AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Donanım & Elektronik Ürünler
 birkaç sorum olucak lütfen okuyun????
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

buğrahan_15
Üye

Turkey
İleti 37

İletim - 18/12/2004 :  01:15:52  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
(Ekran kartı,ses kartı,TV kartı,Ethernet kartı) Anlamlarını söylermisiniz.. varsa çeşitlerinide söylermisiniz lütfennnn

shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637

İletim - 18/12/2004 :  10:57:29  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
mmm çok uzun cevap gerektiren bir soru...
Ekran kartı: Basit manada görevi bilgisayar - monitor (duruma göre görüntü birimi) arasında görüntü transferini sağlamaktır. kısaca "göstermek"tir işi. bu gösterim ile alakalı işleri yapar (ancak sadece tek başına bu işi yapmaz) özellikle ağır grafiksel özellikleri bulunan programlar (örneğin üç boyutlu oyunlar) ekran kartının bütün özelliklerini sonuna kadar kullanmaya çalışır. değişik türleri var elbette bunları pc için slotlara göre ayırırsak; pci slotuna takılanlar(güncelliğini kaybetmiştir); agp slotuna takılanlar (agp 2x,agp 4x, agp 8x olarak kendi içinde ayrılır); pci - express slotuna katılanlar (yeni bir teknoloji 16x hıza sahip). Günümüzde en büyük pc ekran kartı üreticileri nvidia ve ati dir.
ses kartı: bilgisayar - hoparlor (duruma göre ses çıkışı) arasında letişimi sağlamaktır. adındanda anlaşılacağı gibi işi sestir. bilgisayardan gelen sinyalleri ses olarak yorumlar. günümüzde büyük bir çoğunluk pci slotuna uyumludur. tür olarak analog ve digital ses diye ayırma yapabiliriz illa ısrar ediyorsan :)
tv kartı: bilgisayarından televizyon izlemeye yarar. anten - uydu vs. ile yayınları yakalatırsın (bazı modeller bişey takmadanda yeterli kanal girişi bulabiliyor) sonra bilgisayarına yüklediğin bir yazılımla tv izlersin. günümüzde radyo kartı ile bütünleşik gelir (yani radyoda dinleyebilirsin). günümüzde en çok tercih edilen modeli dijital olanı olup genel amaç olarak şifreli kanalların çözülmesinde kullanıyor (ne yazıkki - zaten herkezin evinde var tv)
ethernet kartı: genel olarak ağ kurma amaçlıdır. bu kart sayesinde iki bilgisayar birbirine bağlanıp ortak kullanıma açılabilir. ayrıca bazı donanımlar buradan bağlamayı gerektirebilir.
ethernet kartı hariç hepsi zaten adından belli; umarım yine bir kafalanma durumu yaşamamışımdır geçen birisi soru sordu ciddi ciddi oturdum yazdım adam sonra olayın öyle olmadığını söyleyiverdi yok bişey değil bu gidişle güvenmediğim kimseye tek satır yardım yazmayacam adamı soğutuyorlar. neyse umarım yeni bilgisayarla tanışan birisindir ve bu kadar yazım bir şekilde işine yarar. bunlar yinede kısa kısa geçilmiş açıklamalardır. çok geniş bilgiler kitaplar halinde bulunabilir (çoğunlukla ingilizcedir bu kitaplar. ingilizce varsa daha geniş açıklama getiren bir kaç makale linki verebilirim)

The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
Sayfanın En Üstüne Git
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000