AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Online Oyunlar
 Kurulum Gerektirmeyen Online Oyunlar Genel
 Online Strateji (Savaş) Oyunu
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

abbasabi
Üye

İleti 2

İletim - 15/06/2005 :  13:43:38  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Savasim; Türk yapımı, web tabanlı bir strateji oyunudur. Savaşa katılmak ve binlerce kişiyle savaş zevkini yaşamak için tek yapmanız gereken; ücretsiz üye olmaktır. Tamamen browser üzerinden oynandığı için hiç bir download gerektirmez. Metin arayüzlü olduğu için dialup (56k) internet bağlantısı ile bile rahatlıkla oynayabilirsiniz...

Savasim (1. Dönem) Büyük ödülleri aşağıdaki gibidir. Diğer ödülleri incelemek için tıklayın.

1. Sony Playstation 2
2. Philips DVD'li Ev Sinema Sistemi
3. HP Dijital Fotoğraf Makinesi

http://www.savasim.com/

YUKARIDAKİ ADRESE TIKLAYARAK ORDUMA 1 ASKER KATILDIKTAN SONRA ÜYE OLABİLİRSİNİZ.. TEŞEKKÜR EDERİM İyi eylenceler

OYUN HAKKINDA BİLGİ

SALDIRI HAKKI VE PARA EKLENMESI:

Her yarım saatde bir saldırı hakkınıza 1 eklenir. Rakiplerinize her saldırmada bir eksilir. Ne kadar saldırı hakkınız olduğunu kumanda merkezinden görebilirsiniz. Saldırı hakları maksimum 49 a kadar artar.
Saldırı hakkı gibi paranızda her yarım saatde bir artar. Paranın ne kadar artacağı istihkam teknojisine ve hangi ülkeyi seçtiğinize göre değişir. Örneğin müslüman bir ülke ile oynuyorsanız en başta paranız her yarım saatde bir 2500 dolar artacaktır (komunistlerde 3000, emperyalistlerde 3500). İstihkam teknolojisini bir seviye geliştirdiğiniz de ise bu artış 5000 olacaktır, ve her geliştirmede ikiye katlanarak devam eder. Eğer belli bir süre siteye gelip paranızı harcamazsanız diğer oyuncular size saldırıp paranızın bir miktarını alacaklardır.

PARAMLA NELER YAPABILIRIM? :

Sahip olduğunuz parayla savaş teknolojisini ve istihkamı geliştirebilir, cephanelikten savaş birimleri satın alabilir, araştırma ve geliştirme teknolojisi geliştirebilir, istihbarata yatırabilir veya istihbarat teknolojisi geliştirebilir, paralı asker satın alabilirsiniz.

İSTIHKAM VE SAVAŞ TEKNOLOJISI NE IŞE YARAR?

İstihkam savunma gücünüzü arttırmaya yönelik bir geliştirmedir. Aynı zamanda her yarım saatde bir kasanıza eklenen parayı arttırır ve her 180 dakikada bir ordunuza eklenen asker sayısını arttırır (asker nedir? nasıl artar, nasıl azalır ilerde yazacağım). Örneğin istihkamınız ilk seviyede ise her 180 dakikada bir ordunuz 10 asker büyüyecektir, 2. seviyeye geliştirdiğinizde ise her 180 dakikada bir 20 büyüyecektir. Bu arttırımlar her geliştirmede on artar.
Savaş teknolojisi ise saldırı gücünüzü arttıran bir geliştirmedir. Aynı zamanda savaş teknolojisini her geliştirmenizde cephanelikde yeni birimler açılacaktır. Örneğin savaş teknolojisini hiç geliştirmemiş bir oyuncu cephanelikten sadece Er satın alabilir. Diğer birimler ??? şeklinde gözükecektir. İlk geliştirmeyi yaptığındaysa komando alabilecektir.

ASKER NEDIR? NASIL ARTAR, NASIL AZALIR? FAZLACA ASKER KAYBETMEMEK IÇIN NELER YAPABILIRIM? :

Ordunuzun ne kadar büyük olduğunu gösteren parametre asker sayısıdır. Asker ile savaş birimleri (Er, komando vb. ) farklı şeylerdir. Savaş birimlerinin savaşlarda yer alabilmesi için bu birimlerde yeteri kadar askerin görevlendirilmiş olması gerekmektedir. Aynı zamanda yeni savaş birimleri satın alabilmek için de yeteri kadar boşta asker olması gerekmektedir. Örneğin 10 tane top almak istiyorunuz (her top için 3 asker görevlendirmeniz gerekmektedir, birimlerin ne kadar asker istediğini cephanelikten igili birimin üzerine gelerek görebilirsiniz), 10x3=30 tane boşta askeriniz olmalı. Eğer varsa 10 top alabilirsiniz ve 30 askeri bu 10 topda görevlendirmiş olursunuz, ve boştaki asker sayınız 30 azalır. Ordunuzdaki toplam asker sayınızı ve boştaki asker sayınızı kumanda merkezinden görebilirsiniz.

