Olayın savaş kısmı ile ilgileniyorsan,güzel efektler eşliğinde sinematik animasyonlar ilgini çekiyorsa C&C.Yok stratejiyi her yönü ile (kaynak üretimi,çağ atlama,ırk fazlalığı,her ırkın her çağdaki avantajları ve dezavantajları) oynamak istiyorsan Age of serileri(Rise of Nations'u unutmayalım ama C&C'u eleştirmiyorum.Bence oda kendi alanında en iyisi)
bunlarla bir seçim yapmak zor ikiside kendi çapında bir harkulade red alert son teknolojiyi anlatan bir savaş age of mytholojy ve ampires ise eski çağlardan kalma savaş oyunları tutkununa göre değişkenlik gösterir bu soru
ben ilk oyunum olan dune (daha sonra DUNE2000 çıktı) oyunundan sonra redalerti oynadım yaklaşık ikiside birbirine benzer oyunlar olduğu için redalertin bende sempatik bir etkisi var.. açıkcası ace of serilerini pek sevmedim benim için oyunda en önemli özellik bölümün çok olması ve az da olsa gerçekcilik olması açıkcası ace of serilerinde hem bölüm az hemde bana çok abartılı geliyor (örneğin Ace of mitholoji). ama ace of serisinin oyunlara kattığı bazı şeyler de yok değil örneğin oyun tarihine eski çağ oyunlarını ilk onda gördüm. belki böyle bir oyunun etkisiyle eski çağ oyunlarını bugün oynama imkanı buluyoruz. (BU benim fikrim ) çünkü ace of çıkıp ilgi gördüğü için bugün rome total war, strongold, paratorıans, medal of raner, rıse of natıonal gibi oyunları oynama imkanı bulduk...