sorduğun sorulara bakarsak baya bi acemi olduğunu görebiliyorum. o yüzden internet üzerinden yardım istemek yerine çevrende anlayan birileri varsa önce onlardan yardım iste. çünkü burada verilecek her cevap yeni sorular doğuracaktır.
Yine de yardım etmeye çalışalım tabii ki sheriat hocam. :)
hatun-berke, ne marka direksiyon aldın ve modeli nedir? Ona göre araştırma yaparız. Büyük ihtimalle kutusundan bir kurulum CD'si çıkacaktır. Buradaki sürücülerini ve yazılımlarını yükledikten sonra, USB bağlantısını takarsan, Windows otomatik tanıyacaktır. Daha sonra başta NFS serileri olmak üzere tüm yarış oyunlarını ve GTA gibi aksiyon oyunlarını da oynayabileceksin.
pıranha marka.kendim denedim ama yapamadım oyunlar açılıyor ama direksiyon la haraket ettiremiyorum sanırım oyunu kurarken ayar yapmam gerekiyor.cd yükledim takınca kabloyu tanıyor.
Oyunlardaki ayarlardan, kontrol ayarlarına girmen gerekir büyük ihtimalle. Yani Options / Settings => Controls gibi bir şeyler olması lazım. Orada "Steering Wheel" gibi bir seçenek varsa seçip, ona göre direksiyon ile ayarlamalısın.