Asker sayınızı arttırmanın ve ordunuzu büyütmenin 3 yolu vardır. 1) Daha öncede yazdığım gibi istihkamınızı geliştirerek 2) Arkadaşlarınızın destek linkinize tıklamalarını sağlayarak. Destek linkiniz kumanda merkezinin altında yazmaktadır. Her tıklamada ordunuza 1 asker eklenir. 3) Paralı asker satın alarak. Ordu yönetimi/Asker yönetimi linklerini takip ederek paralı asker alabileceğiniz sayfaya ulaşabilirsiniz. Her aldığınız paralı asker için günde 2000 dolar vermelisiniz. Yeterli paranız olmadığı taktirde paralı askerler görevi bırakacaklardır. Bu yolla asker sayısını arttırmak uzun vadede çok işe yaramayacaktır. Çünkü çokça asker ihtiyacınız olduğunda paralı askerler çok fazla paranızı götüreceklerdir.

Asker sayısı savaştıkça azalır. Askerler savaşlarda ölürler. Fakat savaşlarda asker kayıplarını minimuma indirmenin çeşitli yolları vardır. Öncelikle savaşda ölen asker sayısı savaşa ne kadar asker soktuğunuzla oldukça alakalıdır. Örneğin diyelim 250 Hit Point (Hp)
ile bir rakibinize saldırmak istiyorsunuz. Bunun için saldırı gücü 2 olan (müslümanlarda ve emperyalistlerde 2 dir) 150 tane Er kullanabilirsiniz veya saldırı gücü 250 Hp olan Top (müslümanlarda 250, diğerlerinde farklı ) kullanabilirsiniz (not: saldırı gücü birçok farklı şeye daha bağlıdır, örneğin moral, savaş teknolojisinin ne kadar gelişmiş olduğu gibi. Ama ben burda basit olsun diye bunların etki etmediğini varsaydım). Emin olun ki 2. durumda asker kaybınız 1. duruma göre çok daha az olacaktır. O zaman ne yapıyoruz, mümkün olduğunca daha gelişmiş birimlerle saldırı yapıyoruz.
Asker kayıplarını azaltmanın diğer bir yolu da savunması daha düşük, sıralamada sizden daha altda yer alan rakiplerinize saldırmaktır. bir rakibinizin savunması ne kadar düşükse sizde ona o kadar az güçle saldırmak zorunda kalacağınız için savaşa çok fazla asker sokmak zorunda kalmayacaksınız.

Araştırma & Geliştirme lerden biri olan çelik yelek asker kayıplarınızı %10 azaltacaktır.

Unutmayın ki sadece siz saldırdığınızda değil size saldırıldığında da asker kaybedersiniz. Dolayısıyla gece yatarken boşta n tane asker bıraktığınızda sabah bu askerlerin öldüğünü görmenizde mümkün. Size saldırıldığında öncelikle boşta olan askerleriniz ölmeye başlar. Peki boşta askeriniz yoksa ne olur. Tabiki bu sefer savaş birimlerinde görevlendirdiğiniz askerler ölecektir. Dolayısıyla ordunuzda açık olacaktır ki bu açık kumanda merkezinde Mürettebat Eksiğiniz Var! şeklinde belirtilir. Eğer bu yazının üzerine gelir ve tıklarsanız hangi birimden ne kadar eksik olduğunu gösteren sayfa açılacaktır. Bu sayfaya geldiğinizde her birimin karşısında önce siyahla yazılı bir sayı ve hemen yanında kırmızıyla ve parantez içerisinde yazılı bir sayı göreceksiniz. Siyahla yazılı olan kullanabileceğiniz o birimden ne kadarını kullanabileceğinizi gösterir. Kırmızı ile yazılı olansa o anda o birimden ne kadarına sahip olduğunu gösterir. Kırmızı ile yazılı olan kadar o birimden elinizde vardır fakat asker eksiğinden dolayı sadece siyah ile yazılı olan kadarını saldırılarda kullanabilirsiniz. Eğer bu 2 sayı aynı ise zaten o birimde asker eksiği yok demektir. Yine aynı sayfada mürettebat diye gösterdiği o birimde görevli olan asker sayısıdır. Gerekli asker ise o birimdeki asker açığını göstermektedir. Elinizde boşta asker varsa bu eksikleri kapatabilirsiniz.

TOPLAM SALDIRI GÜCÜ VE TOPLAM SAVUNMA GÜCÜ NEYE GÖRE BELIRLENIYOR? SIRALAMA NEYE GÖRE BELIRLENIYOR? :

Savaşımda her savaş biriminin belli savunma ve saldırı gücü vardır. Elinizdeki savaş birimi sayısına, o birimlerin savunma ve saldırı güçlerine göre ve istihkam ve savaş teknolojinizin gelişmişliğine göre toplam savunma ve saldırı güzünüz belirlenir. Toplam savunma ve toplam saldırı gücünüzün toplamı sıralamadaki yerinizi belirler.

