AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Yazılım & Program
 XP ye format....
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

Hasan Kahraman
Üye

Turkey
İleti 40

İletim - 06/07/2004 :  15:40:51  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
ben hem windows98 hemde XP professional kullanıyorum.şimdi sormak istediğim şu ben XP ye format atmak ve onu yoketmek istiyorum yani sadece 98 kullanmak istiyorum nasıl yaparım ben bu işi.Daha önce format attım ama şimdi atamıyorum.MS-DOS komut kipini açıyorum ve format d: yazıp ENTER a basıyorum ama olmuyor.disk kilitlenemiyor ve şuanda disk kullanımda diyor daha önce bi problemim vardı kendi kendine reset atıyordu ya format atınca düzelir dediler.Abiler ya lütfen yardımcı olun yoksa camdan aşağıya atıcam bu kasayı zaten yan panelini yamulltum sinirden ne olur yardım edin.

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 07/07/2004 :  17:00:24  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
bilgisayarını win98 kipinde aç ve dos'a gir xp'nin bulunduğu harddiski formatla....
Sayfanın En Üstüne Git

shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637

İletim - 08/07/2004 :  01:11:12  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
ntfs yapmışsa dosya sistemini görmezki win98 harddiskin o kısmını? arkadaşlar son sürüm filan bişeyler diyolardı ama win98'i bırakalı yıllar oldu pek alakam kalmadı artık kendisi ile :)
hasan sen iyisimi harddiski al bir arkadaşına götür orada format at iki partition'ada. tercihen win xp yüklü bir bilgisayar kullan ve umarım partionların 40 gb'dan küçüktür. (yine dosya sistemi sorun olabilir.. olmayadabilir..)neyse formatın ardından evde tekrar sistemi kurarsın. önce win 98'i kuracaksın ardından win 98'i açıp xp cdsini takacaksın ve xp'yi diğer harddiske kuracaksın. (win 98 açmadan kurarsan boot sectorde xp gözükür yanlızca aslında win98'i xp güvenli kipi menüsünden bulup tekrar boot menusunde aktifleştirmek mümkün ama şimdi hatırlamıyorum neredeydi..)
vesselam madem senin sistemde format atılmıyor çareyi başka bir pc ile bulabilirsin. (bu arada bu karışıklığın sebebi bir virüs,worm filan olabilir.)
umarım aklını daha çok karıştırmadım :)

The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
Sayfanın En Üstüne Git

lazadam
Seçkin Üye

Turkmenistan
İleti 610

İletim - 09/07/2004 :  23:09:41  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
*Bir yerden xp cd'si bul.
**Bios'a gir(açılırken delete'e basarak), boot optionstan ilk boot'u cd-rom yap.
***XP kurulum yapmak için açılacak.Fakat xp yüklü olduğu için sana onarmayı veya yeniden kurmayı soracak.
****Yeniden kur dediğin zaman,nereye kuracağını soracak, bu menüde xp nerede yüklü ise (mesela D:) orayı silebilirsin.
******Xp cd'sini çıkar.Bilgisayarı sistem disketiyle yeniden başlat.
*format d: yazıp D:yi biçimlendir.

Bu kadar...

Bazı sistemlerde böyle yapılamayabilir.(yüzde 90 sorun çıkmaz)
XP'yi format atmanın bir sürü yolu var.Her yiğidin bir yoğurt yeyişi var ben böyle yapıyorum.

3 silahşörler ölmez.Vatan bölünmez
Sayfanın En Üstüne Git

St@tiX
Üye

Turkey
İleti 66

İletim - 05/08/2004 :  23:07:05  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
98'i aç ve XP'nin yüklü olduğu sürücüye 98 üzerinden format at!(tabi iki sisterm de ayrı sürücülerdeyse.eğer değilse allah kolaylık versin.sıfırdan windows kuracaksın!

Smile or die!
Sayfanın En Üstüne Git

CIZIK
Üye

İleti 7

İletim - 07/10/2004 :  00:11:08  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Windows xp yi ntfs dosya sistemi ile kullanıyorsan format c: hiçbir işine yaramayacaktır.
windows xp yi fat32 dosya sistemi ile kullanıyor windows98,windowsme açılış disketleri ile formatlamaya çalışıyorsan bir işe yaramaz çünkü kullandıgı format versiyonu eski msdos4 ile msdos5 e format atamazsın.
yapman gereken 2 şey var
1- msdos 6.22 versiyonunu netten bulup bir başlangıç disketi yaratıp format atmak.
2- windows xp cdsini(bootable özelligi var ise) cdrom'a takıp istedigin sürücüyü seçip format atmak.

Saygılar....
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000