AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Yazılım & Program
 Windows 7
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

n/a
deleted

İleti 149

İletim - 09/05/2009 :  10:54:48  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Windows 7, 6 farklı sürümde piyasaya sürülecek:

Windows 7 Starter

En düşük sürüm Starter olacak ve tüm dünyada, yeni bilgisayarlarla birlikte satışa sunulacak. Starter sürümünün en büyük dezavantajı, aynı anda 3#8242;den fazla uygulamanın çalışmasına izin vermiyor olması. Aslında buna dezavantaj demek pek doğru olmaz; çünkü MS, büyük ihtimalle Starter’ı netbook’larla birlikte sunmayı planlıyor. Düşük performans sunan netbook’larda sorun yaşamak istemeyen yazılım devinin böyle bir yolu seçmesi çok da şaşırtıcı değil.

Windows 7 Home Basic

Home Basic sürümü, sadece gelişmekte olan pazarlarda satışa sunulacak. Bu anlamda, Vista’nın Starter sürümünün yerini alması bekleniyor. Microsoft, Vista Starter sürümünü sadece gelişmekte olan pazarlarda satışa sunmuştu. Gelişmiş araç çubuğu Home Basic’de yer alacak; ancak Aero ya da multi-touch gibi özelliklere yer verilmeyecek.

Windows 7 Home Premium

Ev kullanıcıları için geliştirilen 2 sürümden ilki olan Home Premium, Aero arabirimi, gelişmiş format desteği, multi-touch desteği gibi ek özelliklerle birlikte gelecek.

Windows 7 Professional

Windows XP ile tanıdığımız Professional sürümü Vista ile ortadan kalkmıştı. Microsoft, ev kullanıcıları için sunduğu ikinci Windows 7 sürümünde yine Professional adını kullanacak. Home Premium’un tüm özelliklerine sahip olacak olan sürüm, bunun yanında EFS desteğine ve gelişmiş yedekleme seçeneklerine sahip olacak.

Windows 7 Ultimate

Adından da anlaşılabileceği gibi, Ultimate sürümü mevcut tüm özellikleri barındıracak. Professional sürümünden en büyük farkı ise, BitLocker veri koruma desteği de sunacak olması. Bunun yanı sıra, Ultimate sürümünde sunulacak olan ağ seçenekleri alt sürümlerden çok daha zengin olacak.

Windows 7 Enterprise

Bir bakıma Vista Business’ın yerini alacağı söylenebilir. Ultimate sürümü ile aynı özelliklere sahip olacak; farklı olarak, özellikler iş yerleri için toplu lisanslamaya izin verecek.

Wındows 7'nin deneme sürümü kullanıma sunuldu
WASHINGTON (İHA) - Microsoft, yılsonunda Vista'nın yerini alacak olan yeni işletim sistemi Windows 7'yi kullanıma açtı. Şirketin resmi internet sitesinden ücretsiz olarak indirilebilen program, kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Microsoft'un merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 7, ücretsiz olarak kullanıcıların beğenisine sunuldu. Beta testlerine katılan kullanıcılardan iyi bir not alan Windows 7'nin piyasaya sürülmesinden önceki son test aşaması olarak da adlandırılabilecek uygulama ile tüm kamuoyuna ücretsiz olarak sağlanan program, şirketin 'http://www.microsoft.com/Windows/Windows-7/download.aspx) adresinden indirilebiliyor. Yılsonunda Vista'nın yerini alacak işletim sisteminin halen bazı açıklarının bulunmasına rağmen son kullanıcıların gözünde kendisine sağlam bir yer oluşturması bekleniyor.

Bu arada Windows 7'nin hem 32-bit hem de 64-bit'lik versiyonlarının site üzerinden indirilebildiği açıklandı.

Windows 7’nin sistem gereksinimlerini tahmin etmek bizler için o kadar da zor değil ama yine de yeni işletim sisteminin ambalajı üzerinde neler yazacağını bilmek siz tüketicilerin en doğal hakkı.

Microsoft ocak ayında çıkardığı Windows 7’nin beta sürümü için oldukça mütevazı bir sistem gereksinimleri listesi hazırlamıştı. Dağıtım öncesi sürüm (Release Candidate) Windows 7 için de çok az değişiklik yapıldığını görüyoruz.

Dilerseniz önce beta sürümü için istenen sistem parçalarına bakalım:

• 1 GHz ve üstü 32-bit veya 64-bit işlemci
• 1 GB ve üstü sistem belleği
• En az 16 GB depolama alanı
• 128 MB ve üstü, DirectX 9 destekli bir ekran kartı (Aero arayüzünü etkinleştirmek için gerekli)

Dağıtım Öncesi sürümün sistem gereksinimleri ise şöyle:

• 1 GHz ve üstü 32-bit veya 64-bit işlemci
• 1 GB (32-bit) / 2 GB (64-bit) sistem belleği
• En az 16 GB (32-bit) / 20 GB (64-bit) depolama alanı
• DirectX 9 destekli ve Windows Display Driver Model yüklü bir ekran kartı

Ocaktan bu yana tek değişen 64-bit sürümün biraz daha yüksek donanıma ihtiyaç duyması. Bununla beraber bunlar gereken “en düşük” parçalar olduğundan dolayı, 64-bit sürümü kullanacaklar sistemlerinin bellek kapasitesini 4 GB’a çıkarsalar fena olmaz.

Bu liste dağıtım öncesi sürüm için yayınlanmış olsa da, Microsoft ZDNet’e bunların “son” sistem gereksinimleri olduğunu ifade etmiş. Bununla beraber Starter Edition’dan Ultimate Edition’a kadarki perakende sürümlerin gereksinimleri farklı olacak mı bilmiyoruz.

