AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 Senaryo mu Yönetmen mi Oyuncu mu Prodüksiyon mu?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 30/07/2010 :  19:35:58  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Senaryo mu Yönetmen mi Oyuncu mu Prodüksiyon mu?

Bu soru için çok zamandır düşünüyorum ama bir türlü ağırlıklı bir cevabım olmadı. Sizce bir filmde (veya dizide) en önemli ve ağırlıklı faktör senaryo mudur, yönetmen midir, oyuncu(luk) mudur, prodüksiyon mudur?

Genellikle senaryo diye cevap vermişliğim var bu soruya. Ama nice senaryolar da heba olabiliyor çoğu zaman. Örneğin Marvel yapımlarının tüm çeşitleri sinemada başarı sağlamasına rağmen The Hulk yönetmeniyle oyuncularıyla hepsiyle iki ayrı filme rağmen bir türlü başarıyı yakalayamadı.

Adını duymadığımız oyuncuların olduğu filmler de başarıyı sağlayabiliyor kimi zaman. Hoş adının duyulmuş / duyulmamış olması iyi oyunculuk için kıstas değil nihayetinde.

Yönetmen tabii ki önemli. Hele hele görüntü yönetmenliği misal atlanmaması gereken bir şey.

Ama bir türlü karar veremiyorum, sizce hangisi ağırlıkta?

umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905

İletim - 30/07/2010 :  23:36:32  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Buna reklam da eklenebilir.

Güzel bir film için hepsinin ortalaması yeterlidir bence. Kimi zaman kötü bir senaryoya rağmen koca bir filmde bir yıldızı izleriz. Kimi zaman oyunculuklar bazen sırıtsa da senaryo, kurgu, konu son derece ilgi çekici gelir.

Bunlardan birini tercih etmek çok zor, kolaya kaçıp hepsinden biraz demek çok daha güzel(aslında kolay :D ).

Ne yak mektubun ucunu
Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir
Zarfı kapatırken yalnız
Kuytu dudaklarını çokça değdir

Sunay Akın
Sayfanın En Üstüne Git

Iron-Man
Üye

İleti 81

İletim - 30/07/2010 :  23:55:11  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Reklamın etkisi de büyük ama o sadece ilk etki diyebiliriz. Mühim olan sonraki yorumlar ve beğeni. Bunu sağlayan da ya bir ikisinin çok süper olması ya da hepsinin iyi bir bileşke olması. Tek bir cevap gerçekten zor.

I am Iron-Man!
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 24/08/2010 :  11:59:28  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Başka fikri olan? :)
Sayfanın En Üstüne Git

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 25/08/2010 :  06:52:05  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ben oyuncu diyorum. Çünkü en saçma kurgulanan bir film bile yapılan rolle inandırıcı hale gelebilir. Örnek olarak; Cem Yılmaz'ın filmlerini verebiliriz bence. Kurgu olarak pek güzel değil. Ama oyuncunun repliklerde ki o komik duruşu ya da ciddiliği tamamen filmi değiştirebilir..

Herşeyin ötesinde ise aktarılan parayı da görmek gerekebilir. Çünkü efekler artık daha çok ilgi çekiyor. Bir Yüzüklerin efendisinde ki efekleri kimse unutamamıştır mesela.

Forum Başlangıç- 24/05/2002

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277
Sayfanın En Üstüne Git

comandante
Seçkin Üye

Turkey
İleti 314

İletim - 26/08/2010 :  17:48:22  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bence bu sinemaya bakış açısıylada alakalı birazcıkda olsa.Sinema hayranı olmakla,film izlemek ayrı şeyler.Film izlemeyi sevenler ünlü oyuncuları severler veya sevdiği konuları işleyen filmleri veya trend olan şeyleri.Ama gerçek sinema severler oyunculuğa bakarlar bence çünkü ortalama bir senaryo bile oyunculukla veya yönetmeniyle muhteşemleşebilir.Ama açıkçası hepsi birbiriyle bağlantılı olduğundan ayırmak biraz zor.

what is done is done...The king is king
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000