|
Yazar |
Konu  |
aybüke
Seçkin Üye

Turkey
İleti 223 |
İletim - 03/11/2010 : 01:19:44
|
Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.. ''Microsoft Security Essentials 2011'' diye sahte bir virüs programı yüklenmiş pcye ve dün gece gerçek Microsoft Security Essentials'ı yükleyip, virüs tanımlama güncelleştirmelerini yaptıktan sonra taradım ancak pek sağlıklı bir sonuç alamadım. Eset'le denemek istedim, önce şu virüs imza veritabanını güncelleştirmeye başladım. O da saatlerdir %0'da duruyor. Yanlış bilmiyorsam bu virüsün adı Win32/Fakeinit. rogue ya da trojan olup olmadığını bilmiyorum pek de anlamam zaten. SmitFraudFix ve Spybot - Search & Destroy adında iki yazılım var ama beni aşacak gibi teferruatları. Yardım ederseniz çok iyi olacak, iş yeri bilgisayarı olduğu için yedeği alınamayacak kadar dağınık dosyalar var. Ayrıca hayır, format atamam :D Şimdiden teşekkürler..
Not: Görev Yöneticisi ve Windows'a bağlı diğer hiçbir program virüs olarak algılanıp açılmıyor. Bilgisayarı her açışımda 400sn bekletiyor(remind me later için) ve güvenli modda da aynı nane tekrarlanıyor.. |
Out on the road there are fireflies circling. Deep in the woods, where the lost souls hide. Over the hill, there are men returning. Trying to find, some peace of mind.
Sleep my child... |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 03/11/2010 : 12:15:25
|
Çok karışmış sistem, işin zor gibi. Aklıma gelen tek yol şu:
İçinde herhangi bir arşiv olmayan, kayıp yaşanmayacak ve rahatlıkla formata müsait bir PC bul. O PC'deki güvenlik, antivirüs, spybot, vs. her şey tam olsun, en son güncellemeleri olsun, virüs temizlemeye hazır olsun. Sonra bu bahsettiğin virüslü PC'nin sabit-diskini söküp, virüs temizlemeye hazır olan PC'ye 2. disk olarak tak. Böylece sistemsel bir erişememezlik yaşanmayacak. D, E, artık her ne isim alırsa 2. disk, tüm antivirüs programlarınla, spybotlarınla, ağır sanayii hamlenle falan :P saldır.
Ancak böyle rahat kurtarılabilir tahminimce. |
 |
|
aybüke
Seçkin Üye

Turkey
İleti 223 |
İletim - 03/11/2010 : 17:54:54
|
Ne yazık ki böyle bir bilgisayar yok elimde. Dün gece yaptığım onca uğraştan sonra ben habersiz ve masumca uyurken, annemin bilgisayarın başına ne idüğü belirsiz bir adam oturtup saatlerce beklediğim güncelleştirmeleri ve taramaları hiçe sayıp, programları silip yerine kendi kaspersky'ını kurduğunu, virüsü tanıtmadan taratmaya çalıştığını %68'i görünce anladım. Uyanınca bakarım diye masaüstüne attığım üzerinde trojan:fakeinit yazan bütün kısayolları virüsün kendisi sanan uyanık shift+delete'le yok etmiş, kahramanım benim.. Her dosyaya şifre korumalı deyip atladığını, sonunda hiç bişey bulamadığını zevkle seyredip ''elimi sürersem eşekler kovalasın'' deyip yaslandım koltuğa, sütlü çay, müzik, şakalar.. hayat bana güzel.. Yine de sağol yardım için, öğrenmiş oldum alternatifi.. :) |
Out on the road there are fireflies circling. Deep in the woods, where the lost souls hide. Over the hill, there are men returning. Trying to find, some peace of mind.
Sleep my child... |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 03/11/2010 : 21:01:42
|
Acıklı bir hikayeymiş gerçekten. :) Geçmiş olsun. E sonuç? :) |
 |
|
aybüke
Seçkin Üye

Turkey
İleti 223 |
İletim - 04/11/2010 : 05:18:12
|
Windows habire güncelliyor kendini, anlamadım pek bişey. Bilgisayar mühendisi bi arkadaş tool dedi mail atıcam dedi, hayırlısı artık.. :D Ama çok garip; bayağı bi uğraştırıyor ne task menager ne mayın tarlası hiç birşey açtırmıyor, sonra kendiliğinden görev çubuğundan kalkıyor, internet hızlanıyor gönlümce sekme açabiliyorum kilitlenmiyor.. iyiyiz bakalım şimdilik fırtına öncesi sessizlik.. |
Sleep my child... |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 04/11/2010 : 10:28:05
|
Hadi bakalım, kolay gelsin. :) |
 |
|
Konu  |