AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 FRP - RPG
 FRP & RPG Genel
 Dungeon Lords
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

shadowwalker
Seçkin Üye



Turkey
İleti 637

İletim - 24/05/2005 :  21:55:26  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
her allahın günü yeni bir aksiyon oyunu çıkarken malumunuz bizim türün oyunları ayda yılda bir çıkıyor. Dungeon Lords'ta bolca aksiyon olacağını vede ayrıca rpg olacağını iddia eden bir oyun idi çıkmadan önce. işin aslı çok fazla bir beklentim yoktu oyundan ama böyle -alfa sürümü bir oyunda beklemiyordum işin doğrusu... hadi beta seviyesine ulaşmış olsa gene biraz kasıp oynanabilir.
oyunun incilerini saymaya başlayalım. daha karakter oluşturma ekranında insanın kafası biraz bozuluyor. ırkların neye yatkın oldukları artıları, eksileri hiç bir yerde belirtilmemiş (hele resistanslar (yani resistans olduğunu sandığım statlar) oyuna başlamadan görülemiyor -ki oyuna başlasanızda öyle bir gizlenmişki ilk açtığınızda göremiyorsunuz. karakter ekranını açınca portrenizin üzerine fareyi götürmeniz gerekiyorki statları görebilesiniz :S) genelde savaşçı karakterle başlatırım bu tip oyunları biraz oynar oynanışı görürüm sonrasında kendi tetkiklerime göre kendime uygun içimin rahat ettiği bir karakter oluştururum. yine öyle yapıp savaşcımı oluşturdum ve oyuna daldım. ilk kafamı bozan yarasalar oldu (oyunun başında pat diye ortama dalıyorsunuz ne bir alıştırma var ne bişey) kafamın üzerinde uçuşup duran yarasaları sürekli yukardan aşağı veya sağdan sola salladığım kılıcımla vuracağımı düşünüp onları gördükçe topuğa kuvvet kaçtım. ama her nasılsa bazen arkamda bile olsalar vurabildiğimi farkettim.(?) oyun tiplerinde beliren "m" tuşu ile harita açılır lafı üzerine klavyedeki m tuşunu eskittim ama olmayan bir şeyi ne kadar uğraşırsanız uğraşın açamıyorsunuz. zaten 1.1 yamasını yapınca haritanın adı bile kalmıyor oyunda. abidik gubidik yerlerde takılmalarmı dersiniz sürekli arkanızda beliriveren düşmanlarmı... yapay zekaya hemen şapka çıkarıyoruz, sonrada şapkayı üzerine koyuyoruzki gözümüz görmesin sinirlerimiz bozulmasın. daha ilk zindanımızda, ilk sandıklarımız yüksek levelli traplarla donatılmış. thief ile oyun açtım yine zorlandım açmakta sandıkları. baktım olmuyor sandıkları filan bıraktım sonunda. hayır daha ne anlatayım bilemiyorum... asıl karın ağrısı bir görev almayı başarabilirseniz başlıyor. bize bir yere gitmemiz söyleniyor ama.. bu oyun kardeşim evden çıkıp bakkaldan ekmek almaya benzemezki bu iş... bana git ekmek al deyince hemen bir çırpıda olayı çözüvereyim. bir pusulamız var ama neredeyse hiç bir işe yaramıyor desem yeridir. batıda olduğunu bildiğim bir yeri bulmak için on dakka harcıyorsam o işte bir yanlışlık vardır.
oyunu yanlışlıkla alırsanız "beta" seviyesinde bile olmadığını göreceksiniz. adamlar harbi sanki oyunun yarısını piyasaya sürmüşler diğer yarısınıda yamalarla filan düzenlemeyi planlamışlar. tabi isterseniz sürekli düşmanların bir yerlerden fırladıkları, sürekli kesme biçme şeklinde giden bir oyun oynayabilirsiniz. zaten görevleri filan yapmaya kalkınca gözlerinizden yaşlar akmaya başlıyor.
belki elli kadar yamayla oynanabilir bir oyun olabilir. bir alternatif oyununuz varsa boş yere zaman harcamayın arkadaşlar.. bende gidip baldur's gate bitireyim bir daha bari.. oooof of adam gibi yapın kardeşim işinizi boş yere uğraştırmayın insanları, böyle oyun çıkaracağınıza pacman filan koysaydınız cdnin içine hiç değilse daha zevkli ve heyecanlı olurdu... bir köşeden dönünce 15 tane goblinin saldırısına uğradımı ve adamımın havada takılı kaldığını söylemişmiştim? morrowinde bu kadar bug yoktur o kadar geniş oyun... gerçi bu oyun ne kadar geniş onuda bilemiyoruz ama (hiç bişey yoksa bari bir genel harita koyun kenara köşeye oyun dünyası hakkında bir bilgimiz olsun) :S neyse sağda solda görürseniz kaçmanızı tavsiye ederim gözlerinize ve saçlarınıza yazık.

