AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Kitap & Dergi
 Ne Okuyorsunuz?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 59

wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359

İletim - 29/01/2007 :  12:22:08  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
evet köşe yazarları var bu kitabın konusuna değinen,ama adam diyor ki eczacıbaşı ailesinin sabetayist olduğuna,M.Kemalin okuduğu Şemsi Efendi okulunun sabetay bir okul olduğuna hatta Kemal isminin sabetayist bir isim olduğunu yazıyor!!!M.Kemal'in eşi Latife Hanımında sabetayist bir aileden geldiğini iddia ediyor... yani eczacıbaşı ailesinden biri çıkıpta yalan demedi bu yazılanlar,yada herhangi bir ailenin ferdi...adama dava falan açmadılar,bunlar büyük iddialar(yanlız dava falan açmışlarsa bu adama benim haberim yok)...yani benim kafam halen karışık!!!

Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır

İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...

Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 29/01/2007 :  13:45:51  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
http://www.sabah.com.tr/ozel/sabetay927/dosya_927.html
Sabetaycılık
http://tr.wikipedia.org/wiki/Sabetay_Sevi

gibi kaynaklara bakınmak da mümkün.

Ayrıca ekşisözlük'ü iddiaların asılsız olduğunu gösteren bir yer gibi kullanmak çok yanlış olur, fazla kaale almamak lazım ilk etapta.
Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 29/01/2007 :  15:11:21  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Atatürk'e direkt sabetayist diyemediği için, Latife Hanım'ı işin içine katarak, dolaylı yoldan söylüyor. Bundan öte asılsız iddia mı olurmuş?

Yapılan şey, ciddi belgelere dayanmadığı halde, ülkede önemli yerlere gelen kişilere sabetayist damgası vurmaktır. Bu da isimlere, okudukları yerlere, ölümlerinin ardından kimlerin gazeteye ilan verdiğine vs. bakılarak yapılıyor. Temeldeki amaç nedir, onu bilemeyeceğim; ancak "Ne diye uğraşıyorsunuz ki? Bu ülke, Atatürk zamanında olduğu gibi, şu anda da sabetayistlerin kontrolünde. Siz sıradan vatandaş olmaya devam edin..." gibi düşüncelerle yazılma ihtimalli mevcut. İlaveten, bu tarz kitapların neden olduğu olaylara bir örnek: http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=195596

Ekşi Sözlük'ü kaynak olarak kullanmıyorum. Yaklaşık bir saatlik bir araştırmanın ardından oraya baktım ve hiç olmadı oraya bakın yazdım. Soner Yalçın'ın kitaplarındaki iddiarın çoğunun asılsız olduğunu düşünürsek, desteksiz Ekşi Sözlük kaynaklarına bakmak ne kadar yanlış olabilir ki?

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

hugo_boss
Seçkin Üye

Turkey
İleti 91

İletim - 29/01/2007 :  17:54:28  Bilgileri Göster  hugo_boss'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
tarafından yazılan:

Kitapları bitirdikten sonra düşüncelerini öğrenmek isterim.

Kusura bakma biraz geç cevap yazabildim. bitirdikten sonra hallederiz. Biraz yogunum KPSS ve LES içinde çalıştıgım için

bigfalcon00@hotmail.com

Kimsenin duasıyla doğmadikki bedduasıyla ölelim !
Sayfanın En Üstüne Git

wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359

İletim - 29/01/2007 :  18:45:40  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
tarafından yazılan:

Atatürk'e direkt sabetayist diyemediği için, Latife Hanım'ı işin içine katarak, dolaylı yoldan söylüyor. Bundan öte asılsız iddia mı olurmuş?

Yapılan şey, ciddi belgelere dayanmadığı halde, ülkede önemli yerlere gelen kişilere sabetayist damgası vurmaktır. Bu da isimlere, okudukları yerlere, ölümlerinin ardından kimlerin gazeteye ilan verdiğine vs. bakılarak yapılıyor. Temeldeki amaç nedir, onu bilemeyeceğim; ancak "Ne diye uğraşıyorsunuz ki? Bu ülke, Atatürk zamanında olduğu gibi, şu anda da sabetayistlerin kontrolünde. Siz sıradan vatandaş olmaya devam edin..." gibi düşüncelerle yazılma ihtimalli mevcut. İlaveten, bu tarz kitapların neden olduğu olaylara bir örnek: http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=195596

Ekşi Sözlük'ü kaynak olarak kullanmıyorum. Yaklaşık bir saatlik bir araştırmanın ardından oraya baktım ve hiç olmadı oraya bakın yazdım. Soner Yalçın'ın kitaplarındaki iddiarın çoğunun asılsız olduğunu düşünürsek, desteksiz Ekşi Sözlük kaynaklarına bakmak ne kadar yanlış olabilir ki?

evet bu konuda haklısın Atatürke dolaylı yoldan sabetayist demek istiyor adam...

Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır

İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...

Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 59 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000