Arkadaşlar harika onlıne bir strateji oyunu.Travian'la karşılaştırılınca grafik ve görsel özellikleri.Ikariam her açıdan üstün gelir.Bu oyunda rastgele bir adaya düşüyorsunuz.Her adanın kendine göre anakaynağı var.Bunlar sülfür,mermer,üzüm,kristal cam.Odun var birde ama odun her adadan sağlanıyor.Kendi adanızdan yani.Bu oyunda araştırmalar yapıyor binalar kuruyor ordularınızla savaşlara giriyorsunuz.Ticaret için gemiler alıyorsunuz.Ama gemiler içinde altın ödüyorsunuz.Şehrinizdeki insan sayısına göre çalıştırdığınız insanlara göre bilim adamlarınıza göre altın gelir ve giderleriniz var.Şehrinizde çalışan insanlara siz para ödüyorsunuz çalışmayanlar size verdi ödüyor.Sizde bu dengeyi sağlayarak altın biriktiriyorsunuz.Gemi ve birim yaptığınızda saaatlik altın bakımları oluyor bu askerlerin.Buna görede altın ödüyorsunuz.İsterseniz gerçek parayla ambrosini denilen şeyden yararlanıp daha rahat işler yapabiliyorsunuz.İttifaklar kurabiliyorsunuz yada ittifaklara girebiliyorsunuz.Yani tam bir kendi şehrinizin kralı oluyorsunuz.Başka adalara şehirler kurabiliyorsunuz.Ben Xi dünyasındayım.Bu oyunda önemli olan şeylerden biride puan.Puanı geliştirmek için araştırmalar yapıp binalar kurup ticare ilişkilerine giriyorsunuz.En karlısı taverna kurup elinizdeki üzümü kullanıp onu şarap olarak halka sunuyorsunuz.Bina seviyelerini geliştirdikçe seçeneklerde artıyor. Adres:http://ikariam.net/
Dünya
Bildiğiniz gibi insanoğlu dünyasını yaşama kaynağını bu harika gezegeni yok ediyor.Bunu önlemeliyiz.Bir gün evet diyip sonra bırakmamalıyız.Ben formun bu konuya destek olmasını istiyorum.Benim yanımda kalın.Bir çok onlıne alanda dünyamızı korumak için her zaman ayakta duralım. Çünkü burası bizim yuvamız