The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 25/05/2005 :  01:25:10  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Dostum dergilerdeki incelemelere bakmadınmı (: ?? Bende rafta gördüm elim gitti ama almadım. Onun yerine eskilerden Dark Stone diye bir oyun vardı onun orjinalini buldum 13 milyona ve hemen aldım. Oynamadıysan bu oyunu kesinlikle tavsiye ederim çok kaliteli bir frp action karışımı...
Sayfanın En Üstüne Git

shadowwalker
Seçkin Üye



Turkey
İleti 637

İletim - 25/05/2005 :  18:22:21  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
sağolasın rapier oynadımdı onu :) oynamayı isteyipte oynayamadığım tek rpg heralde "evil islands" kaldı. bir oyun dergisi zamanında demosunu vermişti ama hiç türkiyede görmedim oyunun kendisini. netten bir kopyasını buldumdu ama polonyaca olduğu için oynayamadık tabi.. görevleri neyim yaptımda insan yetenekleri filan anlayamayınca neye puan yatıracağını bilemiyo :D
dungeon lordsta kafamı bozan şey alt tarafta (oldukça kazımak gerekiyo görebilmek için) iyi bir oyun potansiyeli olması. bir sene geç çıksaydı ama oyunu tamamlayıp çıkarsalardı belki grafiklere kötü diyecektik ama oynamaktan zevk alacaktık şimdi oynamak için harbi derviş sabrı istiyor... neyse eskilere devam.. bir arada planetscape torment kurup oynayayım ne zamandır oynamadımdı :)))

The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 26/05/2005 :  00:41:44  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Dostum adsl varsa knight oynamanı tavsiye ederim. büyücüyle oynayınca azda olsa bana NWN oynuyormuşum hissi verdi. Bunun dışında uzun süredir single oyun (frp değil tüm oyunları) oynamıyorum. Nette Mu kasmaktan imanım gevremişti ama onuda hack'ledi şerefsizler. Bende dupe hack falan bulsam tekrar başlayacağımda bulamadım. Millette var bişeyler ama kimse paylaşmıyor (:
Sayfanın En Üstüne Git

shadowwalker
Seçkin Üye



Turkey
İleti 637

İletim - 26/05/2005 :  14:45:57  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
internetten oyun oynamak büyük hastalık yav. bir ara takıldım inanılmaz vakit aldığı yetmezmiş gibi hackçiler, hileciler ve bilimum şeref seviyesi eksi sayıların oldukça uzak noktalarına kaçmış insanımsı yaratıklar tarafından oyundan alacağın zevkte daha beyinde yorumlanamadan yerini kızgınlık, kırgınlık ve bilumum negatif duyguya bırakıyor. adam araba yarışı yaparken bile hile yapıyor arkadaş bu kadar olmazki.. ne anladım o işten eğer kendi yeteneğini kullanmadıktan sonra? neyse bazen diyorum heralde ben fazla ciddi bir oyuncuyum, elimin altında sağlam bir single player oldumuydu yetiyor bana.
zaten bu yazın sanırım pek fazla oyun oynamak için vakit ayırmayacağım. (güzel bir oyun çıkarsa bulurum vakit elbette). bir arkadaş rpg oyunu yapalım diye söyleyip duruyordu yaklaşık iki senedir. geçenlerde oyun motoru yapmış basitten onu çıkardı koydu karşıma. beraber bir kaç kod neyim yazdık büyük ihtimal bu yazı ona harcayacağım. kod yazmayı sevmediğimden sadece npc konuşmaları hikaye, görevler neyim benim elime bakacak :) zor iş bakalım vatandaş caymazsa iyi bişeyler olabilir. motor çok uğraşılmadan yapılmış bişeydi yinede baya bişeyler yapmış. şimdilik kafamda görevleri filan tasarlıyorum... oda kolay değilmiş yav o kadar yazı yazdık böyle zorlanacağımı sanmazdım. aslında kod yazmayı hiç bilmesem daha kolay olacak, insan ister istemez düşünüyor bu şıkları nasıl olacakta bu şartlara göre koyacan diye :) bide dünya haritası neyim lazım resim programlarındada yeteneksizim ama bakalım... birde sorun var oyun sessiz olacak görünüşe göre :D belki birkaç arkadaş daha katabilsek amatör için oldukça iyi bir oyun çıkarabiliriz... neyse görecez bakalım neler olacak. çenem düştü biraz kusura bakma (yönetici arakdaşlarda kusura bakmasınlar bazen geliyo bana böyle :))

The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 27/05/2005 :  00:47:22  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Multi oyunlarda kesinlikle haklı olduğun yan şerefsizlerin kol gezdiğidir. Adam benim şifreyi nereden nasıl ele geçirdiyse üzerimdeki herşeyi almış gitmiş. Ulan şerefsiz herif (yada kadın) kendi çabanla birşeyler edinmeye çalışsana. Ama yok sülüklük yapacak ya.... Milletin kanıyla geçinmeye çalışan tüm şerefsizler hakkındaki düşüncelerim her zaman aynı olacak.
Şimdi hack'lenince o kadar şeyi yeniden yapması mesela bari dupe hack falan bulsam eski durumuma gelene kadar bende siteyi biraz hack'leyeyim diyorum ama onuda bulamadım ):
Sanırım bu multi oyun olayından çok fazla ilerlemeden kopacağım. Çünkü seninde dediğin gibi müthiş zamanını alıyor insanın ve belirli bir yerden sonra oyun monoton bir hal alıyor.
Yapacağınız oyun konusunda sizin için yapabileceğim tek şey başarılar dilemek olur (: Bunun dışında elimden birşey gelmez çünkü büyük ihtimalle bütün yazı emir komuta zinciri altında askerlik müessesinde geçireceğim (:
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000