AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Oyunsitesi.com Yönetim
 Önerileriniz & Eleştirileriniz
 Forum Hakkında Son Gelişmeler
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 09/09/2010 :  01:24:51  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Forum konusunda artık daha esnek davranacağız. Sert ve katı kuralları devam ettirmenin hem gereği yok hem de gelinen İnternet sürecinde anlamsızlaştı.

Bu esneklikler neleri içeriyor?

Üyeler küfür etmedikçe, kavga etmedikçe, illegal paylaşımlar yapmadıkça ve artniyetli bağlantılar vermedikleri veya reklam yapmadıkları sürece, ne profilleri kilitlenecek ne de konular kilitlenecek.

Üyeler artık arka arkaya da mesaj atabilir, bu konuda kimseyi uyarmanıza gerek yok. Bir üye 2 saat önce cevap verip, tekrar aklına bir şey geliyorsa, o mesajı değiştirmek için uğraşmamalı, pratik bir şekilde mesajını atmalı ve konuyu da güncellemiş olmalı. Böylesi daha işlevsel ve yararlı. Tabii abartmamak koşuluyla.

Kilitlenme dahilindeki konular hariç, eski tüm konulara mesaj atılabilir. "Bu konuyu nereden buldun da su yüzüne çıkardın" gibi çıkışlar yapılmasına gerek yok. Sonuçta o kişiler Google'dan geliyor. Tarihine de bakmıyorlar. Bakmaları da gerekmiyor. Bir konu 5 yıl geçse de tartışılabilirliğini koruyabilir, ki zengin bir arşiv de böyle oluşur. Eski mantıkta eskimiş tüm konuları, artık konuşulmasın diye, silmemiz veya kilitlememiz gerekir ki, bu da ne kadar anlamsız değil mi?

Bu bağlamda daha esnek ve rahat olacağız. Katılığa ve üyeleri "uymalarına zorlayan" kurallar silsilesine gerek yok. Sonuçta burası bir paylaşım forumu ve kimse de para karşılığı gelmiyor.

http://www.oyunsitesi.com/forum/policy.asp buradaki kurallar yeterli.

Ayrıca, önceden de yaptığımız gibi kategorileri de arttırdım, çeşitlendirdim. Burası bir "Oyun Sitesi" olsa da, oyun oynayan insanlar da, film izliyor, kitap okuyor, işe gidiyor, okuyor, televizyon izliyor vs... Yani herkesin bir yaşamı var. Bu da demek oluyor ki, buraya üye olan veya bu siteyi takip eden herkesi "oyuncu" diye sadece "oyun" konularına indirgeyip, konu darlığı yaratmamamalıyız. Konu çeşitliliği ve alternatifleriyle, herkesin belirli standartlar dahilinde her türlü sorusuna muhabbetine ortam olabilmeliyiz.

Başlıklar ne kadar çok ve konular ne kadar çeşitli olursa, Google'dan da o kadar çok ziyaretçi çekeriz. Ne kadar çok ziyaretçi çekersek, o kadar çok kalıcı üyemiz olur, ne kadar çok kalıcı üyemiz olursa da o kadar çok zengin arşivimiz olur, ne kadar çok arşivimiz olursa da o kadar çok Google'dan ziyaretçi çekeriz... Böyle de devam eder döngü.

Elimden geldiğince konuları çoğalttım, paylaştırdım. Sizin de aklınıza yeni öneriler, konular, forumu daha zenginleştirebilecek fikirler geliyorsa, paylaşmaktan çekinmeyin... Uzun uğraşlarım sonucu bir iki başlık harici tüm kategoriler düzenlendi, kilitli konular temizlendi, tüm konular ilgili kategorilere taşındı. Gayet derli toplu bir forumumuz var şu an. O kalan 2-3 konuyu da yakın süreçte halledeceğim.

