|
Yazar |
Konu  |
|
cicada
Üye

Turkey
İleti 16 |
İletim - 07/01/2005 : 00:15:48
|
Arkadaşlar bende fifa 2000-01,02,03,04,05 hepsi var ben bilisayarda oyun oynamayı seviyorum ama sıkıldım ve internette oynamak istiyorum,ama internette hiç bir oyunu oynamadım şimdiye kadar,yani hiçbir bilgim yok,bu iş nasıl oluyor beni bir aydınlatın lütfen? not:adsl kullanıyorum |
|
FrEaK
Üye

İleti 4 |
İletim - 07/01/2005 : 16:16:00
|
host olmak için, modemin usb bağlantılıysa extra bi ayar yapmana gerek yok. ethernetten bağlıysa port açman lazım. sonra multiplayera girip kurarsın |
 |
|
cicada
Üye

Turkey
İleti 16 |
İletim - 07/01/2005 : 20:18:10
|
hiç bişey anlamadım,acemiyim bilgisayar konusunda ,daha ayrıntılı anlatabilirmisin lütfen....host,port .nedemek bunlar???? :( |
 |
|
FrEaK
Üye

İleti 4 |
İletim - 07/01/2005 : 23:01:18
|
host olmak oyunu senin kurman demektir. Herşeyden önce modeminin ethernet kartına mı usb girişine mi bağlı olduğunu bilmen lazım. ethernetten bağlı modemlerde genelde bir koruma sistemi(firewall) oluyor ve oyunun diğer biligisayarlara ulaşmak için kullandığı yolu(port) kapatıyor. Bu durumda senin port açmak için bir takım işlem yapman lazım. Eğer oyunu karşındaki kurcaksa büyük ihtimalle senin birşey yapmana gerek yok. O oyunu kurup sana bir IP adresi verecek, sen multiplayer/direct ip'ye girdikten sonra o IP'yi yazıp bağlanacaksın. Eğer diyorsan ki benim modemim usb girişli, port sorunu olmaz, o zaman host olmayı dene. Kendi IP adresini www.ipadresimne.com dan ya da Başlat\Çalıştır a cmd yazdıktan sonra çıkan ekrana ipconfig yazarak öğrenebilirsin. Orda fifada multiplayer/direct ip de var işte bi join olması lazım bi de host ya da benzeri oyun kurmayı temsil eden birşey olması lazım tam hatırlamıyorum. Ona basacaksın, sen ona bastıktan sonra arkadaşın senin verdiğin IP adresini yazarak sana bağlanacak. Olayı tam olarak anlatabilmek için biraz yazıyı uzun tuttum kusura bakma ama ben yine özetleyeyim hiç bilmiyorsan, online fifayı iki şekilde oynarsın ya sen kurarsın o bağlanır ya o kurar sen bağlanırsın o kadar basit. Sana modeminin ethernetten bağlı olup da host olmak için yapman gereken şeyler dışında herşeyi anlattım umarım okurken yorulmamışsındır.(ya da umarım buraya kadar gelmişsindir) :P :))) |
 |
|
cicada
Üye

Turkey
İleti 16 |
İletim - 09/01/2005 : 17:33:13
|
Teşekkür ederim FrEak .....şimdi yazdıklarını deniyeceğim,üşenmeden geniş açıklaman için sağol :) |
 |
|
|
Konu  |
|
|
|
|