AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Yazılım & Program
 Bilgisayarım risk altında mı?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

guraktan
Seçkin Üye

Turkey
İleti 338

İletim - 01/03/2005 :  02:51:20  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Spylardan bahsetmiştim, bunun için Windowsun spyware programını kurdum, tarattım, bulduğu casus programları sildi, yanlız bilgisayarı restart yaptığımda Windows Güvenlik Merkesi bilgisayarın risk altında güvenlik duvarı aktif değil diye mesaj geldi, sayfadan önerdiklerini uyguladım ama güvenlik duvrını açamadım. Bu önemli mi? Eğer önemliyse açma işlemini nasıl yapacam?

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 01/03/2005 :  03:37:10  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Windows XP sanırım. Onun kendi firewall'u var. Pek de bir işe yaradığı söylenemez. Kapalı kalsa da olur. Açmak isterseniz Ağ Bağlantılarım'a sağ tıklayıp özelliklere giriyorsunuz. Oradan internete bağlı olduğunuz ağ tipini (dialup, lan, wireless) seçip, sağ tık, özelliklere giriyorsunuz. Orada gelişmiş sekmesinde Firewall seçeneği olmalı. Tikli ise açık, değilse kapalıdır. Ha dediğim gibi çok işe yarar mı? Pek sanmam. Eğer çok rahatsız olduysanız daha profesyonel bir firewall (ZoneAlarm gibi) kurun.

Şimdiye kadar başka birinin bilgisayarıma girip bilgilerimi kurcaladığına rastlamadım. Kurcaladıysa da bana çaktırmamış . Hoş bulacağı çok da birşey yok zaten . Firewall kurunca daha bir işkilleniyorsunuz. Dakikada bir "şu adam senin şu portunu dürttü" diye mesaj alınca piyasadaki lamer potansiyelini daha bir kavrıyor insan .

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git

guraktan
Seçkin Üye

Turkey
İleti 338

İletim - 01/03/2005 :  22:37:04  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Sağolasın, dediklerini yaptım ama ağ bağlantılarının özelliklerinde ADSL ile bağlandığım için Yerel Ağ Bağlantısı 4 simgesi var, bunun özelliklerine girdiğimde Gelişmiş sekmesinde Güvenlik Duvarı var, işte bu özellik devre dışı ve devreye sokamıyor. Aslında ben Firewall anlamını bile bilmezdim ama spy vs.. girince mecburen lazım diye düşünüyorum.
Sayfanın En Üstüne Git

eXpert
Üye

Turkey
İleti 158

İletim - 04/03/2005 :  20:32:39  Bilgileri Göster  eXpert için bir ICQ İletisi Gönder  eXpert'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  eXpert için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
ADSL modemlerde firewall mevcut zaten.Service Pack 2,büyük bir açık yaratıyor güvenlik duvarında!Patch yüklemezseniz,tüm herşey yalan oluyor.Zaten içine FBI tarafından dosya yüklenip,izlemeye alınan bir işletim sistemi ne kadar güvenli olur bu da bir tartışma konusu.ADSL modemlerdeki firewall'un ne kadar güvenli olduğu gibi...

Ne kadar çok bilirsen bil,bilgin,karşıdakinin anlayabildiği kadardır.
Sayfanın En Üstüne Git

NoD0ubT
Seçkin Üye

Turkey
İleti 785

İletim - 04/03/2005 :  23:27:21  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Service Pack 2 'nin firewall'u işe yaramıyor mu? Yaw, olur mu? Update'ler ile bir sürü güvenlik açığını kapatıyor!!!!!!
Sayfanın En Üstüne Git

eXpert
Üye

Turkey
İleti 158

İletim - 05/03/2005 :  09:17:53  Bilgileri Göster  eXpert için bir ICQ İletisi Gönder  eXpert'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  eXpert için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Dedim ya patch varsa sorun yok ama ilk dönemlerdeki SP2 ise,güvenlik duvarını daha da büyütüyor.
Pc World/Ocak sayısı/sayfa 130-Reklam gibi bir amacım yok ama ayrıntılı bilgi burada.

Ne kadar çok bilirsen bil,bilgin,karşıdakinin anlayabildiği kadardır.
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000