SALDIRIYI ETKILEYEN FAKTÖRLER NELERDIR? :

Saldırıyı etkileyen faktörleri şöyle sıralayabiliriz: i) Savaşa soktuğunuz birimler, bu birimlerin sayısı ve saldırı güçleri ii) Savaş teknolojinizin ne kadar gelişmiş olduğu iii) Ordunuzun morali iV) Seçmiş olduğunuz saldırı taktiğinin rakibinizin savunma taktiğine göre durumu V) %10 şans faktörü. VI) Öncelikli rakibinize saldırıyor olmanız.

MORAL FAKTORU:

Ordunuzun morali savaşlarda önemli bir etkendir. Ordunuzun moralini kumanda merkezinden görebilirsiniz. Moralinizin % kaç olduğuna bağlı olarak saldırı gücünüz değişir. Savaş kazandığınız takdirde moraliniz %5 artar, kaybettiğinizde %5 azalır. Moral aynı zamanda size yapılan saldırılarda savunma gücünüzü de önemli oranda etki eder.
Eğer moralininiz çok düşük kalmışsa ve savaş kazanamamaya başlamışsanız, öncelikle sizden güç olarak çok daha düşük rakiplerinize saldırarak moralinizi arttırmaya çalışın.

SAVAŞ TAKTIKLERI NE IŞE YARAR?

Her oyuncu rakibine saldırırken bir saldırı taktiği belirleyip saldırır ve kendini savunurken de önceden belirlediği savunma taktiğiyle savunur. 4 değişik saldırı ve savunma taktiği bulunmaktadır. Bunlar: dağınık, yatay sıralı, hilal ve dikey sıralıdır. Saldırılarda sizin saldırı taktiğinizin rakibin savunma taktiğine göre durumu saldırı gücünüzü arttıracak veya azaltacaktır. Bu etki +- %25 dir. Hangi saldırı taktiğinin hangi savunma taktiğine avantajlı olduğunu bulmak size kalmış. Savaş taktiğini iyi seçmek daha az güçle rakibinizi yenmenize olanak sağlayacağından savaşa daha az asker sokabilmenize imkan verecektir dolayısıyla asker kaybını düşürebilmenizi sağlayabilir. Aynı zamanda sizden sıralamada daha yüksekte bulunan rakiplerinizi yenmenizi sağlayabilir.
Savaş taktiklerinizi Ordu Yönetimi/Savaş Taktikleri linkinden ayarlayabilirsiniz. Aynı zamanda rakibinize saldırırken saldırı sayfasından da değiştirebilirsiniz.

SAVUNMAYI ETKILEYEN FAKTÖRLER:

i )Elinizde bulunan birimler, sayıları ve savunma güçleri, ii) İstihkamınızın ne kadar gelişmiş olduğu iii) Ordunuzun Morali iV) Yaptığınız Araştırma ve Geliştirmeler (Ar&Ge ler)

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

abbasabi
Üye

İleti 2

İletim - 16/06/2005 :  11:11:25  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Oyun 12 saat kapalularak çeşitli bug lar düzenlendi ve oyun şimdi daha iyi bir şekilde tekrar başladı iyi eylenceler dilerim..

Saygılarımla...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Sayfanın En Üstüne Git

angelozlem
Üye

Turkey
İleti 10

İletim - 21/06/2005 :  13:35:52  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
üye oldum ama bi türlü oyuna başlayamadım neden.

I LOVE DAVİD BOREANAZ-ANGEL
Sayfanın En Üstüne Git

d3d9dll
Yeni Üye

Turkey
İleti 1

İletim - 14/07/2005 :  19:50:35  Bilgileri Göster  d3d9dll'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  d3d9dll için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Savasim.com a üye oldum oyun iyi ama para biriktirince bana saldırıp tüm paramı alıyolar
benim saldırdığım bazı kişelerdende para gelmiyor(parası wardı ve ben kazanmıştım)
oyun a 07/11 tarihinde basladım o kadar kısa zaman geçmesine rağmen oyunda hileler buldum(biraz uğraştım tabi)
eğer oyun kurucuları bana ulaşmak isterse 23shadows@yahoo.com bu adresi kullanabilirler

TÜRK OYUNLARINA HER ZAMAN DESTEĞİMİZ WAR AMA DAHA DİKKATLİ OLUNMALI
------------------ADALET OYUN İÇİN HERŞEYDİR----------------------
Sayfanın En Üstüne Git

Man_Hunter
Üye

Turkey
İleti 15

İletim - 15/07/2005 :  14:53:16  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Eğer oyunda iyi olmak istiyorsan sık sık teknolojini geliştirip bol paralı kişilere saldır!

Oyunların ustası,Rapçilerin kardeşi! :)
Sayfanın En Üstüne Git
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.06 Snitz Forums 2000