Ana sayfa devamlı güncellenmekte haberler incelemeler önincelemeler ile... Artık durağan bir site değiliz, üretiyoruz, içeriklerimiz güncel, hatta çoğu içeriğimiz Türkiye'de ilk. Forumumuz da canlanabilir aynı hızla. Bunu hep beraber başarabiliriz. Şu an tek eksiğimiz daha donanımlı ve işlevsel bir altyapı ve üstyapı ama buna da az kaldı... Bunu da sağlayınca çok daha kusursuz bir ortam olmamıza engel kalmayacaktır.

Benim diyeceklerim şimdilik bu kadar, sizin de değerli önerilerinizi, görüşlerinizi bekliyorum.

Şimdi sıra sizlerde... Siteyi ve forumu daha da ileriye götürmek için yardımınız gerekiyor...

HASS000
Seçkin Üye

İleti 306

İletim - 09/09/2010 :  13:54:55  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
evlen benimle
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 09/09/2010 :  15:36:04  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
İki dakika sulandırma işi be adam.
Sayfanın En Üstüne Git

HASS000
Seçkin Üye

İleti 306

İletim - 09/09/2010 :  18:17:14  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Hoşuma gitti ama
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 09/09/2010 :  18:20:19  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bak hâlâ.
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 10/09/2010 :  13:58:29  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bu arada bazı ek kategoriler hakkında bilgi vereyim.

Serbest bölümün şişkinliğini almak için, Kültür - Sanat bölümünü epey genişlettim. Fotoğraf - Resim - Video bölümüne, ilgili başlıkları topladım. Ayrıca "Diğer Tartışmalar" bölümüne de, Serbest Bölüm içinde duran "daha ciddi" konuları topladım. Ayrıca yılbaşı, bayram gibi tebrikleri de artık "Diğer Tartışmalar" altında yapabilirsiniz.

Konsol Oyunları bölümünü, sadece Konsol'a çevirdim. Burada sadece konsolların teknik detayları veya haberleri veya bilgileri konuşulacak. Konsollara dair oyunlar ise yine oyun bölümlerinde konuşulabilir. Çünkü örneğin, hem PC hem de PS3 versiyonu olan bir FPS türü oyunun, hem FPS - TPS - Aksiyon, hme de Konsol bölümünde açılması gereksiz bir dağınıklık oluşturuyordu. Herkes PC mi PS mi Xbox mı belirtirse konularda, sorun zaten kalmayacaktır.

İnternet diye yeni bi kategorimiz var. İnternet'e dair yazılım ve donanım dışı sorunlar veya konular için açıldı.

Donanımın içeriği genişletildi. PC donanımları harici olarak, tüm elektronik eşyalar, cep telefonları vs. de konuşmak mümkün orada.

Popüler Oyunlar ile Online Oyunları birleştirdim tek yerde topladım. Çünkü kimi senaryolu oyunların çok aktif İnternet multisi de olabiliyor, örneğin CoD gibi. Ya da tam tersi de olabilir vs. Dolayısıyla karmaşıklığı gidermeye çalıştım.

Ayrıca en uğraştıran kısım, "Diğer Online Oyunlar" başlığı oldu. Bu başlığı ikiye ayırdım. Yüklemeli Online Oyunlar, Yüklemesiz İnternet Oyunları diye. Sanırım bellidir neyi kastettiği. Yüklemeliler WoW, KO tipi oyunlar, tabii kendilerine özel bölüm açılmayan oyunlar olacak burada. Yüklemesizler ise OGame, Travian gibi "Browser" oyunları veya kimi ziyaretçilerin verdiği flash oyunlar vs. Tabii yine konusu olan oyunlar orada konuşulacak.

En alttaki Oyunsitesi.com bölümleri ise tamamen sitenin içeriği ile ilgili konuları barındırıyor. Haberlerde, sitede yayınlanan haberler, incelemelerde sitede yayınlanan incelemeler gibi... Böylece sizlerin de içeriğe yorum yapmanız mümkün. Tabii bir de Önerileriniz & Eleştirileriniz var...

Şimdilik yine bu kadar aklıma geliyor... Dahası olursa paylaşırım. Sizlerin de yorumlarınızı önerilerinizi bekliyorum.
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000