/bilgisayar adınız/application data adlı bir dosya da bu dosyayı görebilmek için denetim masası/klasör seçenkleri/gizli dosyaları göster i işaretlemeniz gerekiyor kolay gelsin ...