|
Yazar |
Konu  |
guraktan
Seçkin Üye

Turkey
İleti 338 |
İletim - 21/12/2004 : 15:11:50
|
XP ye yeni geçtim ama bilgisayar düzgün kapanmıyor, kapanıyor, ayarlar kaydediliyor diyor ama bir süre sonra kilitleniyor. sistemim P3 800, 256 Mb sdram, fx5200. Sorun sistemde mi, yanlış yükleme mi yapıldı, bildiğim kadarıyla servis packleri yüklü. Açılışta scandisk yapmıyor. Bu sorun tehlike yaratır mı, günde birkaç defa giriş yapıyorum. |
|
utkukaan
Üye

Syria
İleti 82 |
İletim - 22/12/2004 : 12:48:08
|
Sen sistemini P4 yap.O yüzden kilitleniyor olabilir.Seninkisi Windows XP Professional mı?Yoksa Windows XP Home Edition mu?Home Edition'da öyle kitlenmeler oluyor. |
God Bless The Dead..! |
 |
|
thumperest
Seçkin Üye

Turkey
İleti 379 |
İletim - 22/12/2004 : 14:12:00
|
alıntı: utkukaan tarafından yazılan:
Sen sistemini P4 yap.O yüzden kilitleniyor olabilir.Seninkisi Windows XP Professional mı?Yoksa Windows XP Home Edition mu?Home Edition'da öyle kitlenmeler oluyor.
Hmm şimdi genel olarak işletim sistemi, kendisini kapatırken işlemciye göre davranmaz. Windows'un çıkarken kilitlenmesi sebebinin, işlemcinin P3 olması yüzünden olması imkansızdır. Sorun genel olarak işletim sisteminin ya kopya ya da yanlış yüklenmiş olma olasılığı yüzünden olabilir. Eğer ScanDisk yapmıyorsa sen kendin yaptır. Bilgisayarımın içindeki C: sürücüne sağ tıklayarak özelliklere gir oradan tools = Araçlar başlığından Error-chacking = Hata düzeltme ye tıkla. Eğer bu işe yaramazsa, başlattan çalıştır'a gir oraya chkdsk yaz. Eğer bu ikiside işe yaramazsa, bu sorunu yaratabilecek birsürü sebep olabilir. O yüzden biliyorsan format at tekrar yükle. |
Tolga Yazıcıoğlu Donanım Yazarı |
 |
|
shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637 |
İletim - 22/12/2004 : 19:21:42
|
büyük ihtimal eski kasa kullanıyorsundur o pcde. eski kasalarda xp kapanırken problem çıkarabiliyor. Donanımsal yönden öncelikli olarak bu seçeneği göz önünde bulundur. |
The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming... |
 |
|
guraktan
Seçkin Üye

Turkey
İleti 338 |
İletim - 22/12/2004 : 23:44:42
|
Çok ilginç ama bu sorun her zaman olmuyor. Yani bazen düzgün kapanırken, bazen de kilitleniyor. thumperest dediğin işlemleri yaptım, herhangi bir hata bulamadı. İşletim sistemini bilgisayarcıya kurdurdum, dolayısıyla format atamıyorum. Belki de donanım eski olduğu için yapıyordur. Benim sormak istediğim sürekli bu sorunun tekrarlanması halinde ilerde çökme olasılığı var mı? Zira donanımı pek değiştirmeyeceğim. |
 |
|
shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637 |
İletim - 23/12/2004 : 00:51:47
|
ara sıra yapıyorsa o zaman kasadan değildir sorun. yukarda belirtildiği gibi ram'in slota tam oturmaması hem en olası hemde senin en hoşuna gidecek sorun olabilir :) bundan sonrası artık donanımsal bir probleme girecektir büyük ihtimal. sistemi görmeden test yapmadan bişey demek mümkün değil işin aslı guraktan. anakart, power, kablolar... herhangi birisindeki küçük bir sorun buna sebep oluyor olabilir. küçük sorunlarda en lanet şeyler zaten. aynı doktora hastalanacağını hissedip gitmek ve hiç bir yardım alamadan geri dönmeye benzer bir durum yaşayabiliyor insan. benim bir arkadaşın pc açılmıyordu zaman zaman, tamire yolladı (çok aradım nedir olay diye herşey düzgün çalışıyor gibi gözüküyordu) bir hafta boyunca parçalar ayrı bilgisayarlarda çalıştı (ki bu tip bir test ancak tanıdık bir tamirci tarafından yapılır -yoksa iyi paranı alırlar zaten) parçaların hiç birinde sorun yok. bir araya koyuyorsun yine aynı sorunu veriyor. sonunda parça uyumsuzluğu olduğuna karar verip anakartı değiştirdik sorun çözüldü. senin durum böyle birşeymidir? bilemem :) umarım sadece işletim sistemi sorunudur. birde xp, win 98'e göre donanıma daha hassas bir işletim sistemi. 98'in takmadan devam ettiği pek çok donanım sorunu xp'nin düzgün çalışmasını engelleyici faktör olarak karşımıza çıkıyor. bu aslında çok kötü birşey değil çünkü bu sayede bir sorun varsa büyümeden sorunu çözme şansına ulaşıyorsun. tanıdık bir tamirci varsa sadece işletim sistemi yerine kasayı götürmen iyi olacaktır. yada böylede idare ederim dersen 98'e geri dön. kapanmama sorunu en kötü ihtimalle boot'ta sorun oluşturacaktır. kurtarma konsolundan kurtarmak mümkün. ancak donanımsal bir sorundan dolayı bunu yapıyorsa bu sorun sonradan büyüyerek karşına çıkacaktır. mesela anakartta bir sorun varsa şimdi bu sorun belki bir leğimle çözülebilir ama gelecekte anakartı değiştirmek isteyecektir. (herhangi bir tamirciye götürdüysen zaten sana iyide masraf çıkarır doğrudan -pek tamirden hoşlanmazlar. en kolayı bozuk parçayı tespit edip yenisini satmaktır. hem daha iyi para bırakır hem uğraştırmaz :)) ps: sorunun yazılımsal olma ihtimalide yok değil. arka planda bir program kapanırken yanıt vermeyi keserse xp onu kapatmaya uğraşırken sistem donmuş gibi görünecek; yada gerçekten donacaktır. zaten benim bilgisayardada uzun süre açık kaldığı zaman kapanmama sorunu bu yüzden oluyor büyük ihtimalle. tabi bu büyük bir ihtimal bir sistem dosyası olduğu ve sorunun gerçekleştiği anda bir kontrol yapma imkanım olmadığından kesin olarak bilemiyorum nedendir. |
The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming... |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|