AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Spor Oyunları
 CM - FM - TCM ve Diğer Menajerlik Oyunları
 Football Manager 2011
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

iso_demiro
Üye



Turkey
İleti 912

İletim - 05/02/2011 :  23:32:02  Bilgileri Göster  iso_demiro'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Hiç bu oyunu alan ve oynayan arkadaş var mı?Varsa görüşleri,eleştirileri ve beğenileri neler? Ve diğer serilerle karşılaştırdığımızda nasıl bir sonuç çıkıyor?

İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?

uckazaz
Yazar



Turkey
İleti 331

İletim - 08/02/2011 :  00:14:49  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Böyle bir cevap versem uygun olur mu senin için? Yazarlarımızdan Anıl Kalkan yazmış uzun uzun http://www.oyunsitesi.com/incelemeler/incelemeler.asp?oyun=fm2011

Ben son iki üç oyundur FM serisinden eskiden olduğu gibi keyif alamıyorum açıkçası. Mantık hataları beni çıldırtıyor. FM 2011'in demosunu oynamıştım. İlk bakışta büyük değişiklikler göremedim. Antreman kısımlarında değişiklikler vardı vesaire ama, biraz makyaj yapıp yediremezler gibime geliyor artık.

Oyunun ezeli rakibi Championship Manager'ın bu yıl oyun çıkarmayıp önümüzdeki seneye daha gelişmiş bir oyun yapacaklarına dair bir şeyler duydum. Sanırım ben önümüzdeki yılı bekleyeceğim.
Sayfanın En Üstüne Git

inter_23
Yönetici



Turkey
İleti 1749

İletim - 08/02/2011 :  01:00:39  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ezeli rakip falan ama yetmiyor :) Sierra football manageri çıkartmaya başladıktan sonra menejerlik piyasası bu adamların eline geçti. Cm eskisi gibi değil. Sanırım bir çok mühendisini kaybetti.

FM bence güzel bir oyun. Yani sadece futbol oynamya müsait, diğerleri gibi yok yat aliyim, yok kat aliyim. Yok evleniyim çocuklarım olsun gibi futbolun magazin kısmına girmiyor.

Evet mantık hataları var. Mesela oyunda ki bazı oyuncular çok şişme. Özelliklerini koyu mavi iken ortalama 6.5 üstüne çıkmayan insanlar var. Ama şöyle söyliyeyim; Mesela Agüero. Arsenal ile oynarken ona aldığımda bir senede (kupa,lig,avrupa) 45 gole kadar ulaşmıştı. İspanyada oynadığımda da aynı randımanı almıştım. Ancak Milan takımına aldığımda hiç bir randıman alamadım. Oyunda lig, hava ve maçların sertliklerine göre düzenlemeler yapılabiliyormuş diye okumuştum. Gerçekteki gibi.

Yine bir örnek verecek olursam, editör kısmına girdiğimizde derbilerin derecelerini gösteren kısımlar var. Mesela Galatasaray ve Fenerbahçe arasında ki sınır 101. Bunun gibi..

Velhasılı kelam Fm menejerlik oyunları içerisinde bence en güzeli. Oynamanı tavsiye ederim.

Forum Başlangıç- 24/05/2002

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277
Sayfanın En Üstüne Git

iso_demiro
Üye



Turkey
İleti 912

İletim - 11/02/2011 :  00:41:30  Bilgileri Göster  iso_demiro'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
@uckazaz
Linki görmemistim,düşüncelerini söylediğin için teşekkürler.
@inter_23
sağolasın ustam düşüncelerini söylediğin için.Millet 2011 alıyordu biz 2008'de kaldık merak ediyor insan :)

İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
Sayfanın En Üstüne Git

uckazaz
Yazar



Turkey
İleti 331

İletim - 11/02/2011 :  20:51:23  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
2008'de kaldıysan 2011'i mutlaka oyna o zaman Baya farklı ve hoş gelebilir. Bu konu açıldıktan sonra ben de edindim oyunu. Demosunu oynarken farketmediğim bir kaç güzel değişiklik daha varmış. Maçlara hazırlanmaya yönelik bir sayfa var artık. Üç farklı taktik belirlenebiliyor mesela ve o maça hazırlanma temposunu ayarlayabiliyorsunuz.

Biraz daha değiştirilmiş bir transfer arayüzü var mesela. Sanki o kişiyle diyalog halindeymişsiniz hissi yaratıyor.

Ama ben yine de eski enerjimi kaybettim bu oyunlarda. Çabuk sıkılıyorum. Hatta Anıl Kalkan da yazısında ilk sayfada bazı mantık hatalarından sıkılmış anladığım kadarıyla. Oldukça sert çıkmış

Yine Anıl demiş ki, öncelikle 4-4-2 taktiğiyle başlayıp kendi sisteminize yavaşça geçmeniz gerekebilir. Mesela bence bu çok anlamsız. Neden ki? Yani hangi teknik direktör böyle yapar. Takımın kadro yapısı nasılsa ona göre bir taktik belirlenir, futbolcudan maksimum verim almaya çalışılır. Hatta çoğu teknik adam kendisinden önceki taktik üzerinden hareket eder. 4-4-2 iş yapıyorsa takımda, kendi sistemime geçmemin de fazla manası kalmıyor o zaman. Beni bu oyunlarda en tatmin etmeyen şey, kurduğum sistemin işlediğini göremiyor olmam. Yani oyun beni yönlendiriyor gibi hissediyorum, benim oyunu şekillendirmemden ziyade.

Böyle yani
Sayfanın En Üstüne Git

iso_demiro
Üye



Turkey
İleti 912

İletim - 12/12/2011 :  18:18:05  Bilgileri Göster  iso_demiro'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Valla 3D oyun motorunu pek sevemememiştim, ondan pek alışamadım. :) Yaz gelince 2012'yi oynamayı düşünüyorum ama. :)

İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
Sayfanın En Üstüne Git
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.06 Snitz Forums 2000