şimdiki oyunlarda programla yapılıyor. ama illaki patch olması da gerekmiyor. eğer elinde program varsa oyunun "text" ile ilgili data dosyalarını açıyorsun ve gerekli yerleri türkçeleştiriyorsun. yani elinde program olması şart. ben Age of Mytology oyununu biraz türkçeleştirdim. ama patch dosyasını yapmadım tabiki.
BIRAK BENİM HAYATIM BANA KALSIN, BENİ BENİMLE BAŞBAŞA BIRAK SEN YOLUNA DEVAM ET. SEN BENİ DÜŞÜNMEYİ DÜN BIRAKTIN ZATEN....
ama istersen programı da verebilirim sana. yalnız her oyunu türkçeleştirmeyebilirsin. özellikle .dll dosyalarındaki metinleri ve şifrelenmiş dosyaları açamazsın. genelde oynama yapabileceğin dosyalar .dll .cfg dosyalarıdır. programda istediğin dizinden dosyayı açıp içeriklere bakabilirsin. prpgram öyle büyük de değil küçük bişey
BIRAK BENİM HAYATIM BANA KALSIN, BENİ BENİMLE BAŞBAŞA BIRAK SEN YOLUNA DEVAM ET. SEN BENİ DÜŞÜNMEYİ DÜN BIRAKTIN ZATEN....
- exescope - restarator - resource hacker gibi programlarla oyunun (ya da programın) datasındaki .cfg ,.exe, .scr, .dll gibi dosyaları açabilirsin......