AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Oyun Yapımı
 hadi Türkler oyun yapalım
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 11

scorpionfa
Seçkin Üye

Turkey
İleti 585

İletim - 15/05/2005 :  16:49:28  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Konuyla ilgili gerekli şeyler söylendi ancak benimde eklemek istediğim bir kaç şey var.
Eğer birazcık inceleme ve araştırma yapacak olursanız, oyun yapmanın hiçte kolay bir şey olmadığını göreceksiniz. Sıradan bir mario oyunu için bile yüzlerce sayfa kod yazıldığını biliyor musunuz? Bu işin 1-2 hatta 10 kişiyle bile olacak bir şey olmadığını, bir ekip çalışması gerektiğini, bir ofis tutulup gerekli tüm materyallarin hazırlanıp, gerekli tüm insanları toplayıp gece gündüz çalışılması gerektiğini biliyor musunuz? Bir kaç program biliyorum, deli gibi c++ kasıyorum demenin yeterli olmadığını biliyor musunuz? Hadi diyelim ki tüm bunlar gerçekleşti, peki ya kaynak? Bunlar için binlerce Yeni türk lirası gerektiğini biliyor musunuz? (Yeeeetele hasabı :) ) Diyelimki bu sorunda aşıldı, yaptığınız oyunun yıllar öncesi oynadığımız oyunlardan farklı olabileceğini mi sanıyorsunuz. Sıfırdan bir grafik motoru yazmak kolay mı? (Bakınız Pusu, Adamlar üstünce baya bi çalıştı) Haydi diyelim hepsi oldu, yaptınız süper bi oyun. Bunun müzikleri var, senaryosu var, oynanabilirliği var, sesleri var... Oyunun "İyi" olması ve beğenilmesi gerçekten çok zor. Zira adamların (yabancı oyun firmaları) yıllardır üstünde çalıştığı bir oyun,çok kötü bile olabiliyor. İyi bir sponsor bulmakta cabası. (Gidip sabancı, koç gibi sağlam bişey bulamazsanız vay halinize) Herşeyi kafanızda planlayabilirsiniz, ama pratikte bazı şeyler çok ama çook zordur. Bu "hadi roket yapıp aya gidelim" der gibi bir şey.
Ha bu kadar zorluk arasında bu işi hiçte imkansız zannetmeyelim. Bakınız son zamanlarda saf kan ülkemiz yapımı oyunlarda yapılabiliyor. Bakınız PUSU, İSTANBUL, KRİZ... Hatta sadece internet üzerinden anlaşan bir kaç adamın yaptığı oyunlarda var. Bir birlerini hiç görmeden oyun yapıyorlar. Örneğin Gunman, ama bu oyunda bile arkalarında Valve gibi sağlam bir firma vardı ve herşeyleride hazırdı. (Tamamen Half Life üstünden yapıldı) Mesela Counter-Strike, tek bir insan hazırladığı modla dünyayı fethetti. Sonrasında ise daha da geliştirildi. Örnekler daha çok..
Sözün özü, eğer insan, "hadi roket yapalım aya gidelim" derse, ama gerçek anlamda "yürekten" derse ve "kararlıysa" yapar. Ama dedim ya bazı şeylerin gerçekleşmesi için biraz şanslı olmalısınız. Sayısal loto bize çıkmadan gerçekleşemeyecek hayallerimiz gibi...

HL2 Stats:
http://hl2mp.tsgk.com/index.php?mode=playerinfo&player=405730

TF2 Stats:
http://steamcommunity.com/id/scorpionfa/stats/TF2
Sayfanın En Üstüne Git

silentwalker_tr
Üye

Turkey
İleti 12

İletim - 19/06/2005 :  11:16:02  Bilgileri Göster  silentwalker_tr'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
daviddor tarafından yazılan:

bana süper iyi bilen 3dmaxcılar ve photoshop cular lazım

Aradığın photoshop çu benim dostum..

I am a buildmaster.
Think, Build and Play.
But only for WC and SS.
Sayfanın En Üstüne Git

semihoray
Üye

Turkey
İleti 97

İletim - 20/06/2005 :  13:37:30  Bilgileri Göster  semihoray'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
daviddor tarafından yazılan:

bana süper iyi bilen 3dmaxcılar ve photoshop cular lazım

Ben azda olsa 2 sinide bilgim var ama çok az bir anlatım koşulunda ikisini daha ii kavrarım...
Sayfanın En Üstüne Git

dj shadow
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 22/06/2005 :  13:54:32  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Arkadaşlar bende oyun yapmak istiyorum ama krondor çok haklı ayrıca oyun yaparken kullanacağınız en son program gamemeker olsun
Sayfanın En Üstüne Git

R_Van Der VAARTTT
Seçkin Üye

Turkey
İleti 419

İletim - 22/06/2005 :  20:28:57  Bilgileri Göster  R_Van Der VAARTTT'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Konuyu çok güzel özetlemişsin Scorpionfa tebrik ederim, başka türlü anlatılamazdı ...

Yağmurlu, bir günde, görmüştüm seni
Üstünde, çubuklu, formalar vardı
Bir anda, tutuldum, aşık oldum ben
Hayatın, anlamı, Siyah-Beyaz'dı.
Ölümle, yaşamı, ayıran çizgi ..
Siyahla, Beyazı, ayıramaz ki,
Her yolun, sonunda, ölüm olsa da,
Sevenleri kimse ayıramaz ki !!
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 11 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla