İki yolu var. Birincisi fdisk konutu ile yapılanı ama bunu yaparken harddiskinin 40'dan büyük olmaması gerekiyor. Bildiğim kadarıyla daha büyük harddiskleri tanıyabilen bir fdisk programı yok. Eğer harddisk sistemin fta32 ve işletim sistemin win98 ise bir program disketi yaratıp bilgisayarı bunla açar ve fdisk konutundaki adımları takip ederek harddsikini birleştirebilirsin.
İkinci yol için orjinal işletim sistemi gerekiyor. Buradaki orjinalden kastın cdromdan boot işlemi yapılabilen bir windows cd'sidir. Daha sonra bios setup'dan ilk boot'u cdrom yaparak windows cd'si cdromda olduğu halde bilgisayarı başlatacaksın. Daha sonra yüklemeye başlamadan önce harddisk'in partition'larını uçurup tekrardan yapılandıracaksın.
Ama daha önce bu tip bir olayı profesyonel bir yardım olmadan yapmanı tavsiye etmem. Sonuçta fiziksel bir hasar meydana gelmez ama işi bozut sonrada bilgisayar tamircilerine baya bir mebla bayılabilirsin....
Xp'de olay en kolayı. Yükleme esnasında program seni sürekli yönlendiriyor zaten. Boot from cd dedikten sonra yanlış hatırlamıyorsam c tuşu ile partition'ları siliyor d tuşu ilede tekrardan yaratıyordun...
üçüncü partı yazılım kullanarak harddiskini birleştirebilirsin (format atmak istemediğini varsayarak söylüyorum) örneğin: partion magic bu işi yapan bir program ancak şu ana kadar yaptığım 10+ denemenin hepsindede sonradan format atmammı gerektirecek sorunlar oluştu. belki benden şanslı çıkarsın belli olmaz ama bence bozuk olmayan birşeyi tamire çalışma. zaten zamanla sistemin göçecektir o zaman tekrar kurarken gerek görürsen birleştirirsin.
The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...