|
Yazar |
Konu  |
SIRP
Üye

Turkey
İleti 697 |
İletim - 13/07/2003 : 18:55:03
|
bu oyun ilk çıktığında herkez kapışmıştı şindide aynısı olacak ama umarım bu sefer oyun daha uzun sürer |
AZEWO |
 |
|
Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848 |
İletim - 13/07/2003 : 20:22:14
|
alıntı: irdach tarafından yazılan:
hikayeye gelince,ilk oyunun hikayesi de çok orjinal değildi.hatta show tv öğle saati ekşın filmeleri senaryoları kadar basit bir senaryoya sahipti fikrimce ama max payne'i muhteşem hale getiren şey,konusundan ziyade eski forumda da belirttiğim gibi oyunun lineer anlatımdan sıyrılıp oyuncunun atmosfere kendini tam olarak kaptırmasını sağlayabilmesidir.
Benmi yanlış okudum yoksa oyun için muhteşem gibi bir ibaremi kullanılmış. )) Buradan kimseye bir lafım yok ama bu oyun hakkında vasatın üstünde bir değerlendirme yapan herkese karşıyım bunu belirteyim. Normalin altında, sıradan, kısa ve hepsinden öte tekdüze bir oyuna değil muhteşem vasat bile denemez.
|
 |
|
irdach
Üye

Turkey
İleti 130 |
İletim - 13/07/2003 : 22:35:51
|
best action game of the year - pc gamer march 2002 best graphics - pc gamer march 2002 pc game of the year 2001 - game reviewers best action game 2001 - joystick review pc game of the year - action vault character of the year - action vault pc game of the year - gamezone readers choice award - pc game of the year - ign.com readers choice award - pc action game of the year - ign.com readers choice award - best use of sound - ign.com readers choice award - best storyline of the year - ign.com readers choice award - best graphics of the year - ign.com the best of 2001: pc - game revolution reader's choice single player action game of 2001 - gamespot.com reader's choice game of 2001 - gamespot.com best single player action game - gamespot readers choice - best game of 2001 - trgamer.com videogame of the year - x-sages.com best action game of the year - elited.net best pc game - bafta - (british academy of film and television arts) best pc game of 2001 - amazon.com gamer's choice - pc action game - gamespy best gimmick of 2001 - gamespy third person game of the year - voodoo extreme 2001 game of the year - voodoo extreme 2001 pc action game of the year - voodoo extreme best of 2001 - fragland best pc game of the year - ects visitors award best graphics in a pc game - electric playground best pc action game - electric playground best pc game of 2001 - electric playground game of the year - game.exe magazine best graphics - game.exe magazine design of the year - game.exe magazine best story - game.exe magazine game collector best games of 2001 - gamespot best adventure game of the year (editors' and readers' choice) - ign xbox action game of the year - cheat code central xbox game of the year - cheat code central
bunlar ilk oyunun aldığı ödüller.açıklamalarımız tatmin edici bulmayan arkadaşım,"normalin altında,sıradan,kısa(nesi kısaysa)" olan kısımlarını tatmin edici bir biçim de açıkla da o zaman yukarıdaki ödüllerin reva olup olmadığını tartışalım.
|
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 14/07/2003 : 04:06:48
|
best graphics - pc gamer march 2002 best graphics in a pc game - electric playground best graphics - game.exe magazine best story - game.exe magazine best adventure game of the year (editors' and readers' choice) - ign xbox
Oyunun birçok ödül alması normal ama bunlar biraz abartılı olmuş. Gerçeği pek yansıtmıyorlar. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848 |
İletim - 14/07/2003 : 19:07:22
|
Binlerce ödül alsa kaç yazar? Bu ödüllerin tarafsız ve gerçeği yansıtan şeyler olduğuna inanıyormusunuz? Biraz araştırma yapılsa hangi oyunların ne ödüller aldığını gördüğünüzde gözlerine inanamazsınız.
Ben sadece şunu söylüyorum bu oyunun çıktığı yılda kendisine rakip olabilecek bu türden çıkan kaliteli bir oyun ismi verin başka birşey demiyeceğim. Oyun kazara 6 ay sonra piyasaya çıksaydı ödüllerin verildiği sitelerde bu oyunun ismi bile duyulmayacaktı, belki bir ufak ayzıyla geçiştirilecekti. Nedeninide hemen belirteyim, bu oyundan sonra çıkan oyunlar Wolfenstein, Mahoo gibi klasik sayılan oyunlardıda ondan. Oyun yokluğunda oynanan bir oyuna verilen ödüller ne kadar doğru ve ne kadar geçerlidir. Hepsinden önemlisi bir oyun ödül alıyor diyemi kalitelidir yoksa içerisindeki artılardan dolayımı kalitelidir ??
Eski forum olsada oyunun eksilerini yazdığım mesajı şurada tekrar gösterebilsem. O zaman buradan bir allahın kulu kalkıpta bu yazdıklarından şunlar yanlıştı demedi. Diyemezdide çünkü yazdıklarımın içerisinde yanlış veya şişirme yoktu. Bu konuda birtek şişirme vardı oda oyunun kendisi.
EskiForum'dan alıntı Bu ileti Rappier tarafından gönderilmiştir.
En iyi olabilmek için pek çok meziyetin bir arada olması gerekir. Peki bu oyunun meziyetleri neler bana bir sayında en iyimi yoksa vasatmı anlayalım. Ben size vasat yanlarını sayayımda belki fikrinizi değiştirirsiniz. Öncelikle oyun çok çok kısa. Kaliteli bir oyuncu 3-4 saat içerisinde bu oyunu bitirebilir. Ayrıca konu çok bildik ve hiçbir extrası yok. Oyun arasındaki demoların öyle çizgi roman gibi yapılması başlangıçta güzel gelsede sonradan ne kadar gereksiz ve ezik olduğu ortaya çıkıyor. Birde o rüya şeklinde oynanan bölümler yokmu oyuncuya eziyet olsun diye konulmuş. Zorluk seviyesi iyi ayarlanamamış ve hepsinden önemlisi yapay zeka diye birşey yok. Zorluk seviyesi ayarlanırken sadece karşıdaki rakip kuvvetlendirilmiş. En zorda dibinden pompalı yiyen rakip ayakta kalabiliyor. Bu olası birşeymi yada hepsinden önemlisi gerçekçimi? Birde Bullet-Time diye bir olay varki tam evlere şenlik. Oyuna görsellikten başka birşey katmıyor.Peki ama görsellik nereye kadar önemli? İnsan bu özelliği nekadar kullanabilir bunların hiçbir sınırlaması konmamış. Bu oyunun tek artısı çıktığı dönemde başka bir action oyunun çıkmamış olması. Alternetifsiz oluncada olduğu seviyeden daha iyi görünmesi normal. Birde bu oyunun çıktığı zamanlarda bilgisayar sektörü tam gelişme aşamasındaydı ve çok fazla yeni oyuncu piyasaya katıldı ve ilk olarak bu oyunu gördükleri içinde muazzam birşeymiş gibi düşündüler.
|
 |
|
Konu  |
|
|
|
|