XP Mode’u kullanmayı planlayanların en az 2 GB sistem belleği ve sabit disklerinde 15 GB daha boş yerlerinin olması gerekiyor. Yapılan bazı ön incelemelere bakarsak Windows 7 aynı sistem üzerinde Windows Vista’dan daha hızlı çalışıyor.

İşin ilginç yanı Windows 7, daha hızlı çalışmasına rağmen Vista’dan daha güçlü sistem gereksinimi taşıyor. Yalnız eminiz bundan birkaç sene sonra Windows 7’nin sistem gereksinimleri bize gülünç derecede düşük gelecek. Ekonomi dursa da teknoloji sürekli gelişiyor.

XP'den vazgeçemeyenleri çok sevindiren Win 7 XP Mode ile ilgili kötü haber tez yayıldı...

Bazı kullanıcılar Vista çıktığında XP'lerinden vazgeçmediler ve sistemlerini yükseltmek için Windows 7'yi beklediler. Windows 7, XP kullanıcılarının beklediğinden daha fazlasını sunuyordu. Özel hazırlanmış ve Windows 7'nin içerisinde çalışan XP Mode adlı bir eklenti, yazılımların uyum sorunlarını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Buraya kadar her şey güzel ama XP Mode'u kullanmaya niyetlenmeden önce sistem gereksinimlerine bir göz atmanızda fayda var, çünkü XP Mode aralarında Asus, Dell Studio, HP Pavilion, Sony Vaio ve Toshiba Satellite'ın gibi bilgisayarların bazı modellerinin de bulunduğu pek çok PC'de çalışmıyor!

Windows 7'nizde XP Mode kullanabilmek için Intel işlemcinizin Virtualization Tehcnology'yi (VT) destekliyor olması şart. Fakat ne yazık ki bugün satılan pek çok diz üstü bilgisayarın Intel işlemcisi VT destekli değil. Intel Celeron, Pentium Dual-Core, Pentium M, ve Atom 270 ile 280, VT desteği sunmaya bazı işlemciler. Ayrıca Pentium D, Core veya Core 2 Duo işlemciye sahipseniz model numarasının P7350/7450, T1350, T2050/2250, T2300E/2350/2450, T5200/5250/5270/5300/5450/5470/ 5550/5670/5750/5800/5850/ 5870/5900 ve T6400/6570'den biri olmamasına dua etmeniz gerekiyor.

AMD işlemcisine sahip olan kullanıcılar için de durum pek parlak değil çünkü Sempron ve bazı Athlon 64 işlemcilerde VT desteği bulunmuyor.

Bir kaç siteden alıntı yaptım.

Ben şuanda bunun Türkçe beta sürümünü kullanıyorum ve çok güzel.Vista bana çok karmaşık geldi ama bu hiç karmaşık değil.Sadece masaüstüne Bilgisayarımı alamıyoruz galiba.Vistadan ve XP den sıkılanlar bunu kullanabilir :)

Counter-Strike 1.6 OnLine Oynamak...

Sabitlenmelerini İstiyorum... :)

Counter-Strike Fps ayarLaRı

Msn Türkçesi
Yaşasın Türkçe!!!

Kayıt Tarihi = 27/04/2007

n/a
deleted

İleti 149

İletim - 09/05/2009 :  10:59:18  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bu çok önemli!

Bazı Intel işlemciler Windows 7#8242;nin XP Moduna destek vermiyor.

Intel işlemcilerle Windows 7 arasında bir anlaşmazlık var. Sorun ise Intel işlemcilerin Windows 7#8242;nin yeni özelliklerinden XP Modu’nun desteklemeyecek olması. Bilindiği gibi Win 7 XP modu, -söylenene göre- özellikle sınırlı bütçeye sahip KOBİ’ler için geliştirilmiş ve XP ile uyumlu yazılımlarını Win 7 içinde çalıştırabilmelerini sağlayan bir sanal makina. Yazılım Windows 7 ile birlikte gelmiyor, fakat Enterprise, Pro veya Ultimate versiyonlara sahip olanlar için Microsoft sitesinden indirilebiliyor.

Fakat Windows 7 XP modunda bazı eski uygulamaları çalıştırmak için Intel işlemcilerde sanallaştırma teknolojisinin (Intel VT) bulunması gerekiyor, ama piyasadaki popüler işlemcilerin çoğunda bu özellik yok.

Aşağıdaki liste, Microsoft’tan Ed Bott tarafından hazırlanmış. XP modunu destekleyen /desteklemeyen Intel işlemciler bu listede yer alıyor.

Resim:http://img15.imageshack.us/img15/8823/win7xpm570x543.jpg

Intel, listeyi doğrudan teyid etmese de şu yorumu yapıyor:

“Intel sanallaştırma teknolojisini 2005 yılında tanıttı ve günümüze değin bu özelliğe sahip 100 milyon yonga sattı. Windows XP Modu, profesyonel kullanıcıları hedef alıyor. Windows 7#8242;nin orta ve üst sınıf sürümlerinde bulunuyor ve birçok Intel işlemci tarafından da destekleniyor. Intel vPro teknolojisine sahip PC’lerde Intel VT uyumlu bir CPU ve yine Intel VT uyumlu bir BIOS bulunması gerek. Bunlar, Microsoft Sanal PC ve Windows XP Modunu kullanmak ve test etmek için en iyi platformlar”.

Counter-Strike 1.6 OnLine Oynamak...

Sabitlenmelerini İstiyorum... :)

Counter-Strike Fps ayarLaRı

Msn Türkçesi
Yaşasın Türkçe!!!

Kayıt Tarihi = 27/04/2007
Sayfanın En Üstüne Git
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.06 Snitz Forums 2000