AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Kitap & Dergi
 Geçmiş Tarih Romanı Tavsiye
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 18/04/2011 :  22:20:40  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Tarih ve Edebiyatın harmanlandığı, ancak yazılan tarihte yaşamayan bir "roman" önerebilir misiniz?

Yani, yazarın anlattığı devir geçmişi anlatacak ve tarih ile ilgili olacak. Tavsiye verebilecek birileri var mı?

Forum Başlangıç- 24/05/2002

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277

sheriat
Seçkin Üye

Turkey
İleti 651

İletim - 19/04/2011 :  21:56:08  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Amin Maalouf - Semerkant

Semerkant; Ömer Hayyam, Vezir Nizam-ül Mülk ve Hasan Sabbah'ın yaşadığı; Büyük Selçuklu Devleti ile Karahanlı Devleti mücadelelerin ve mezhep kavgalarının olduğu 11. yüzyılda başlıyor. Baş karakter Ömer Hayyam'ın Semerkant'tan, Selçuklu başkenti İsfahan'a olan hikâyesi ve Selçuklu politikalarındaki etkisi anlatılıyor. Bu öykü, Ömer Hayyam'ın Rubaiyat'ının Hasan Sabbah'ın ajanlarının eliyle Alamut Kalesine taşınmasıyla bitiyor.

İkinci uzun bölüm ise Fransız asıllı Amerikalı gazeteci Benjamin O. Lesage'in 20. yüzyıl'ın başında İran'a Şahlık rejimi dönemindeki ziyaretlerini ve bu sıradaki İran üstündeki emperyal politikaları anlatıyor. Kitap, Rubayiat'ın Titanik'te taşınırken batıp, kaybolmasıyla bitiyor.

not: wikipedia dan alıntıdır.

Acı Çekmek Özgürlükse Özgürüz İkimizde
Sayfanın En Üstüne Git

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 19/04/2011 :  22:55:57  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Okumuştum. Kesinlikle tekrar okuyup üzerinde ki tez çalışmamı tamamlamalıyım. Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Sayfanın En Üstüne Git

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 20/04/2011 :  11:55:50  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Hoca kabul etmiyor. Roman olarak değil de konu olarak almam gerekiyormuş. Tarih ile edebiyatın harmanlaşması gerekiyormuş. Örnekte vermiyor. Ne kadar zoru seviyorlar yahu.

Bu konuda fikir sahibi olan var mı? Aydınlatacak birileri?

Sayfanın En Üstüne Git

ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666

İletim - 12/05/2011 :  22:19:44  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Umarım çok geç kalmamışımdır. Uzun süredir uğramıyordum buralara. İhsan Oktay Anar'dan Puslu Kıtalar Atlası'nı önerebilirim sana umarım işine yarar. Okuduğunda da çok seveceksin zaten =)

Özgürlük! Eşitlik! Adalet!
Sayfanın En Üstüne Git

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 20/05/2011 :  02:56:43  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Sonunda halledebildim sanırım :) en azından teslim ederken yüzü gülüyordu. Namık Kemal'in Celaleddin Harzemşah adlı eserini verdim. İlgi için teşekkür ederim :)

Sayfanın En Üstüne Git
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000