benim bildiğim kadarı ile yurtdışından taksitle alışveriş yapılamıyor ama burada bankalar peşin aldığın herhangi birşeyi takside bölebiliyor, belli bir komisyon dahilinde tabi.
Direk taksit yok anlaşmalı işyeri olmadığından.Tamamı yabancı sermayeli bankalarda bile Türkiye ile yurt dışı şubeler arasında direk bağlantı yok.Ancak yurt dışı kampanyası düzenleyebiliyorlar. Yurt dışı veya free duty ile başlayan kampanyalarda taksit veya ekstra bonus,para puan , chip para vs. oluyor. Adı komisyon olan bir kesinti yok, kur farkı uyguluyor genelde bankalar. harcamayı yaparken banka uygulamasına göre dolar veya euro ekstresinde çevrilirken önce visa veya master kart kurundan sonra ekstre kesiminde banka kurundan çevrilince haliyle bir komisyon oluşuyor tabi.
benim komisyondan kastım vade farkı, mesela burada da peşin fiyatına bir ürün aldınız tl olarak bunu da gidip bankada çeşitli taksitlere böldürebiliyorsunuz ve taksit sayısı oranında vade farkı uygulanıyor diye biliyorum ama sonuçta sana işini anlatacak değilim alper :)